In your face.

Nu ska jag ta ett riktigt långt miljöovanligt bad. Bara för att jag är så trött på hösten och moder natur. Sådeså.

Energinivå låg

Jag är så himla trött på hösten. Kylan är helt okej, regnet får man ta och blåsten får man stå ut med men det värsta är mörkret. Jag blir så nere av mörkret. Det är mörkt på morgonen och det blir så fort mörkt, helt svart, på kvällarna. Det värsta är dagar som idag när det är ett tjockt molntäcke över hela himlen så man inte har en chans att se solen då känns det som att det aldrig blir dag. Det känns som om dagen går direkt från morgon till kväll med lite grå dis emellan. Dessutom har vi den här jäkla c-uppsatsen. Jag är så fruktansvärt trött på allt som har med den att göra, varje gång jag läser/hör ordet hepatit vill jag bara skrika. Lite som Ronja Rövardotter skrek på våren vill jag skrika ett ursinnesskri på hösten. AAAAAHHHH!!!


Rosa bandet

Jättebra sak och verkligen kul att det går så himla bra, världen har äntligen fått upp ögonen cancerforskning och bröstcancer...men är det bara jag som tycker det är något störande att gå in på en helt vanlig internetsida (typ blogglovin) och helt plötsligt är det en banner längst upp med massa guppande bröst? Det stör liksom min läsning lite jag får påminna mig om att det är för en god sak och snart är ju oktober slut så tills dess måste jag ändå säga: Länge leve brösten och alla kvinnor. Vi är grymma!

Tvätt och åter tvätt.

Sista maskinen är nu igång och jag firar med en segerdans! Har sprungit som en loppa upp och ner för trappen sedan klockan 12. Tredje våningen, ner i källaren, centifugera den nytvättade klädhögen (maskinen är riktigt old school och har ingen egen centrifugering så det måste man köra tio minuter efter klart program i en annan maskin), hänga den i torkskåpet, starta en ny maskin och sedan upp igen. Hinner vara i lägenheten i tjugo minuter sedan ner och vika ihop den torra tvätten, centrifugera, starta ny och hänga. Nåja det finns de som har det värre. Jag undrar bara VAR ÄR MÖSSEN?! Alltså de i Askungen som gör allt medan hon pysslar med annat? Ni kan få ost bara ni tvättar lite. Ok?


Blogglovin

Äntligen har jag skaffat bloggkoll. Eftersom jag läser inte mindre än 21 olika bloggar någorlunda regelbundet är det mycket adresser att komma ihåg och min favorit länklista är väldigt lång så nu har jag äntligen skaffat blogglovin. Varför har jag väntat så länge?! Älskar det. ÄLSKAR DET.

Fick tips om bra låtar igår. Denna är bra. Både melodi och text, ska lyssna mer på henne. Om jag älskar blogglovin så avgudar jag spotify.


Bra boktips

Om ni inte läst Jens Lapidus Snabba Cash så gör det! Mycket, mycket bra bok.
En sådan där bok som man inte ens vill lägga ifrån sig för att gå på toa. Läste klart den igår kväll/natt tur att jag redan hittat Aldrig Fucka Upp, extrapris på Coop, wunderbaar. Tror jag ska börja med den på fredag, för är den lika bra som ettan så kommer jag vilja läsa ut den så snabbt som möjigt. Väntar jag några dagar så håller den lite längre.

Godmorgon.

Upp, övertalar hunden om att han måste gå en morgonpromenad, toltalt onödigt enligt Pax, mycket skönare ligga kvar under täcket. Får inte igen lägenhetsdörren, den trillskas ibland så jag trycker lite hårdare. Inget händer. Upptäcker problemet, kopplat ivägen, hunden kvar INNE i lägenheten. Pax sitter ner på hallmattan och kollar på mig, suckar, tycks tänka vad har jag gjort för att förtjäna henne? Jag tycker det hela är sådär extremt jätteroligt som det bara är när man är riktigt trött.


Nytt försök

Ännu nyare bilder på kissekatt:





Bilder


Tänkte visa bilder på lillkotten men det går itne att ladda upp några bilder. Nåja ska och titta på han i helgen i alla fall. Nu har han öppnat ögonen helt och börjar gå omkring. Vi ska även kolla om man kan se om det är tjej eller kille. Spännande!

Ytterligare bevis på att min hund inte har alla chips i påsen...

