Några recensioner

Åh vad jag gillar att ha lite fritid. Alltså tid när man är helt ledig och inte har en massa saker som man borde läsa men inte orkar till skolan. Senaste tiden har jag läst de två första böckerna i Arn serien av Jan Guillou. De är bra men nu behöver jag en liten paus. Lagom är bäst så jag ska läsa några andra böcker emellan.

Jag har nu börjat med Och en grej till av Eoin Colfer. Del sex av tre i Liftarens guide till galaxen (Ja det ska stå så!). Ny författare, Adams har avlidit men jag måse säga att jag är imponerad ev Colfer. Redan i förordet kan man läsa dettta stycke:

"Först dyker en animerad ikon upp i en pixelblixt och talar om att du har fått tre träffar, vilket är förvirrande eftersom fem faktiskt är uppradade nedanför, numrerade på vanligt sätt.
Faktainformation: Detta är under förutsättning att din uppfattning om numerisk ordning är från liten till stor och inte från derivativ till inspirerande, så som fallet är med folfangiska sniglar vilka bedömer ett tals värde utifrån dess forms konstnärliga integritet. Folfangiska snabbköpskvitton är sköna band, men den folfangiska ekonomin brakar ihop minst en gång i veckan."

Jag bara ler när jag läser den här boken. Love it. Ska bara läsa en sida till...

Har även tittat på film i helgen. Såg Law Abinding Citizen med bland annat Gerard Butler (yummi!). Filmen blir ju bra bara han är med. Den handlar om en pappa (Butler) vars familj blir mördad framför ögonen på honom. Ena gärningsmannen kommer undan lätt efter en deal med advokaterna och nu ska Butler ta hämnd. En riktigt bra film. Jag försökte lista ut vad som skulle hända hela tiden men det gick inte. Den tog hela tiden nya vändningar och allt avslutades på ett väldigt oväntat sätt.

Jag kollade även på Sherlock Holmes. Se den INTE. Den var otroligt seg. Höll på i över två timmar men en och en halv hade räckt. Nej, inte värd att se enligt mig. Hade höga förväntningar men de sprack redan i början av filmen när den aldrig kom igång.

Igår visade de dock en underbar film på TV (Jag vet, jag är TV/filmberoende men än så länge klarar jag min vardag = inget missbruk, tur.). Jaja filmen heter The Jane Austen Book Club. Sex olika människor bestämmer sig för att starta en bokklubb och läsa...tada Jane Austen böcker (Vem hade kunnat ana?!). En bok i månaden och man får följa deras liv runt om samtidigt. Jag älskade den. En riktig tjejkvällsfilm. Blev lite sugen på att gå med eller starta en bokklubb. Vore inte det kul? Träffas en gång i månaden och äta god mat samtidigt som man diskuterar boken man läst. Någon som är sugen? Fast då kanske det inte skulle bli lika kul att läsa. Det kanske blir som i skolan dä man är "tvingad" att läsa en bok är det inte lika kul, men nu skulle man ju få välja böckerna själva i klubben, en bok per träff och lika många träffar som man är medlemmar.

Hörde den här låten på radion i morse och gillar:


Gårdagen

Igår var det examensfest med klassen. Riktigt kul och trevligt att så många kom. Har idag fruktansvårt ont i mina stackars fötter R/T höga klackar igår. Tack och lov för Converse. Plattare skor får man leta efter och det var precis vad jag behövde idag. Sov hos mamma och pappa som var djurvakt åt mig. Jag är uppvuxen med att man inte sover längre än till nio på helgerna för då kommer pappa och väcker en. Ni kan ju inte sova bort hela dagen är hans argument och det kan jag hålla med om men usch vad arg man var en del morgonar när han stövlade in och väckte en. Med tanke på att jag inte la mig förensen vid tre inatt hoppades jag på sovmorgon och det fick jag faktiskt! Ända till 9.30...

Idag blir det kalas för mamma och mormor. Mmm, kakor och tårta! Härligt.

Gillar vinnande Tysklands bidrag från igår och den var grym att dansa till. Redan provat. Två gånger igår på Harrys.


