Helgen

Imorgon är det Göteborg som gäller ocg Göteborg Horse Show = världscupfinalen i hoppning i år :D. Det ska bli så kul!!! Längtar, kan inte denna dag bara försvinna så det blir imorgon.

Pax ska klara sig själv med pappa och brorsorna i helgen...hoppas det går bra.

Tentan gick bra, det kändes bra i alla fall. Jag fick nutrition, dehydrering och omvårdnadsåtgärder samt insulin injektion.


Det gåt sådär

Plugandet går sådär. Man hittar så mycket annat roligt att göra...Hittade detta grymma klipp på simpsons människorna haha

Äntligen!

image7

Hallelujah den är här! Helt otroliga normän :D Vilken sommar-cd, kommer snurra dygnet runt nu.

På pluggfronten går det trögt, men som en vis man sa "Det är skönt att ha lite arbete man kan skita i". Mycket kloka ord. *Suck och vädret är så fint men jag kommer att få sitta inne hela dagen! *SUCK!!!


Men så lyssnar man bara på denna och blir nöjd och glad igen :D. 4:e killen Kurt Nielsen är ju helt fantastisk!

Underbart fin


Shopping

Vet inte vad som hände, brukar inte vara en sådan som shoppar loss men idag blev det massor. 2 huvtröjor,

en svart cardigan/kofta med trekvartsärm en långärmad grön vanlig tröja en röd piket tröja och en beige tröja med tryck. För lite drygt 500 kronor. Måste säga att jag är riktigt nöjd med det. Sedan blev det ett ben till Pax och Bambi fick torkade bananer och halm. Hon blev helt galen och började bygga bo direkt. Hon nästan flätar ihop det. Jättefint och sen rycker hon päls så det blir jättemjukt. Tyvärr blir det inga ungar men hon har ju något att göra.


Slö dag idag

Har inte gjort det jag tänkte imorse. Fast jag har varit duktig och fått iväg inlärningsplanen till vfu:n i alla fall. Nu ligger den i grupphandledarens händer.

Idag har djuren haft tokspel här hemma. Pax har hjälpt mamma att riva upp en rabatt. Han har dragit bort den här gröna plastremsan som ska hindra jorden från att regna bort. Tur att rabatten ändå ska bort i sommar, det har i och för sig bara bott ogräss och en liten en där men ändå, det var ju allt vi hade på baksidan.
På framsidan har vi en riddarborg med blommor i. Den fick sitt namn efter att en liten kille gick förbi, kanske fem år, när mamma höll på att bygga den. Han utbrast "Wow titta pappa hon bygger en riddarborg!". Lite likt är det ju så den har fått det namnet nu.

Bambi min kanin har också haft fullt upp idag. Hon har suttit under mattan på mitt rum hela dagen och bara grävt, gävt och grävt. Tror hon har siktet inställt på OS i Kina. Man blir tokig av att höra henne, men nu har hon tagit en paus och sover en stund. Hon har även börjat gömma sin mat i en stor hög av sågspån, får gräva fram den varje morgon Hon brukar bli lite knasig när hon är brunstig men detta år slår alla rekord.

Nu ska jag mamma och ena brorsan åka och shoppa lite. Kul för det var länge sedan.

Länge sedan

Var ju riktigt duktig på att uppdatera ett tag men nu börjar jag halka igen.

Idag har jag försökt att ringa min handledare på praktikplatsen men ej kommit fram, surt och som vanligt är jag lite sent ute och blir stressad...
Praktiskt prov på onsdag också, herregud hur ska det gå?! Har idag undivikt att plugga genom att:
- Sitta framför datorn
- Baka kladdkaka
- Städa
- Hälsat på mormor så Pax fick leka en stund med hennes hund
- Ringt praktikplatsen...utan resultat.
Ja det finns mycket man kan hitta på istället för att plugga.

