Vilken bra fråga!

Sa våran seminarieledare när vi kommit till slutklämmen i vårt främförande. Den gick typ förr i tiden hade folk ett starkare Överjag och Jag medans man idag har ett starkare Det. Håller ni med om det och vad kan det få för konsekvenser i sådana fall? Typ. Jag är så sjukt nöjd. Hela gruppen gjorde jättebra ifrån sig. Blev förvånad när läraren satt och nickade åt nästan allt vi hade gjort. Vi har fattat Freud! Hurra för oss. Tenta på fredag så dags att börja plugga då.

One step forward...

...and two step back. Igår kväll lyckades jag helt utan missöden laga till en riktigt hygglig soppa. Jaja jag ska erkänna den var i pulverform och man behövde bara tillsätta vatten (inflyttningspresent från Karin och Emelie. Tack så mycket!). Mitt lilla bakåtsteg hände imorse när jag skulle skiva upp osten till mackorna. Jag slant och råkade sliza en bit av handen också. Det blev inte så stort men det blödde ganska mycket... Måste komma ihåg att köpa mera plåster. De börjar ta slut.

Söndag

Denna dag kunde ju ha börjat bättre. Fick nämligen fågelskit i huvudet när jag var ute på morgonpromenaden. Nu tycker jag ännu sämre om fåglar!

Ska försöka plugga lite. Tenta på fredag och innan det ett seminarium på tisdag.

Lördag

Igår var jag ute i spårskogen med Pax. Jag moster, kusin och mormor var ute. Pax fick gå två spår i väldigt kuperad terräng och det gick jättebra. Han börjar verkligen fatta vad det går ut på. På ett ställe tappade han spåret men började sicksacka och hittade det igen. Jag är väldigt nöjd med honom.

Mormors hund Tjabo var som vanligt klockren. Han ska få ännu svårare spår nu. Han har felfria spårupptag så fort han får på sig selen åker näsan i backen.

Mosters kör sök med sin korthårscollie Zingo. Efter att han fått upp antagligen ett älgspår fick han söka i lina. Jag och kusin fick vara figuranter...alltså lägga oss någonstans mitt i skogen utom synhåll för hunden. Moster valde platser åt oss, jag fick den i de taggiga buskarna. Det är så häftigt att se hundarna jobba. Helt plötsligt fick jag nästan femtion kilo collie i knät där jag låg. Sedan tog han tag i rullen (en läderrulle  som sitter fast i halsbandet) och rusade tillbaka till moster. Väl framme hos moster blir han kopplad och sedan visar han henne vart jag ligger. Då får han korv och beröm = sjunde himlen.

Skillnaden på spår och sök är att i sök luktar hundarna efter människor i luftvittringen. I personspår som jag kör med Pax går jag ut ett spår och lägger en belöning i slutet. Efter 40-60 minuter är tanken att spåret ska ha sjunkit ner i marken och hundarna nosar i backen för att hitta belöningen.

Kalas

"I believe that family is worth more than money or gold" - Savage Garden

I fredags hade vi kalas hemma hos mamma och pappa. Lillebror fyllde 18 och såklart måste det firas. När min släkt firar födelsedag så firar vi stort, högljutt och med mycket folk. Totalt var vi 21 personer och 3 hundar, det blir fullt hus alltså. Ibland blir man mer än lite trött på dem. De finns överallt, men samtidigt är jag så otroligt tacksam att de finns. Jag älskar er allihopa.

Vi satt ute på altanen, det var kallt i början men tillsammans gjorde vi det varmt. Det blev potatisgratäng och kött med kladdkaka till efterrätt. De blev mycket skratt och stoj men det är ju så det brukar vara.

Senare på kvällen när det blivit mörkt ute tände mamma en massa ljus på altanen och mina småbrorsor tog fram sina gitarrer och spelade och alla sjöng. Deras röster låter så himla bra ihop, så lika och det tycker jag inte bara för att jag är deras syster. Vi andra klämmde i när vi kunde texten. Jag vill ha en egen måne, Knockin' on heavens door, Visa vid vindens ängar med flera och gissa om det blev fart på farmor när lilla lillebror spelade Dagny.

Tisdag

Sitter och äter lunch. Det blev tonfisksallad, inte lika lyrisk som kompisen som rekomenderade det men det går att äta. Pax tycker att tonfisk är grymt! Snälla mera matte. Senare idag ska vi åka hem till en liten gårdshundsvalp och leka lite. Se hur det går, Pax lekar ganska tufft så jag hoppas han lugnar sig lite när han märker att det är en valp men det tror jag. Han är duktig på att läsa andra hundar.

Aldrig mer tonfisk. Tror jag ska steka lite ägg att ha till istället...


Oj då

Nu hade det börjat växa saker i min soppa. Jaja den var ändå inte så god...Har tagit mod till mig och ska prova på att göra kyckling någon dag. Slemmig, hal och smittsam om man inte tillagar den rätt. Vad har jag gett mig in på?!

Blir nog tonfisksallad imorgon, då slipper man använda spisen överhuvud taget.

Pappa kom och satte upp mina skåpluckor och så passade han på att diska också, han klarar inte oreda och jag tackade ju inte nej precis när han erbjöd sig...Dessutom var det inte så farligt. två kastruller en tallrik några glas och lite bestick...

Lunch

Idag blir det snabblunch. Makaroner och ketchup och till efterrätt en burk med majs. Hmm ser att denna utsökta måltid inte innehåller så mycket proteiner får äta lite mer ikväll.

Idag har jag hunnit med mycket. Jag har städat. Fixat lite med mina bilder (lade ut några i förra inlägget). Dessutom har jag skruvat ihop mina hyllor, gått två promenader med Pax och möblerat om och klockan är bara 12.30. När jag har ätit klart ska jag packa upp de sista lådorna med flyttgrejjor sedan är jag klar. Visst ja jag måste sätta dörrar på mina nya hyllor men jag orkar inte skruva i dem så jag måste be pappa eller brorsan om hjälp.

Kanske skulle plugga lite också...

Majsburken luktar konstigt.

Lite bilder

Självklart får ni INTE kopiera dessa. Fråga i så fall så kanske ni får :P



Specoellt bilderna på Pax är jag nöjd med. Jag älskar att foto men jag håler fortfarande på att lära mig så ni får ha lite överseende :D

Flytt

Nu har jag äntligen flyttat till min lägenhet och jag är jättenöjd med den. 1 rum och pentry och 31 kvm. Nästan 3 meter med fönster och världens gulligaste lilla ugn.

Pax har redan bott in sig väldigt bra, fast det räknade jag med. Där hans leksaker och korg finns är hemma för honom. Ibland blir han lite rastlös så man får hitta på en massa saker för att aktivera honom med. Vi gick ju från 4 rok till 1 klart att det blir omställning.

Det är ganska ensamt att bo själv...som tur är har jag en kompis som bor mittemot. Det är skönt att bara kunna prata med en levande människa och det tar bara fem minuter att gå hem till mamma och pappa. Annars har jag Pax som jättestort sällskap och TV och radio gör att det åtminstone låter lite och nu har jag äntligen internet.

En jobbig sak är att jag inte kan laga mat...eller jag kan laga mat men den blir inte så värst god. Jaja övning ska ju ge färdighet sägs det så det blir väl bara att öva då. Under tiden får jag hålla ut med macka när dagens rätt blir för gräslig.

RSS 2.0