Gammal lärare

Detta var en av de bästa lärare jag haft. Totalt original men vad mycket man ändå lyckades lära sig. Han var en av mina klassföreståndare på gymnasiet och nu har min lillebror honom som klassföreståndare. Naturare så klart! Fick även med lite visdomsord från den tiden bl.a. "Skjut inte upp till morgondagen det som du kan skjuta ner idag.". Kommer ihåg när vi fick sitta och titta på bilder av ruttna och mögliga äpplen som han tagit i sin trädgård. Haha och när han kom i full labbmundering med glasögon och rocken springades genom korridoren i högsta fart (kemilärare). Vi blev lite nervösa då men han var bara lite sen och skulle skynda sig. Phew.


Lite sommarkänsla

Tänkte tipsa om ett av min nyare favoritband Billie the Vision & The Dancers. Riktigt skön sommar/bilåkar musik.

Idag slängde jag och lillebror bort det lilla vett vi hade och åkte in till öppningsfirandet av två stora teknikjättar vid m-berget. Mycket folk men i den röda affären knallade vi bara rakt in. Najs. I den blåa fick vi stå i kö i några minuter men det var inte så farligt. Lillebror skulle köpa en TV och jag kom hem med bl.a. en trådlös router. Inga mera sladdar över hela lägenhet! Nöjd med inköpet. Ska bara få igång den... LILLEBROR!


Visst ja, mer bilder



Kommer osökt att tänka på textraden Hon är så söt när hon sover av Bo Kaspers orkester.

Jag vill inte

Jag vill inte åka på praktik idag. Orkar inte höra alla minuspoäng och dåliga skämt. Jag orkar inte. Bara två dagar kvar nu.

Dagens goda gärning. Bokade in blodgivning om en vecka. Var ett tag sedan nu.

Numera är Salsa försäkrad. Fick ett ryck när hon kom sladdandes genom hallen, över soffbordet, avstamp på min mage, mellanlandning på golvet och ett skutt upp i fönstret. Eller nästan. Hon missade fönsterbrädan och hamnade i elementet. Lite groggy men hittade snabbt en glitterboll att leka med. Delar numera in min tid i BC, before cat och AC, after cat. BC var tiden då jag hade prydnadssaker och blommor i fönstren. Nu AC bryr jag mig inte ens om att ställa undan dammsugaren mellan gångerna.

Nehe, kanske dags att fixa lite med den där legetimationen. Sedan blir det lunch. Hittade spenatsoppan som jag gjorde när Labolina var här för några veckor sedan. Jag tänker inte ens öppna burken, den går i sopen. Hittade även lite gammal yoghurt och mjölk, mysigt. Skulle behöva städa lite också. Orka! (Vadå fjortis?!)

Sovmorgonen imorse gick sådär. 06.30 gav jag upp. Degade lite i soffan efter promenixen med Il dogo, lite piggare.

Vill inte bli bedömd imorgon igen. fjärde gången på typ 15 veckor. Jaha, då ska vi se. Vilka är målen. Hmm, jag förstår inte vad de menar. Nej inte jag heller. Vore det så svårt för skolan att skriva raka, enkla, tydliga mål. T.ex. eleven ska själv ha hand om tre patienter. Inte eleven ska ta ansvar och visa på att hon kan inhämta ny kunskap vid behov för att utvecklas i sin roll bla, bla, bla.

Ett lite längre

Kanske dags för en lite längre update. Har nu orkat starta datorn. Tror jag håller på att få sms-tumme. Förbered er på ett inlägg om lite allt möjligt...

Idag var jag på arbetsintervju. Fasen vad jag inte tycker om det. Gillar inte att analysera mig själv och berätta vad jag är bra på, mina negativa sidor, hur jag hanterar anhöriga, om jag är empatiskt, hur jag ser på ledarskap etc etc. Jag vet inte hur det gick. Vi höll på i en timme nästan och det var tre stycken intervjuare mot mig. Det kändes lite så. Jaja får jag det är jag nöjd och om inte så var det väl inte meningen. Lite iriiterad på mig själv att jag sa medicin, kirurg och psyk som mina tre önskningar. Varför psyk? Det bara slank ur mig. Men det kanske vore ganska bra. Om man har bestämmt att jag gör ett halvår så får jag ju prova på. Tror det kan vara nyttigt och inte bara ha somatisk vård men jag kanske tappar mycket tekniskt i början. Varför sa jag psyk? Äh, det är bra med en utmaning. Det kanske verkligen är min grej.

