Vart någonstans?

Lillebror var ute och firade seriesegern med sitt lag. Framåt natten vill han ha skjuts hem.

-Vart är du någonstans då?
-Jag sitter bredvid B.
-Jaha, men vart någonnstans är du?
-Ja sitter bredvid B.!
Byter taktik...
-Men vart är B. då?
-Jamen...han sitter ju bredvid mig!
-.......herregud

Pax the entertainer

Det snöar! Massor! Dagens morgonpromenad blev en med full fart. Pax älskar snö, han älskar att äta snö och jaga snöflingor är bland det bästa som finns. Han hoppar och studsar som en liten gummiboll, går på två ben och gör alla möjliga små krummelurer. Sedan gick vi förbi busstationen. Pax bettede sig mer som ett sånt här ballongdjur man köper på tivoli. Liten kille runt 6 år tittar storögt på Pax och mig när vi kommer gående.

-Vad GÖR han!!! undrar lillkillen.
-Eh han jagar snöflingor, han älskar snön, svarar jag.
-Han ser rolig ut, säger killen och börjar fnissa.
- Ja det gör han, måste jag hålla med om.

När jag kollar upp står de flesta som väntar på bussen och ler. Kul att man kan underhålla dem lite såhär på morgonen.

Öm armbåge

Tror jag har lite lätt förföljesemani. Duschdrapperiet och jag har något otalt med varandra. Så fort jag sätter på vattnet kommer det bara närmare och närmare. Panik utbryter och jag försöker krypa upp i ena hörnet av duschen. Det ser nog ganska komiskt ut. Egentligen när jag sitter såhär är det väl inte så farligt att nudda draperiet, jo det är kallt och jag är en fryslort.

Efter att man har duschat brukar man ju torka sig. Försiktigt för jag draperiet lite åt sidan och drar snabbt åt mig handduken för att inte släppa in massa kyla. Sedan står jag där inne och försöker torka mig utan att nudda väggarna eller (ja ni har gissat rätt) drapperiet. Idag slutate det med att jag slog i armbågen i blandaren så det bara small om det. Jag riktigt hörde hur det äckligt gula drapperiet skrattade år mig! Nu sitter jag och tycker synd om mig själv. Vänta bara din guling nästa gång är det revanch som gäller!

Byggjobbare

Måste ni börja dagen med att slänga ut en massa skit i containern straxt nedanför mitt fönster? Klockan sju (07.00!!!) drog dem igång. Okej jag förstår att ni bara gör ert jobb men ni skulle ju kunnat vänta en timme i alla fall. Ni har ju faktiskt inte kastat ut något mer efter jättesmällen som väckte mig.


Bekännelse

Jag gillar Håkan Hellström...men bara i smyg. När ingen är i närheten spelar jag som f*n. Om någon skulle ta upp detta med mig skulle jag blåneka att jag någonsin sagt det. Killen kan inte sjunga men vilka texter och han sjunger med en så'n känsla på något sätt.

Varmvatten

Gud vad skönt det är att kunna duscha när man vill och att det alltid finns varmvatten! Jag slipper vara med och göra upp ett schema med fyra andra om vem som ska duscha när och sedan hoppas på att det finns lite varmvatten kvar när det är min tur. Hade man tur fanns det lite värme kvar när man var nummer fyra in men aldrig när man kom som femma. Hade diskmaskinen gått tog varmvattnet slut mitt i tredje duschen. Större varmvattenberedare? Nej det fick inte plats i våran lilla tvättstuga...

Vem har pinkat på min pinne?!

Idag har Pax och jag gått ett varv i motionsspåret lite mer än 2,5 km. När vi kom dit hittade jag en pinne som jag kastade iväg till honom, eftersom Pax älskar att springa efter pinnar. Han brukar nöjja sig med att bara springa efter dem och dutta till pinnen med nosen bara för att visa "du tappade den här matte!" men idag var det något speciellt med just den pinnen. Han släppte den inte. Han släpade den lite över 1,5 km!

Varje gång han skulle lyfta på benet la han ner pinnen och tog sedan upp den igen för att gå vidare. Sedan inträffade katastrofen. Han släppte pinnen och råkade sedan pinka på den med. När han sedan vände sig om för att plocka upp den blev han mycket förvånad över att någon hade haft fräckheten att pissa på hans pinne! Gud vad jag skratta. Han såg så förorättad ut. Lilla stackarn, dock glömde han det efter ca 50 meter då han hittade en kotte att släpa på. Herregud är det en retriver jag köpt?!


Vad har de i egentligen?

Pax är en väldigt glupsk hund, det mesta som går att tugga slinker i. Ute är det diverse sopor han hittar samt kottar, gräs, bark, löv och ett och annat tuggummi slinker också ner, listan kan göras lång. Han rullar sig mer än gärna i lera, spyor, avföring och annat illaluktande han hittar. Han slickar sig i skrevet och luktar andra hundar i rumpan. Han käkar grisöron med stor entusiasm, dettsamma gäller märgben och ben av torkad hud. Men nu kommer själva poängen, han vägrar äta burkskinka. Han ratar den totalt och går omväger om jag erbjuder honom det. Eftersom burkskinka är det enda han INTE äter så har det fått mig att undra. VAD SJUTTON INNEHÅLLER BURKSKINKA!?