Ok. Promenad härligt. Skynda dig matte! Eh vänta lite...det regnar...det ingick inte i dealen. Vadå gå ut ändå?! Jösses. Nåja. Mmh här luktar det gott och här med. Lukta lite här och skvätta lite där. Öhoh måste göra nummer två. Okej Pax du kan göra det, hitta det perfekta stället. Nej inte här, för mycket gräs, inte där...för lite gräs. Nej, nej, där luktar det konstigt, nej. Oj det börjar bli bråttom. AH! Den perfekta busken, bäst jag kryper in. WHAT! Den var blöt! Okej ingen panik nu, ingen panik, skaka av vattnet och gå vidare. Perfekt en buske till, ååååh nej! Blöt IGEN. Skaka mera. Nej nu går det inte längre. Kom igen Pax lite längre till, måste till en bra plats. ÅH NEJ. Det här får duga. Aaaaah. Kom matte skynda dig det regnar. Alltså hörde du inte DET REGNAR! Vadå du måste plocka upp när jag sätter mig mitt på trottoaren? JAG BLIR BLÖT!

Bra musik

Joshua Radins nya album Simple time är underbart bra. Vilken härlig slapparmusik. Lyssna och njut.

Till er som inte vet hur man söker på spotify så kommer här länken:
(Emelie den går direkt till HELA albumet...) Lycka till.

http://open.spotify.com/album/09W3kxXPFcxG9oYTdBjcXZ

Höst

Jösses vad kallt det börjar bli. Idag hade vi en överrasknings mini babyshower för L som blev väldigt lyckad. Snack, prat och mycket sjuk(hus) humor alltid lika roligt att träffas. Speciellt nu undre c-uppsatsen när vi inte träffas så ofta. Mamma och pappa var hundvakt och det var verkligen svinkallt att gå hem, grannen under mig har fest, de måste ha en grym bas för det durrar i min soffa av musiken och röklukten från balkongen under tränger in i  min lägenhet. Mysigt. Nåja. Kanske har visat denna förut men detta är höst för mig och min bakgrundsbild på datorn.denna vecka:

Dags för lite huvud bankning.

Jävla skitseminarie! Jäkla sug-c-uppsats. Dra åt skogen med dig ditt lilla äckliga syfte!

Spricka

Idag har jag inte bara tvättat utan jag har också höststädat balkongen. Möblerna åkte in och jag sopade upp allt tallbarr. Tyvärr upptäckte jag en aningens läskig spricka som sträckte sig från fönstret ända ner till balkonggolvet. Såg inte så bra ut, men nu är det anmält, man gör tydligen sånt över nätet numera. Hoppas man får svar bara...

Hund/ryggsäck

Pax:

"En hund! På min gata! Bäst jag smyger på han. Fan vad stöddig han var bäst jag gör mig lite större"
-Eeej, du hund på andra sidan gatan. Kaxar du mot mig! MOT MIG! Nej nu! Vilken fräckhet. Jag ska allt visa dig vem som är kungen på denna gata! Kom igen! Stå inte bara där. KOM IGEN!
-Pax det är en ryggsäck. Herregud.
-Pss....det visste jag väl...
-Pucko!
-Ja men jag sa ju att jag visste!
-Ja visst, säger du det så...
-JA det är PRECIS vad jag säger! Han var bara lite lik en hund...på långt håll...liksom.


Kissen

Senaste bilden på lillkotten. Egenhändigt snodd (med tillstånd) från uppfödaren:


Den röda lilla godingen som stretcher rumpmuskeln är min. Ögenen är öppna och han kan pipa, han börjar få riktigt fin teckning också. Nej nu ska jag ner i tvättstugan igen.

Man får så bra idéer när hjärnan är lite mosig

Idag har jag suttit lite till med hemtentan, men jag har fortfarande en uppgift kvar och funderar på att göra den nu eller tidigt imorgon. Hjärnan har blivit lite mosig idag. Nåja till den lysande idéen:

The fluga from hell har hittat in i min lägenhet. Den är stor som en femkrona (ok jag kanske överdriver lite, men i alla fall som en tia!) och riktigt grov och den surrar jätteHÖGT. Både jag och il dogo har jagat den hela dagen. Det slutade med att jag kraschade ner från en stol in i fönsterbrädan och Pax gled på parketten in i skåpet. Vi fick se oss besegrade. (För tillfället ja!) Fick för en stund sedan en alldeles lysande idé, i dubbel bemärkelse. Om jag öppnar balkongdörren (provade att öppna fönstret förut men det gick hflugan minsan inte på) och ställer mig därute med en ficklampa! Aha, flugor dras ju till ljus och på så sätt kommer den flyga ut. Jag började till och med leta efter ficklampan. Blev nästan rädd när jag insåg vad jag höll på med. Jag menar herregud. Skulle jag stå därute och blinka med en ficklampa för att försöka leda ut en fluga ut i höstrusket som någon jäbla trafikledare? Undra vad grannarna hade tänkt?