Var också uppe på avdelningen och hälsade på. Jättetrevligt bemötande, nyrenoverade lokaler och en utsikt att vara lycklig över. Kändes som en fridfull avdelning. Huvuddelen av patienterna har 1. KOL (fasen vad bra jag gått på lungan!) 2. Infektioner och infektioner efter operationer (kommer få imunförsvar som heter duga) och 3. Kramper. Sedan kommer lite diabetes ach andra mindre grupper. Inga strokepatienter längre. Det jobbar 25 syrror och 34 undersköterskor på avdelningen. STOR. 36 platser. En syrra och två undersköterskor har hand om 9-10 patienter. Låter lagom. På lungan har de 12-13 om de inte har överbeläggningar. Lite mycket.

Lägenhetens standard ligger lite...ok mycket efter.

Ska bli bättre på att ladda upp bilder. Det är roligare att läsa bloggar med mycket bilder. Mattes lilla pappegojja. Vad göööör du?:

På vägen hem hörde jag denna låt i bilen och blev genast på bättre humör. Kom att tänka på våra Sing Star
kvällar och bilresor genom Örebro med kameror och rödljus. Sväng däråt, ditåt, rakt!!!




Köpte present idag till mamma. Kalas i helgen. Härligt att träffa släkten igen.

Men herregud! Kollar på kändishundtränaren i norska hollywoodfruar, jag vet jag är sorglig som kollar på det, men vad håller killen på med?! Oh may gaaad!

Har hittat avslutningskläder och festkläder tills på lördag. Vad roligt det ska bli. Hittade en jättesöt tunika men problemet var att det var puffärm. Ni kanske inte har tänkt på det men jag har rätt breda axlar. Det gör att så fort jag får på mig puffärmar ser jag ut som en italiensk maffiaboss. Jag skojjar inte. Provade den ändå. Näja, blev ett gott skratt i provhytten i alla fall. Hittade snygg klänning utan puffärm och snyggt linne, kanske kommer det bilder om jag orkar.

Stackars hund han der ju livrädd ut!

Imorgon ska jag försöka mig på en sovmorgon. Energin är inte på topp nu och kommer inte få ledigt förrän i september. Kan inte sova på mornarna längre. Vaknar trött men kan inte somna om. Mina lediga dagar spendarar jag med att vila/sova för att få lite energi. Det är så psykiskt jobbigt just nu så kommer det vara ett tag framöver. Älskar det här men det tar på en. Oro inför framtiden, eller inte oro jag bara vill veta hur det kommer se ut. Vill se hur närmaste tre åren kommer se ut. Jaja det löser sig nog.


Jag ska ha fem hål i öronen. Sist jag ha...

Jag ska ha fem hål i öronen. Sist jag hade örhägen hade jag det. Nu har jag bara fyra. Det var ett tag sedan. Jaja det är väl bara att trycka igenom det. Kommer ju halvvägs. Ta ett djupt andetag. 1...2....3 AAAAAAAA! Nej Pax det är inget farligt. Fortsätt sov Salsa. Sådär ja. Fem hål igen. Fan va det dunkar.


Kollar nya objektiv. Sluta dregla Ullis. D...

Kollar nya objektiv. Sluta dregla Ullis. Datorn är inte vattentät...


Woho! Jag har fått en arbetsintervju! På m...

Woho! Jag har fått en arbetsintervju! På måndag ska jag dit för att förhoppningsvis komma in på sjukhusets AT program för sjuksköterskor! Hoppas, hoppas...


Eftersom det verkar fungera Tänkte jag sk...

Eftersom det verkar fungera Tänkte jag skriva ett lite längre inlägg. Dagen började hos veterinären. Salsas op sår såg fult ut. Inget bråck, phew, antagligen en kombination med aktiv katt (salsa? Skulle hon va aktiv? Förstår inte vad de menar...) och att hon inte tål tråden som hon är ihopsydd med så bra. Nu börjar istället bambi må dåligt. Diabetes? Dricker mycket, kissar mycket och är löööös i magen. Lilla kaninen blir ju ändå fem år i år. Köpte mig en bok på marken häromdagen. Utan ett ord av Lynwood Barklay. Rekomenderad av K. och den är mycket bra. Spännande. Måste veta vad som händer! Nej nu är det godnatt för mig. Ledig imorgon också och sen bara fyra pass kvar på praktiken och ett seminarium. Sen avslutas det hela med krisveckan. Shit snart klar ju! Fjärilar i magen...


