Volvo 740

Ibland kan man känna sig sådär riktigt, riktigt cool...men det gör man inte när man kör en Volvo 740. Farfars gammla bil har en fläkt som bara blåser varmluft och med svart klädsel blir det klibbigt i sommarvärmen. Så det blir till att skapa fläkt genom att veva ned rutan, med en gammal hederlig manuell vev. Efter att ha vevat som en galning för att få ned rutan så sätter jag på Beach Boys. Aaah sommar. Sedan lägger jag upp armen sådär lite snyggt ovanpå den nedvevade rutan och glider iväg hemåt genom Örebro. Håret virvlar sådär härligt runt ansiktet men luften som slår emot en är fortfarande varm, men nu är värmen lite mer hanterbar. Jag ler, lite coolt är det ändå, att glida runt i en volvo 740 i sommar Sverige. Vi är lika gammla, bilen och jag. En bra årgång. En cool årgång.


Torsdag (tror jag...)

Detta har hänt:

Jag har börjat sommarjobba och trivs hur bra som helst. Vilken underbar avdelning och jag lär mig massor.

På sista tentan fick jag underkänt så nu har jag lite att plugga på i sommar. Så himla besviken.

Jag har blivit förkyöd och fått vara hemma i 2 dagar från jobbet.

Häromdagen trodde jag cykeln var stulen men jag hade bara parkerat den utanför apoteket och gått till stationen så den stod kvar där. Jag kände mig lite dum.

Annars njuter Pax och jag av det fina vädret. Eller jag njuter i alla fall. Pax tycker det är lite småjobbigt och fkåsigt med värme, jättevarm asfalt som han knappt vill gå på, samt ofrivilliga duschar av matte när han blir för varm. Är dock väldigt stolt över att han börjar inse att skuggan är betydligt bekvämare än den gassande solen, speciellt om man har päls.

JAg har även fått en ny låt på hjärnan. Underbart sommriga Iko, iko med Captain Jack.
OBS! Varning: Denna låt kan klibba sig fast på hjärnan och du kan komma att irritera din omgivning till bristningsgränsen. Lyssna på egen risk.


Frisyren

Numera är varje morgon en "bad hair day":


Men å andra sidan är det enkelt att göra frisyrer:


Detta tog fyrtio sekunder att göra: 6 vanliga enkla hårapännen och en toffs. Nu när håret är lockigt så slinker det inte ut massa hårslingor lika lätt. Förut var jag tvungen att göra inbakade flätor när jag jobbade. Nu kan jag variera flätor med detta. Har även provat att göra massa småflätor som man drar bakåt eller bara tvinna det blir också snyggt. I alla fall enligt mig och det viktigaste av allt, man behöver inte pilla i hår som faller ner i ansiktet när man håller på med lite allt möjligt...

Man har ju alltid radio...eller?

"Fasen, batteriet tog slut i mp3-spelaren. Ska jag nu tvingas lyssna på folk som pratar alldeles för högt i mobiltelefon i 13 minuter! Vänta nu. Aaaaah jag kan inte lyssna på låtarna men man kan ju alltid lyssna på mp3-radion! Man får inte vara d... Phew, tur att ingen kan höra ens tankar. Det kunde ju ha blivit lite pinsamt..."

Have no fear...the poodle is here!

Jaha då har jag permanentat mig (eller inte jag, mormor). Helt plötsligt fick jag för mig att det skulle vara en bra idé med krulligt hår. Jag är ganska nöjd, det är väldigt fluffigt bara. Tror att det kommer bli bra när man får ordna till det lite, det blev väldigt mjuka lockar och inte sådär krusigt som det kan bli ibland. Det kommer bli jättesnyggt med ett hårband och lite spännen eller kanske ett diadem. Överlag: Nöjd

Bilder

Lite bilder som jag inte tror jag lagt upp här iaf.



Blombilderna är tagna i järnvägsparken där kommunen planterade en blomma för varje invånare. 20 000 tulpaner och pingstliljor var väldigt vackert. De på Pax är tagna på hans nya favoritställe, ballkongen.