Är hur avundsjuk som helst på Emmy. Fick sms av henne att de fått förstam fölet idag. Jag vill också jobba med hästar! Problemet är att jag inte har någon utbildning och de flesta eftergymnasiala kräver en massa erfarenhet, som jag inte har. Tänk att få vara ute i detta fina väder och pyssla med hästar! Fast man måste vara ute de dåliga dagarna också och det är tungt arbete. I alla fall glad för Emmys skull att allt löste sig till det bästa :D

Ny favorit låt idag:
Hammerfall - Last Man Standing

Pax nya nöje

Pax nya nöje


Att gräva i trädgården. Kul när han sedan kommer in och hoppar på min vita tröka innan jag ska till skolan. Bara att byta, men det är svårt att bli arg för han ser så lycklig ut när han kommer in alldeles lerig :D

Hur dum får man bli?!

Jag har stallt (ja det heter så!!) mig i bostadskö. Men något gick lite fel i slutet på registreringen och jag vet inte riktigt vad som hände. Försökte registrera igen men var redan registrerad. Kanon! Problemet är att jag inte har mitt användar-ID. Nu kommer det smarta. För att få sitt användar-ID eller lösenord skickat till sig om man glömt bort det så måste man fylla i sitt användar-ID...Herregud det är ju det jag inte har!!! *Suck! Så nu måste jag ringa dit i veckan. Bra system. Härligt med internet.

Lite av varje

Igår fick vi tillbaka tentan och jag fick godkänt. Det var skönt men man är ju lite nere för de som inte klarade det.

Fick tillbaka på skatten, najs. Så då borde man väl ha lite pengar i juni. Det vore inte fel eftersom det inte kommer något studiebidrag då...

Igår var jag på hudvårdsparty. Skrubba, tvätta, smörja, sminka var temat. Jag som max använder maskara när jag ska ut, men vad bra det blev! Det var jättekul, man fick ju en liten kurs i hur man skulle göra. Inte visste jag att det var så komplserat att få dit lite ögonskugga...Fast jag blev riktigt nöjd med resultatet så nu får man väl börja att experimentera lite. Sara får väl komma till undsättning...Synd bara att grejerna var så dyra, inte riktigt studentbudjet.

Pax har varit uppe ett tag men han har inte ätit något. Han har fortfarande valpmage som sväller så fort han äter så nu ser han läskigt smal ut. Inte så kul men jag kan ju inte tvinga honom att äta. Idag har mormor ställt uoo som hundvakt. Vad skulle jag göra utan min underbara släkt? Pax var själv hemma ugår i ca 20 min = rekord. Han gick och la sig och sov. Låg på rygg med benen i vädret i korgen när jag kom tillbaka. Jag har kommit fram till att han har ett ganska stabilt psyke, händer det inte något går han och lägger sig.

Funderar på att gå in i duschen, men är sugen på att spara det till ikväll. Vilka problem man kan ha! Det får bli dagens I-landsproblem. Måste ju titta på sjukhuset, missade det igår. Tack och lov för webb-TV.

Livet leker

Haha är så lycklig idag, för idag fick vi träna på injektionsteknik samt ge vår första injektion!!! Lite coolt alltså. Emelie fick snällt ta emot lite koksaltlösning under huden, men jag gav bara igen eftersom hon började :D

Sedan fick vi lära oss att linda bensår samt att ta på stödstrumpor. De där strumporna är lite knepiga men efter supertips från Emelie gick det galant :D Tack, tack.

Ska bli så kul att få komma ut och jobba men snart har vi redan gått ett år. Gud vad snabbt det går! Sedan får ni passa er för nästa gång ni kommer inrullandes till sjukhuset kan det vara jag som står det och tar emot som legitimerad sjuksköterska. Om allt går som det ska förstås och det är klart det kommer att göra!

Gröt

Nu har hjärnan blivit gröt! Haft föreläsningar idag mellan 8.15 och 17.00. Hur tänkte de? Vid elva var det lite segt. Vid ett dalade det ännu mer och eftertre har jag total black out...Det känns så värdelöst för man vill ju verkligen lära sig det här men det går inte med så mycket på en dag! Måste erkänna att jag inte var världens bästa bilförare på vägen hem. Blev lite vingligt...