Första försöket att SMS blogga. Hoppas det...

Första försöket att SMS blogga. Hoppas det fungerar. Jag är en sådan nörd.


Duktigt barnbarn

Imorgon ska jag börja dagen med att lägga om farfars sår. Såg inte alltför svårt ut. Han hade fått med sig lite Sorbact, sterila kompresser och Mepilex (?). Hjälp blandar alltid ihop dem. Nåja den ljusbruna med "förklistrad" kompress. Brukar alltid läsa på förpackningen när jag ska dokumentera. Duktigt barnbarn alltså, om det inte vore för en liten detalj... Jag vet inte vad han heter. Kom på det häromdagen att jag vet inte vad min egen farfar heter. Jobbigt. Såhär är det, han har två namn A och G. Frågan är vilket som är hans förnamn och vilket som är mellannamnet. Pappa säger A oftast men ibland säger han G också. Farmor säger lika ofta A som G. Oftast G när hon är lite arg. Kanske får smygtitta vilket han får post till. Tror mest på A eftersom pappa heter det i mellannamn. Dock inte helt säker. Jaja jag tänker ändå fortsätta kalla honom farfar.

Välkommen till dårhuset

Salsa: Nejmen titta!!! Ett VATTENGLAS! Wööööööoooow. Det är vatten i... och det är blött!
Matte: Salsa nej, nej!!! *rusar genom hallen.
Salsa: Oj vad mycket vatten det blev på golvet. Men jösses vad är hon så sur över nu då. Jag skulle bara testa om det blev blött den här gången OCKSÅ... Det blev det.
Matte: *Hämtar handduk.

Pax: What?!!! Kuddar i MIN hörna på soffan!!! Nej det går inte för sig. Här ska bäddas.
Matte: Pax, här, så nu kan du lägga dig.
Pax: Nja... det blev ju inte riktigt bra... Bäst jag går och bäddar i sängen.
Matte: Bra Pax. Tack. Stabilt. Verkligen. Jättefint.

Tur S. kom hit en stund förut, åt en pizza och tittade på film. Jag behöver lite normalt umgänge ibland.

Imorgon är det praktik igen. Ska få ta egna patienter. Spännande, skrämmande.

Snart senil

Hade ett bra upplägg till detta inlägg men när jag öppnade fönstret försvan idéen. Nåja. Har åtminstonne klarat alla mina tentor nu! Ingen endaste liten tentisch kvar! Bara ett seminarie och en obligatorisk föreläsningsvecka kvar. Ja, det ser faktiskt ut som om jag kommer bli syrra trots allt. Jag måste klara praktiken också. Just nu ligger jag på många minuspoäng, får nämligen minuspoäng varje gång jag gör något fel men aldrig pluspoäng när jag lyckas göra något bra av min handledare. Jag ska göra en lista över vad jag ska tänka på när jag själv blir handledare överst ska stå "Ge mycket positiv feedback". Måste tuffa på mig lite tills jag börjar jobba, men absolut inte bli hårdhudad. Bara kunna ta kritik och hantera mina misstag lite bättre.

Bjuder på en gammal goding såhär på morgonkvisten:


Jag har nu insett att det kan bli ett problem

När jag går och nynnar på sådana här låtar hela dagarna. Jag kan bara refrängen. Inte så smidigt att gå och tralla på om man jobbar. Kan bli en hel del missförstånd. Så jag måste hitta nått sätt att tygla mitt musiktourettes för helt plötsligt går jag och sjunger utan att ens veta om det själv. Boven i dramat:



Har även gått och visslat på denna en hel dag när jag jobbade:



Hoppas det inte är så många som sett Kill Bill och känner igen låten. I denna scen klär yrkesmördaren ut sig till sjuksköterska och ska döda patienten. Oops. Jag vill att mina patienter ska leva. Jag har bara problem med en hjärna som hakar upp sig.

