Ingonyama nengw' enamabala

Bor hos mamma och pappa över jul och båda djuren är med.

Stora lillebror: Ullis kom och kolla!
Jag: Ok.
Lillebror står med Salsa upphöjd i sina armar och sjunger (läs ylar) En värld full av liv från lejonkungen.
Jag: Jösses.
Salsa: Nananana, vilken bra utsickt man fick!!!


Och vinnaren är...

Världens bästa jullåt. Föll för den här redan första gången jag hörde den. Fairytale of New York med The Pogues:



God Jul på er allihopa. Ha en riktigt mysig Julafton. Nu ska jag ta en till skinksmörgås och spela spel med familjen. Uppesittarkväll. Planer finns också att spela singstar. Kul.

Efter en kamp om första platsen...

...kom den bara tvåa. Stilla natt.

Titta mormor jag har vunnit silver
Vad roligt!
Roligt och roligt, du kom ju bara tvåa.


Pallplats

Tpmmy Körberg - O, helga natt.

Nummer fyra

Oj nu är det snart jul. Herregud vad tiden går fort!
My grown uo christmas list - Kelly Clarkson.

Nummer fem

Mer jul - Adolphson och Falk
 

-18 grader

MINUS ARTON GRADER!

Tog med kameran ut imorse. Fingrarna dimnade av och det började sticka i dem, men fick nägra bra bilder.



Salsa låg kvar inne och hade det bra.

Ska försöka övertala nägon att åka med mig till några stenbrott utanför sta'n. Tror det kan bli coola bilder.
Lillebror visst vill du testa din kamera ute i snön...


Kvällsrutiner

20 enkla steg för lite sömn.

Steg 1. Fatta själva beslutet. Nu är det dags. Jag håller faktiskt på att somna framför datorn.
Steg 2. Stänga av datorn och rycka ut sladden till laddaren. Salsa hjälper såklart till.
Steg 3. Plocka ner sju ben, elva kattleksaker och tre kuddar från sängen. Varför har man prydnadskuddar egentligen?
Steg 4. Övertala Pax att han inte kan ligga kvar på överkastet.
Steg 5. Börja dra av överkastet så hunden ska fatta vinken.
Steg 6. Saka ur katten ur överkastet och vika ihop det.
Steg 7. Kolla när Pax försöker bädda sin korg. Det blir aldrig bra.
Steg 8. Katten som legat och lurpassat under sängen går till attack mot foten och biter sig tag. "Mohahaha, fick dig matte!"
Steg 9. Haltar ut i badrummet med katten släpandes efter.
Steg 10. Pax kommer suckandes och sätter sig för att stirra på mig. "Någon har stökat till i min korg. Bäddning tack."
Steg 11. Bäddar korgen och tittar på när hunden nöjt slår sig ner.
Steg 12. Pyjamasbyxor på. "AJAJ Salsa inte jaga byxbenen. Nya klösmärken.
Steg 13. Borsta tänderna. Salsas idé: Nej jag ska nog testa att klättra uppför pyjamasbyxorna igen.
Steg 14. Ta ner katten från benet, inspektera de nya rivmärkena.
Steg 15. Viker upp täcket och Salsa går till ny attack.
Steg 16. Kryper ner i sängen medans katten går till vilda anfall mot allt som rör sig under täcket.
Steg 17. Katten börjar tröttna och Pax bestämmer sig för att komma upp i sängen.
Steg 18. Pax snurrar runt 25 varv för att skrämma bort ormar och platta till gräset men lägger sig till slut ned.
Steg 19. Salsa börjar bli trött. Ok, rör inte en fena! Funderar på att göra en paus i andningen ett tag.
Steg 20. Sova.


Hello i'm swiiidish

-Var den på norska?!
-Ja. Vad trodde du?
-Nej jag trodde de hade talproblem eller nåt...


Halvvägs

Nummer sex på listan är Josh Groban med Little drummer boy. En av de bästa julskivorna någonsin är hans Noël. Mycket bra.