Vakna!

Har ni någongång fått den där känslan av att någon iaktar er? Den känslan hade jag när jag vaknade. Rullade sakta runt och öppnade försiktigt ena ögat. Där satt Pax på sängkanten och stirrade. När jag nu snurrat runt började han vifta på svansen som en tok, hela rumpan viftade för den delen. Sedan blev det bland det värsta som finns nämligen hundpussar i hela ansiktet. Rent reflexmässigt drog jag upp täcket vilket ledde till att det blev slick i örat istället, mysigt. Drog upp täcket över öronen också. STORT misstag. Detta gjorde att Pax började gräva  som en galning i täcket och jag som är ganska kittlig började fnittra och göra konstiga ljud, vilket sporrade han att gräva ännu mera. Ok jag ger mig. Glöm sovmorgonen vi går ut!

Ensamhet


Min senaste bid. Tagen för ca 5 minuter sedan. Jag önskar att det fanns doftbilder. så att ni kunde känna den härliga svaga vaniljdoften också. Har också letat reda på lite soft musik (Sofia Karlsson) att ha i bakgrunden. Pax sover så han snarkar i sin fåtölj och jag kan i lugn och ro sitta framför datorn. Jag kan surfa och hålla på med mina bilder så mycket jag vill, hur länge jag vill. Även om det blir lite för ensamt ibland att bo själv är det helt underbart när man vill vara ifred från allt.

Bara jag och min lilla snarkande hund.

Nu j*vlar

U=UNDERKÄND på denna tenta också. Måste säga att jag blev lite arg på mig själv...Men just nu är jag så himla peppad för att plugga! Har gjort en uppgift idag och ska sätta mig och läsa klart ena boken imorgon. Dessutom ska jag och grannen och simma imorgon, härligt. Mina soffpotatisdagar är över! Det känner jag!

Pax och jag var på kurs igår. Det gick ganska bra men det blåste ju ute så han hade lite svårt att koncentrera sig. Gillar verkligen instruktören så himla mycket. Hon är toppen. Lyssnar verkligen på alla problem och kommer med tips och lösningar anpassade för varje individ. Hon är kanon!


Klar

Nu är lägenheten städat, disken diskad och hunden rastad. Tog precis ut kladdkakan ur ugnen och ska börja göra iordning maten. Nu väntar jag bara på att mamma, pappa och lilla lillebror ska komma. Jag bjuder på middag (taco) och underhållning ( eh, ja en film eller nå't) medans stora lillebror som nyss fyllt 18 har party hemma hos dem.

Börjar bli lite mer haj på matlagning nu. Jag kan laga ungnspannkaka, taco och skrabbelucker. Det börjar med andra ord arta sig. Jamie Oliver släng dig i väggen! Jag är dessutom grym på att baka sockerkaka och kladdkaka. Detta blir med lite vilja en hel 5-rättersmiddag med väldigt mycket socker i.

Städning

Nu har jag hoppats i flera dagar men har kommit fram till att min lägenhet inte kommer att städa sig själv. Jag trodde att jag bara skulle vakna upp en morgon och så skulle den vara skinande ren. Ack vad jag bedrog mig! Det finns uppenbarligen inga små städféer som tar hand om det. Så nu är det verkligen dags att ta tag i saken. Dammsugaren är framme tillsammans med dammtrasa och rengöringsmedel. Visst blir ni avundsjuka?

Igår

Var det internationella barndagen. Första måndagen i oktober.


Är det bara jag som får rysningar när Celine Dion sjunger!?

Mer bilder

Bilder jag tog för ett tag sedan...



Ankor i dimman. Skottvallen. Höstträd. Pax

Man lär så länge man levar

Det är mitt nya motto.

Tips nr 1: Om skärbrädan är smutsig och man ändå vill ha en kiwi, diska skärbrädan! Försök inte att skära den i luften. Den ena halvan hamnar ändå bara på golvet plus att fingrarna är nära att stryka med...

Tips nr 2: En luktfri kyl. För att uppnå detta rensa ut allt som det har börjat växa saker på samt det som luktar allmänt skumt. Ex. gammal tonfisk och luden korv.

Tips nr 3: En luktfri lägenhet. Släng ut soppåsen som du slängde de illaluktande maten i. Annars kommer hela lägenheten att lukta gammal tonfick och sur korv. (Om det nu var det man råkade slänga)

Tips nr 4: Två staplade våningar i diskstället räcker. Ger man sig på ett tredje lager kommer det troligtvis resultera i diverse skrammel och kras. (Tur att jag bara hade staplat plastburkar i änden...)

Tenta

Det gick inte så bra. Var rätt bra förberedd om jag får säga det själv men när jag satt där fick jag panik. Det var liksom jag vet vad det är men jag får inte fram det.
Lyckades klottra ner lite ändå men nu är det bara att vänta...

RSS 2.0