10 Juni

Dagen började med att jag städade lite och plockade upp några kassar med flyttprylar som jag har sparat. Sedan gick jag till mormor en sväng. Hennes granne skulle klippa min kusin och det slutade med att hon klippte mig också. Blev riktigt bra, hon är pensionerad frisör. Sedan åkte jag på hundkurs. Det var sista gången, synd för det är så himla kul. Nu ligger Pax utslagen på soffan och snarkar och jag sitter framför datorn i väntan på Grey's Anathomy.


Mastermind

Pax har ett favoritben just nu. Det är ett pressben med kycklingsmak och han är så rädd om det. Han tuggar inte på det, det är för värdefullt för det, utan han bär omkring på det. Han gömmer det på alla tänkbara och otänkbara ställen, han slickar på det och kastar med det så det smäller och hoppar efter som om det levde, men han tuggar inte.
Igår kväll när vi skulle lägga oss hittade han sitt kära kycklingben i leksakskorgen, han blev lite misstänksam eftersom han inte själv hade lagt det där (jag erkänner det var jag som lagt det där efter att ha hittat det under rumsmattan, lagom diskret knöl på den!). Oj, oj bäst jag tar med mig det upp i sängen så ingen snor det. Okej då var det jag, Pax och ett kycklingben i sängen. Det gick väl an, Sedan såg man hur de två som hjärncellerna började grubbla:

Ettan: Meh! Alla andra ben då!?
Tvåan: De kommer att klara sig.
Ettan: Jag är inte så säker....
Tvåan: Jo de klarar sig...eller?
Ettan: Ja, jo, kanske.
Tvåan: Hmm...
Ettan: Det känns inte helt bra...
Tvåan: Nej...Det är bäst vi plockar upp dem med!
Ettan: JA!

Så det gjorde han. Helt plötsligt var det jag, Pax, kycklingbenet, fyra vanliga ben, ett gäng korvar på rep och en rosa kräfta i sängen. Härligt. För varje sak jag plockade ner tog Pax upp två nya. Han har för mycket leksaker! Jag gav upp. Hoppas att jag itne väckte grannarna när jag skulle gå på toa mitt i natten och råkade riva ner de flesta benen på golvet.


Status lilltå: Stel

Lilltån är svullen och något stel att böja men den gör inte lika ont idag.

J*vlar i havet

Jag sopade i lilltån i soffan nyss. (Det händer ofta att jag gör det med mina tår.) Det gör så himla ont. Den går att böja på men om jag börjar klämma lite gör det så ont att jag vill skrika. Den är röd och börjar svullna. Hoppas den mår bättre imorgon. Nu ska jag sova. Godnatt. Såhär ont har det aldrig gjort. Suck.

Operation Flås

Mickron har landat. Nu äntligen kan jag värma matlådor lite snabbt och enkelt.

Nu till min nya idé. Den går under kodnamnet Operation Flås. Från början: Jag tittade i en såndär lev-glad-hälsosam-hurtig-frisk-och-allmänt-lycklig-tidning som mamma hade och hittade ett träningsprogram för kkondition. Ett lite lagom träningsprogram för oss som inte har någon kondition överhuvud taget. Det är indelat i tre delar mini, midi och maxi. Jag börjar på mini, eftersom min kondition inte finns. Nåja nu sitter programmet på kylskåpet. Såhär ser mini ut:

Vecka 1-2.
Mån, tors, lör. 30 minuter promenad. Se till att bli flåsig. (I vecka två, börja lägg till backar/trappor)

Vecka 3-6 Flest backar vinner.
Mån. 30 min gång se till att bli rejält flåsig.
Tors. 30 min varva gång och jogging. Backar eller trappor.
Lör. 45 min gång och jogging. Backar eller trappor.

Vecka 7 -->
Mån. 30 min jogging. Backar eller trappor.
Tors. 45 min jogging. Backar eller trappor.
Lör. 45 min jogging. Backar eller trappor.