Julshow

Idag har jag varit på julshow på min gamla gymnasieskola. Trodde aldrig jag skulle sitta i den matsalen igen och äta men resturangeleverna skulle träna och farfar fyllde 78 år idag så vi passade på att fira honom med middag och show. Lillebror sjöng solo och vi satt stolta i publiken. Han och hans tjej var de enda ettorna som fick solon. Duktiga allihopa.

Dagens låt, nummer sju. Ave Maria. Finns i miljoner exemplar och versioner men här kommer en med Sonja Aldén som jag gillar.


Nummer åtta.

Mary's boy child- Boney M


Plats nummer nio.

Idag fick vi faktiskt lite beröm på våran c-uppsats! Jippie.

Pax är allmänt lycklig över snön och Salsa busar järnet efter att ha varit hemma själv hela dagen. Känns bra.


Mot jul

Nu har jag snart införskaffat alla julklappar. Yes. Två till kom idag och på fredag ska jag handla till mitt släkt-julklappsbyte, jag fick en jättebra person att handla till i år. Najs. Sedan ska Salsa få en present, Pax är redan fixad. Planerar att åka till m-berg på tisdag morgon för vi är lediga den dagen och det kommer antagligen vara sjukt mycket folk där men bättre än att åka på en kväll. Salsa balsa bus ligger och sover bredvid en däckad Paxeponke och jag ska läsa kapitel fem i Vårdkommunikation i teori och praktik. Kul.

Min lilla topplista.

Jag verkligen älskar jullåtar. Finns det något mysigare än att spela jullåtar i december? Jag tröttnar aldrig för det finns så många att välja på och de är så vackra. Så därför har jag bestämt mig för att göra en topp tio lista över mina favoritlåtar. Det var inte lätt. Tio ynka platser, inte mycket! Nåja jag tänkte den skulle vara klar till den 23e för det blir inte mycket dator på julafton inte. Så idag kommer den första låten. Trumvirvel.

Tomten jag vil ha en riktig jul. Framförd av busungarna. Gullig.




Mysigt

Pax och Salsa har börjat komma bättre överens:



Idag ska jag tvätta, handla och borde städa. Missade Lucia imorse på TV, dålig planering får titta ikväll för länken på SVT fungerar inte. Ikväll ska kusinen firas som fyllt 15 och imorgon börjar en ny kurs så jag måste skriva ut papper till den. Ännu mera vårdkommunikation = segaste ämnet någonsin.

Har nu officiellt ramlat ner i twilight/om jag knde drömma fällan. Gav boken ett nytt försök igår och nu kan jag inte sluta. Det absolut bästa med att vara ledig är att man kan ligga och läsa halva natten när man väl har hittat en bok som är värd att hålla sig vaken för.

Vad är det för skillnad på en smutsig hund och en ren?

Målet var att bada Pax.

Vem blev blötast?

A. Pax (själva objektet)
B. Matte
C. Salsa (Ville såklart också vara med)
D. Badrummet.

Det blev ganska oavgjort mellan B och D.

Dagens utmaning, äta makrill-smörgås med två fisktokiga djur som dregglande, längtansfullt tittar på och slickar sig om munnen varje gång jag sväljer.


Vänta här är det, nej, nej, här borta. Hallå! Det måste vara här!

Dagens morderna julstjärna finns till för att de tre vise männen följde en stjärna för att hitta lill-Jesus i krubban. När jag läst detta på mjölkförpackningen började jag genast fundera på vad förvirrande det hade varit för dem om de levt idag. Jag såg genast framför mig tre män i lakan som förtvivlat irrar omkring och letar vid alla stjärnor. Med sig har de gåvor, kanske en käpp och lite anant som vise män brukar bära runt på. "Ursäkta, Jesus?", "Hallå, hallå. Vi letar efter lill-jesus?", "Jesus? Nehej, okej vi vandrar vidare.", "Nyfödd gudason? Nej, nej ni behöver inte ringa polisen".

Idag är ingen vanlig dag...