Snart slut

Jag brukar göra en lista i huvudet med allt jag ska läsa och alla uppgifter som ska skickas in etc. men just nu är den listan rätt tom. Det börjar lida mot slutet av terminen. Det känns som att inget och allt är kvar. Det finns så mycket jag skulle vilja läsda inför sommaren. T.ex. Antonovskys bok, Kris.boken med Cullberg, Den besvärliga patienten, klinisk omvårdnad 1 och 2 från pärm till pärm skulle kännas bra, men det är flera tusen sidor så det skulle nog inte fastna så mycket... Vad är viktigt då? Stroke, diabetes, lungor, mage-tarm ja...allt. Hmm. Lite anatomirepetition vore ju inte heller fel och när man ändå läser det ligger ju fysiologin nära. Sedan är det examensuppgifterna från kursarna som ska läsas och en ska man lämna kritik och frågor på. Sedan blir det ju antagligen en omtenta. Oj vad mycket det blev helt plötsligt, en ganska diger lista ändå. Dessutom måste jag ta reda på vad PAC är. K. skrev om det på sin blogg och jag googlade men kom inte rätt. Har jag missat något? Vänta lite nu, det står för port-a-cath va? Jo det gör det nog. Låter ju logiskt.

Jag vill åka till Färöarna

Det verkar vara så otroligt vackert där. Kolla in hemsidan med turistinformation. Wow.

Lite tid över

Sitter och lurar lite med photoshop. Det är så himla roligt. Känner en tjej som gick en kurs på internet och är sjukt sugen på att söka den jag med till våren. Den verkar asbra. Då kanske det har lugnat ner sig lite på nya jobbet. Om man nu har jobb då. Annars kan det ju vara bra att ha något att göra. De har också en kurs i Fotografi - visuell kommunikation som verkar väldigt intressant. Herregud nu kommer man ju vara ledig på sin fritid och kommer kunna göra lite sådana här saker. Ska jag dessutom flytta från stan lär jag ju hitta lite grejjer att göra i min ensamhet. Jag har gjort en lista:

Lära mig photoshop bättre.
Lära mig ta bättre bilder.
Lära mig baka bröd, avancerade, typ surdeg och med en massa nötter och sånt.
Träna. Behöver bygga lite muskler. Är helt förslappad. Har inte gått en riktig långpromenad med il dogo på hur länge som helst. Skämmes ta mig faan.

Då borde jag ha lite att göra.

Har alltid velat kunna göra sådana här bilder med bara en detalj i färg och resten i svartvitt. Nu har jag lärt mig. *Klappar mig själv på huvudet och är allmänt nöjd.


Åh va bra

Ironi för nu spelar min granne denna låt, så det hörs genom väggen. Hör texten utan problem... GAAAHHH!


Salsa är nykastrerad och groggy men tillräckligt pigg för att vilja leka med sina glitterbollar. Jag tycker det är lite tidigt att börja kasta dem. Hon slickar lite på såret men det gick inte så bra med tratten. Satte på den och hon fick panik. Hon fick in kanten i munnen och fick panik över att hon satt fast sen. Lilla galning. Det blir till att gå och vakta henne.

Examinationsuppgiften är klar och inskkickad.

Å NEJ NU SPELAR HON DENNA!!!!! *Hyperventilerar och har allmänna ångest och panikkänslor*



925 ord

Och tog en paus och gjorde en spellista: Snart klar. Vad tycker ni om all musik? Är det tråkigt med alla låtar hela tiden? Ska jag lägga upp mindre?

765 ord

Halvvägs mina damer och herrar.

573 ord

Bara 1000 kvar...

Nu blev jag visst kär igen

Jag säger bara wow. Dessa gossar gick inte av för hackor. Störtkär. Hur kan jag ha missat dem så länge? De kommer tydligen från hälsingland också precis som mormor. Vilken sommarskiva. Det blir nog till att klicka hem den för den verkar inte finnas på Spotify...


Jag känner mig lite elak...

...för att jag skrattade så jag grät när jag såg detta:



Nu Greys Anathomy! Måste se.

Mmm, gott

Pax ligger och äter på sitt märgben. Sitt riktiga märgben. Det knastrar och smäller och krasar. Lite illamäende, speciellt av lukten. Jag tar inte i det med fingrarna, men jag kan inte låta bli att ge han för han älskar det verkligen. Han vaktar det som en hök mot Salsa och hon har äntligen förstått att man inte går fram till hunden när han morrar ända från magen. Hon får lära sig den hårda vägen. -Väldans vad arg han blev! *lägger sig mittemot Pax och psykar honom med onda blickar.