Paxen har tagit nya tag och skuttar runt för fullt på flugjakt själv tittar jag på körslaget, med inslag av flygande gårdshund. DADADADA SUPERDOG!

Oktober

Det har tagit mig tre dagar att inse att det faktiskt är oktober. Det här året har verkligen flygit iväg. På måndag börjar c-uppsatsen och det känns som att det inte alls är långt kvar till vi är färdiga sjuksköterskor. Wow, om 7,5 månader ungefär är jag sjuksköterska. Hur kan tiden gå så snabbt men ändå så längsamt? Det känns som att det var evigheter sedan gymnasiet slutade men åren på universitetet har gått så snabbt.

Det börjar bli kyligt nu och igår var det -3 grader på morgonpromenaden. Burr vad kallt. Snart är vintern här och då kommer det inte alls vara längt kvar till examen (heter det examen?). Då ska jag verkligen ut och dela mediciner och sticka nålar i folk utan "övervakning". Jag både längtar dit och hoppas att den dagen inte ska komma än. Det känns inte som att jag lärt mig tillräckligt mycket för att göra allt själv, kunna allt själv. Samtidigt ska det bli så skönt att börja jobba och tjäna pengar och kunna göra det jag vill.

Ja det är helt klart att jag kommer vara väldigt kluven när jag står där och tar emot den lilla broschen och legetimationen som jag tillsammans med mina kamrater har kämpat för i tre år.

Nej det är ingen idé att oroa sig för framtiden, den kommer i alla fall att komma och det mesta brukar faktiskt i slutänden lösa sig.


Keso är min ketchup

Vissa människor använder ketchup. Jag använder keso. Gott på nästan allt från hårt bröd till spagetti och köttfärssås. Mumma till tacos och att äta som det är. Keso is the shit.

Sök!

Förlist

Menade du FARLIG?

....?!

Fields of gold.

I remember you...


SM i fälttävlan.

För ett tag sedan var jag på SM i fälttävlan i Segersöj (utanförÖrebro) och självklart var kameran med. Det var första tävlingen jag hade med kameran på och jag är ganska nöjd med resultatet. Det var ganska svårt att ta bilder i dressyren men efter att man lärt sig programmet när några ryttare ridit gick det bättre. Terräng-momentet gick jättefort och man kunde bara stå vid ett hinder i taget men det blev en bra bilder ändå. För att vara första gången. Några bilder:


Hemtenta...never ending story

2.75 poäng måste man få per fråga för att bli goskänd. 8 frågor, max 4 poäng på varje, 22 för godkänt.

Det blir ofta väääldigt många inlägg när jag skriver hemtenta. Denna gång är inget undantag.

Hemtenta del 3

Nu har jag kommit halvvägs. Jippie. Tyvärr hittar jag inte en endaste liten företeelse till. *Svär på konstig dialekt. (Vem är det som smittar?!)

Min lilla gräsklippare och jag.

Pax har väldigt mycket hormoner i sitt omlopp just nu. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag kan ju inte bli superarg på honom för han är ju så osäker just nu. Han går runt och morrar på allt och alla, inget aggressivt utan bara jag-vill-inte-gå-nära-dig-eller-ha-något-med-dig-att-göra-därför-visar-jag-att-jag-är-jättetuff-genom-att-morra.
En vanlig promenad:

-Ooooh. Vad menar du med att den där spegelbilden i dörren är jag?!
-Ooooh. Den där grenen låg inte där igår.
-Ooooh. Äckliga paraply, vadå det regnar?! Skaffa päls!
-Ooooh. Den där cyklisten åkte lite väl snabbt!
-Ooooh...ok den vet inte jag heller varför jag morrade.
-Ooooh. Här har det minsan gått en annan hund!
-Ooooh. Och han har kissat här! Vilken fräckhet.
-Ooooh. Vem har ställt fram soptunnan?
-Ooooh. Grannen ska veta sin plats. Han har ingenting på sin tomt att göra!

Ja ni fattar poängen. Det är som att gå ut med en liten gräsklippare.

RSS 2.0