Det är nobelprisdagen! Jag vet, jag vet. STOR nördvarning på att tycka detta är något att titta på. 16.25 kommer jag sitta bänkad framför TVn för prsutdelningen. Sedan följer banketten med alla fina klänningar och alla tacktal. Det är tradition. Firar dagen med en påse hallonbåtar (min stora passion här i livet) och planerar en kebabpizza till kvällsmat. Sändningarna håller på ända till 23.30, hur ska jag orka? Jag är extremt kvällstrött, morgonen är min tidpunkt. Fast i och för sig inte alltför tidigt. Sju är lagom på vardagar och åtta på helger. Ibland kan jag slå på stort och sova till halv nio, om Pax sover så länge vill säga...den galna katten ska vi inte ens prata om.

Smittspridning

Idag tog jag den beryktade vaccinationssprutan mot A(H1N1) aka svininfluensan. Höll på att ramla av stolen när sköterskan inte spritade av min arm innan. Var det inte smitta man ville förhindra?! Väntade mig en kall tuss men fick ett stick på en gång. Rätt in i benet borrade hon den minst 20 centimeter lång och fem centimeter vida sprutan. Jag lovar att hon tog fel storlek för den nålen måste vara avpassad för elefanter. Inte stackars små, intet ont annande homo sapiens sapiens. Det sved i armen en stund efteråt men nu känns det bättre. Håller tummarna för att det inte blir mer biverkningar.

Salsa och Pax har börjat ge sig in på team-work. Pax sliter de tomma torullarna i bitar och Salsa drar järnet med de små bitarna som blir. Matte städar.

Detta har hänt

Har inte bloggat nu på några dagar av den anledningen att Pax varit sjuk. I torsdag började han bli dålig i magen och i fredags blev det värre. På lördag morgon hade han kräkningar diaréer och hade svårt att resa på sig. Han haltade på höger fram och vänster bak så det blev en tur till strömsholm. Bukröntgen visade inget och blodproverna såg bra ut. Vi tog även ett boreliaprov som jag kommer få svar på i veckan. Han blev lite piggare på kvällen men fortsatte att spy, åt inget och drack för lite. Söndagen var han likadan Hältan blev dock bättre och han var inte lika stel. Igår kväll började han äntligen äta! En halv deciliter och idag har det blivit en deciliter hittills.

Han blev ordinerad specialfoder med smakgaranti, nåja han äter när han märker att han inte får något godare. Tre gånger om dagen får han även ett kosttillskott för att hjälpa tarmarna att komma igång, en spruta med klet som han inte alls tycker om. Dessutom skulle han avmaskas i tre dagar med två tabletter om dagen. Jag är inte populår just nu. Tur att han är så snäll.

När jag avmaskar Pax får jag hålla fast honom trycka ner pillret så långt att han nästan spyr och tvinga ihop käkarna och stryka strupen för att de ska gå ner. Han lyckas ändå få upp dem ibland och gömma i godis finns det inte en tanke på, han äter helt enkelt upp godiset och spottar ut tabletten. När jag avmaskar Salsa kan jag lätt gömma tabletten i lite blötfoder. Skulle den ramla ut är det bara att sticka fram den så äter hon upp enbart den. Pax lär av lillasyster.

Idag har jag handlat mina sista julklappar. Nu är det bara en kvar till julklappsbytet men jag får inte reda på vem jag ska köpa till förensen på fredag. Nu ska jag åka och hämta farmor för vi ska vaccinera oss. Hoppas jag inte svimmar. Sprutor är inte min grej och då skulle farmor antagligen få en hjärtattack för hon är så otroligt lättstressad och orolig över allt.

Och jo en blivande sjuksköterska kan vara spruträdd. Det är jättekul att sticka nålar i andra men inte så kul att själv agera nåldyna.

Kan inte låta bli...

Ni vet sådanna där isskorpor, som knastrar och knakar när man kliver på dem. Jag älskar fortfarande att gå på dem och smygsparka omkring på isbitarna. Kommer på mig själv med att föterna dras automatiskt mot dessa frusna pölar och jag står med ett fånigt leende och kickar isbitar.

Känsliga läsare, läs inte vidare.

Kanske ska vara om jag har några känsliga läsare. Ännu ett äckligt inlägg:

Finnes: Magsjuk hund med diarréer och kräkningar
Önskas: Ren och väldofande lägenhet.