Man kan stanna längre på varje steg om man inte känner sig redo att gå till nästa steg och man kan byta dagarna man gör det på, men se till att alla pass inte blir på rad. Jag tycker att det låter helt okej att komma igång med. Någon som är sugen på att vara med? Jag tänker lite som så att kan man bara komma igång att gå regelbundet så tror jag att joggingen kan komma lite naturligt när flåset blir bättre och man kommer in i en rutin. Att göra något är bättre än inget och man kan ju stanna på den nivå man känner sig bekväm på. Nu ska jag börja leva som jag lär.

Jag bytte min måndag till tisdag denna vecka och har idag varit ute på en 30 minuterspromenad med flås. Nu är jag igång.

Mickro

JAg äger ingen mickro än. Måste verkligen skaffa det. Nu måste jag ta min mat och gå till mamma och pappa och värma den, lite omständigt. Bara två dagar kvar nu på praktiken och imorgon blir det slutbedömning och sedan får jag skynda mig iväg till hundkursen. Bedömningen börjar 15.30 och hundkursen börjar 16.30. Det kan bli tajt i rusningstrafiken som är mitt i stan vid den tiden.

I'm back!

Hello internet. Hello världen.
Nu äntligen har internet kopplats in.

Nu har jag flyttat in i min nya lägenhet och jag trivs så himla bra! Den är så himla perfekt. Högt i tak, superfräsch och alldeles lagom stor. Det mesta är uppackat och nu gäller det bara att hitta alla saker som man la på bra ställen och som nu är helt borta. Ja, okej jag erkänner att jag har gömt några kassar i stora garderoben som jag inte orkar packa upp.

Pax är helt utslagen i värmen och sover mest hela tiden. Därimellan ägnar han tiden åt att gå på korta promenader, jaga flugor och massekrera toappapersrullar över min soffa och matta. (Det tog lång tid att städa.) Han har inte riktigt fattat att vi ska bo här än men han älskar att sitta och titta ut på "sina" domäner från balkongen.

Idag var det en riktigt kanondag på praktiken. Allt gick så himla bra, lagom mycket att fundera på och fick ta en massa ansvar. Börjar även bli riktigt okej på att dokumentera. Lite mindre kanon när jag skulle ta tåget hem. Ena spåret var trasigt så tågen fick turas om att köra åt varsett håll. Det var hur varmt som helst ombord och efter halva vägen stannade det. Därefter meddelade lokföraren att nu var vi tvugna att köra försiktigt, och det gjorde vi. Vi blev omkörda...av mopedister! Hemma var jag aningens upprörd och inte förrän jag var halvvägs hemma kom jag på att jag hade cykeln på stationen, bara att vända i värmen.

Helgen som varit var grym. Kl. 17.00 i fredags blev det bestämt att jag skulle med mina kusiner och en kompis till den ena till göteborg. Så två timmar senare satt jag i en bil på väg mot götet tillsammans med tre fnittriga tjejer. Det blev en riktig tjejresa med en massa skratt. Speciellt när gps:en tyckte vi skulle åka ner i tinngstadstunneln som var till hälften stängd p.g.a vägarbete. När vi åkte igenom den, första gången, skrattade vi åt alla som fick stå i bilkön på andra sidan, ända tills gps:en visade en laglig u-sväng och vi hamnade i kön. Så med vindrutorna nere och solluckan öppen (det var väldigt varmt i lödags) hamnade vi i kö. Liten detalj var att vi fick pressa oss in i kön för ingen ville släppa in oss. "Men sväng in" ropar jag till kusinen som kör. "Men han flyttar inte på sig" hojtar hon över den jättehöga musiken. "Jamen då får han väl göra det om han är rädd om lacken!" var mitt svar så kusinen gjorde som jag sade. (Stollen gjorde som tok sa) Denna högljudda manöver lyckades vi utföra mitt framför ögonen på en polis...oops. Jaja han fick sig ett gott skratt, tur han tog det så.

Så vi åkte ned till Åsa och sov där på lördagen. Åkte till Ullared på lördagen och hem igen på lördagen och direkt på kalas för att fira mamma. Vilken resa. Hittade gardinstänger, hundleksaker, ett kamerastativ och lite annat smått och gott.

Ja, det var en liten update vad jag haft för mig den senaste tiden.


RSS 2.0