La Lunga

Välkommen till cirkus la Lunga borde det ha stått första dagen jag kom till praktiken. Riktigt rörig avdelning stundtals, men kul, och varje syrra har hand om tolv (12!) patienter. Jag kommer lära mig en del, framförallt om palliativ vård. Ibland får jag nästan lite klaustrofobi när jag ser hur svårt vissa har att andas. Vill bara hjälpa dem att ta ett djupt andetag men det går inte. Känns efter ett tag som om jag själv har svårt att andas. Vill hjälpa dem hosta upp slemmet som rosslar men vet inte hur. Vad göra när inga mediciner fungerar. Sjukgymnasten?

Idag gick jag halvdag för att kunna skriva lite mer på uppgiften... Hur mycket tror ni det blev? 100 ord till kanske. Oops. Så fruktansvärt skoltrött just nu men idag är det bara en månad kvar. Fattar ni EN månad kvar tills jag är färdig.

Idag har jag lallat på denna låt. Man bara måste älska en kille som hoppar runt med kaninöron och käkar morötter i sin video. Robbie Williams såklart:


Tisdag morgon

Mitt nya morgonprogram är morgonpasset i P3. Bjuder alltid på skratt och man slipper reklampauserna... Nu blev det torka-upp-allt-vatten-som-katten-spillde-ut-paus istället. Ska börja med plastflaskor istället.

Nu ska jag göra klart det sista på mormors födelsdagspresent. Vad det blir kanske ni får veta om några veckor. Den måste bli klar idag och det kommer den bli. Sedan ska jag förbereda lite inför praktiken och skriva lite på uppgiften. Är tanken i alla fall.

Jo verkligen

Jättekul att söka artiklar igen. Nåja nu har jag hittat två och förhoppningsvis kan jag använda minst en av dem. Börjar få liiiite panik faktiskt. Har inte kommit igång med skrivandet än men mycket jobb är gjort nu när jag har artiklarna i alla fall. Blir nog en riktigt sen kväll på torsdag med råplugg, men jag har inte hittat nån speciell inlämningstid bara datum. Fattar inte hur jag ska få ihop det fysiskt, psykiskt, extenciellt och socialt dock. Fan.

Min lilla bäbis

Usch bokade tid för kastrering av Salsa. Fick tid på fredag redan, nåja nu behöver jag ju bara vara nervös i fem dagar istället för jättelång tid. Så nu ska min lilla bäbis opereras på fredag. Gulp. Hon ska fasta också, det måste jag komma ihåg på torsdag.

Det blir antagligen en till liten misse i sommar. Den är på gång mammans mage än så länge men jag vill ha en kompis till Salsa nu när jag börjar jobba heltid. Pax är ju inte hemma på dagarna så hon behöver någon att busa runt med. Vill dock inte ens tänka på vad som kommer hända med lägenheten om man har två stycken... Jag har verkligen blivit kattfrälst. Jag är på god väg att hamna i en stuga på landet med 65 katter som enda vänner, fågelbo frisyr och galen blick, crazy catlady in the making så att säga.

Imorgon börjar praktiken. Nervöst. Det känns som att det gäller att ge järnet på denna period. Det är nu man ska klara det mesta själv. Fan det är inte långt kvar tills vi är klara. Herrejösses vad nervös jag är inför det.

Idag ska jag hämta en ny lägenhetsnyckel eftersom de ska byta lås. Sedan ska jag köpa ett busskort också, det kommer svida. Dessutom ska jag skriva ett arbete på 1500-2000 ord om illamående som jag valt. Det ska vara klart på fredag. Jag har idag och på torsdag eftermiddag på mig, hoppas vi inte måste lämna in så tidigt för då har jag några timmar till på fredagen. Jaja det ska nog gå.

Filmen var bra

Avatar var riktigt, riktigt bra. Den var också otroligt snygg. En favorit. Det var värt att sitta uppe till halv ett för att se den.

Lördagslyx

Ibland måste man skömma bort sig lite så idag köpte jag Avatar på dvd. Så efter körslaget ska jag försöka hålla mig vaken i nästan tre timmar till och kolla på den.

Jag borde plugga

Jag vet, en lördagkväll men ligger man lite efter som jag alltid gör så får man bita i det sura. Men varför ändra konceptet och börja i tid nu när det bara är en kurs kvar?!

Så istället för att plugga har jag deklarerat och suttit på youtube. Hamnade på en massa barnbrogramsintron som jag gillade när jag var liten. Nostalgi.



 



 

 



 



Ett litet urval men det bästa till sist:

Jag kunde fortfarande alla texterna. Jösses.


RSS 2.0