07.00 ringer klockan och jag upp. På väg till toaletten trampar jag i något kladdigt och kallt. Når lampknappen och mina misstankar visar sig stämma. Hundbajs. Hoppar på ett ben in i badrummet. Halvvägs inne hör jag hur Pax börjar hulka. Fasen han står i soffan. Tur den är inslagen i handdukar p.g.a. kattunge. Så hoppandes på ett ben är jag åter på väg in i badrummet med en kräkhandduk i händerna. Då hör jag plötsligt nya hulkningar. Som en riktig OS-målvakt kastar jag mig genom rummet, fortfarande på ett ben, och lyckas fånga de nya spyorna i handduken. Yes! In i baddrummet och tvätta foten, skura golvet, lägga handduken i blöt. Det är sjukt svårt att få bort gallfläckar när de väl torkat. Ut med hunden och lyckas även boka en tvättid nu på morgonen i bara farten. Nu är handdukarna rena (hade kvar en från igår också). Hunden har däckat och katten ligger och spinner i mitt knä.

Anledningen till att jag köper mina mattor på IKEA.

Planen såg ut såhär:

07.00 Gå upp
07.15 Ut med hunden
08.00 Äta frukost och ge djuren mat.
08.20 Skriva lite c-uppsats som jag inte orkade igår.
09.15 Duscha.

Såhär blev det.

07.00 Gick upp
07.05 Något luktar äckligt.
07.10-08.00 Spola av tre mattor i badkaret, två med hundbajs och en med hundspya. Pax har varit riktigt dålig i magen inatt tydligen.
08.00 Boka grovtvättstuga och ut med hunden.
8.40 In och ge djuren mat.
8.50 Ner med första matten i tvättstugan.
09.00 Frukost. ÄNTLIGEN!
9.15 Ska börja med c-uppsatsen nu. Duschen blir uppskjuten för E. kommer 9.45


Det förbjudna ordet.

Jag får inte säga aj. Hur ont det än gör när Salsa sätter klorna i benet för då kommer Pax och ska försvara mig. Får öva på att hålla masken.

Började dagen med en timmes promenad med Pax, sedan hem och utfodra djuren. Salsa kurrade så nöjt när hon fick mat. Sedan kokade jag ägg och gjorde mackor. Det är så fruktansvärt mysigt och sitta och äta när man hör djuren tugga på sin mat. Så rofyllt.

Nu ska jag fortsätta med c-uppsatsen. Tråkigt men nödvändigt.

Lycklig

Så lycklig över att Salsa går på lådan. Procedur

Kraffsa tio minuter, kissa 14 sekunder, kraffsa 10 minuter till. Hon är så söt.

Nej vad många inlägg det blvit idag. Detta blir sista.

Renskrivning av c-uppsats

Håller på att renskriva vår c-uppsats.

Om Salsa skulle skriva en skulle detta vara ett bra uppslag.

Sammanfattning: Det kanske inte gick så bra men nästa gång så!

Bakgrund: Som nybliven inneboende måste HELA lägenheten utforskas.
Syfte: Hitta ett bra gömställe.
Metod: Kamikaze hopp in i ugnen.
Resultat: Smack in i rutan och ner på golvet.
Diskussion: Se till att luckan är öppen nästa gång. I annat fall hitta ett bättre gömställe. Använda sig av en försiktigare metod? Provkänn lite för att se att de faktiskt är ett hål.
Slutsats: Prova igen? Jajamen.

Söthetsfaktor = HÖG

När Salsa ska sova så försöker hon hålla sig vaken så länge som möjligt men till slut går det inte. Då tippar huvudet bara ner och hon somnar med nosen i backen. Nu sover hon i mitt knä och hon drömmer. Smackar med munnen och rör på tårna. Får man vara så söt?


Salsa update

Nu går det lite bättre. Hon har ätit, druckit, använt lådan och nosat på Pax en gång. Annars fräser hon mest åt honom och han är lite riven på nosen. Salsa har börjat utforska mer av lägenheten nu men morrar åt allt. När jag klappar henne så morrar hon som sjutton och hon har lyckats riva ner min julgran en gång och hon går runt och pratar mest hela tiden.

RSS 2.0