Papercut

Jag skar mig på ett papper, i läppen. Svider som sjutton när jag gapar. Så går det när man har ett litet skrivbord och måste hålla papper med munnen. Aj. Fast jag behöver ju inte sitta med munnen på vid gavel, då gör det ju heller inte lika ont, plus att jag dreglar mindre.

Praktik

Nu är allt bra igen. Har lugnat ner mig lite. Najs.


Dagens

Idag jobbar jag 14-22 imorn jobbar jag 6.45-16. Phew. Helt slut bara jag tänker på det. Men gud vad kul det är på praktiken! Dock suger allt annat. Mitt liv är hemskt just nu. Jag orkar inte! Bläää.

Spark i rumpan

Jag försöker klura ut hur jag ska lyckas med konststycket att sparka mig själv i rumpan. Det behöver jag verkligen. Kanske kan fråga grannen...nej det skulle nog kännas lite konstigt. "Hej, du kanske inte vet det men det är jag som är din granne. Skulle du kunna hjälpa mig med en sak..." Nej det skulle nog bli en väldigt pinsam situation. Jag behöver en spark för jag verkar inte komma igång på annat vis. Kanske ska åka på rumpan ner i trappen som man gjorde när man var liten. Oj vilket konstigt inlägg detta blev.

Tur

Skulle ner och köpa busskort, det börjar dra ihop sig till praktik. Tio i två gick jag iväg, tur att det bara tar 1 minut att gå till butiken eftersom den stängde klockan 14! Jösses jag höll på att missa det! Om jag hade gjort det hade närmaste "busskortsbutik" legat 2 mil bort. Så jag drog en lättnadens suck när jag gick ut från butiken med mitt nyinköpta busskort i handen.

Så imorgon börjar praktiken och jag är så himla nervös. Så fort jag tänker på det får jag panik. Jösses hur ska det här gå!

Jaha

Idag var jag ledig och har spenderat dagen med att slöa framför TV:n och tränat med Pax. Han kan nästan hoppa genom mina armar nu när jag håller dem i en ring. Sedan har vi tränarpå fotgående som går rätt så bra men näsan har en tendens att dra sig ner mot backen när det kommer en intressant doft. Han börjar bli rätt så duktig på att baka ifrån mig också. Tränade även lite på att han ska gå emellan mina ben som fotgående fasten med ett ben på varje sida. Detta är målet:
 
Jaja man måste ju drömma stort. Detta kallas freestyle. Dans med hund och detta ekipage är en dansk/svensk gårdshund som heter Holly och hennes matte. De kom sjua i NM med detta. De är ju superduktiga!

Lite vinterbilder

Har inte varit så duktig på att uppdatera men, men. Skolan rullar på, eller den rusar på egentligen. Vi är på KTC där vi lär oss massa praktiska saker som att sätta nålar och ge blod. På måndag börjar praktiken. Det ska bli så himla kul. 

Visst är det härligt med all snö? Jag tycker det är underbart. Här kommer lite bilder från i söndags.







Dagen

Dagensföreläsningar:
1. Prehospital vård
2. Specifik omvårdnad vid ischemisk hjärtsjukdom (hjärtattack kan man väl säga?)
3. Specifik omvårdnad vid njurinsufficiens (njurarna funkar inte)

Vad jag lärt mig:
Det är svårt för larmoperatörerna att veta hur de ska göra med ambulanser och prioriteringar. Symtomen vid hjärtinfarkt är olika från person till person och om du är cafè au lait färgad har du troligtvis njurinsufficiens.
Nej vi har väl lärt oss rätt så mycket mer egentligen, de två sista föreläsningarna var jätteintressanta. Det börjar verkligen kännas som att vi får en massa konkreta saker. Om patienten mår si och så, gör såhär. Äntligen.


RSS 2.0