Såg coolaste bilen. Vem vill inte ha en registreringsskylt med bokstäverna SSK?! Vadå "vad var de för bil"? De struntar jag i, det var ju värsta grymma skylten!!! Hehe jag vet, ännu ett bevis på att det är lite gröt är uppe idag...

Men vem kommer egentligen på alla dessa reklamfilmer? Sjukt att någon kan få betalt för det...Älska TV, hata reklam.

Lite dåligt samvete för att jag inte hunnit med hunden så mycket idag. Tänkte träna lite med han förut men då hade han gått och lagt sig i soffan och bara blängde på mig som om han visste vad jag hade i tankarna. Troode även i min enfald att hundar gillade att gå ut och gå. Pax måste jag släpa ut. Han kommer när jag frågar "ska vi gå ut?", viftar på svansen och travar före men sedan stannar han i hallen. Där står han sedan och tittar på när jag tar på mig jackan, ibland backar han. Sedan får jag sitta på huk och locka fram han till kopplet. När sedan dörren öppnas är han helt på igen och springer glatt ut...hmm. Men tror att han var lite trött idag för jag vaknade vid 05.00 av att han stod i fotändan av sängen och hulkade. Som tur var kom det inget och han lade sig igen. Om man bara kunde förklara att det bveror på att han äter så mycket konstigt som han inte ska när vi är ute och går. *Suck

Liten har blivit stor

Första bilden
Första bilden på Pax <3 Bara några dagar och fortfarande gristryne...


Men han växte fort
Men han växte fort. 10 veckor här...


Nu är han så här stor
Och nu är han så här stor :D 6 månader och börjar bli lite ståtlig. Vilken snygging!

Hmm

Lite funderingar...

Vem vill bo i Horred?
Hur kan man ha 10 unika besökare men sidan visad över 50 ggr?
Varför skriker alltid barn i affärer?
Varför är lera så halt?
Har grannen några andra slags byxor än militärgröna?
Varför lyser bara gatlamporna utanför oss vissa kvällar i veckan?
Vem roar sig med att slänga ut hundbajspåsar från soptunnor?
Varför har gubbar över 70 körkort? De kan ju änså inga trafikrgler...

Han sover

Skön dag var hos moster och Pax fick leka av sig ordentligt. Han sover fortfarande, det brukar vi göra när vi kommer hem därifrån...Sedan kom Sara en stund, länge sedan hon var här men det var skönt att snacka lite med henne. Vi är på samma våglängd hon och jag. Vi lärde känna varandra i ettan, alltså första ettan när man är sju år. Men det är svårt att träffas ibland för tiden räcker som bekant aldrig till och våra scheman stämmer inte så ofta med varandra.

Planerar på att ställa mig i bostadskö till några olika byråer eller vad kallar man dem? Föreningar kanske? Aja ni förstår nog vad jag menar...Planerar att flytta efter sommaren, måste bara lösa allt med hunden. Skulle ju egentligen behöva en bil så jag slipper låna hela tiden. Måste räkna lite på det men eftersom busskortet går på 840 kronor i månaden så tror jag att de går ihop sig nästan. För ofta är man ju inte i skolan alla dagar i veckan men kortet gäller ju i 30 dagar i streck oavsett om man åker eller inte. Sedan är man ju lite lat också ;)


Lugnet före stormen

Jaha man börjar fundera om det var så smart att boka in hela veckan tis-fre 8-17 hmm. Undra vad vi tänkte på? Men vi ska ju bara öva, inte så mycket föreläsningar. Fast tills imorgon skulle vi läsa två kapitel till föreläsningen om demens. Aja bara att ta sig igenom, men allra först ska jag till moster så Pax får leka av sig med hennes korthårscollie. De är lika galna båda två :D Vaknade med att jag hade ont i ländryggen, det visade sig att Pax had släpat upp en av sina plastleksaker i sängen. Ingen prinsessan på ärten inte. Vi har varit uppe en timme ca och han har skällt ut min nya plastblomma i fönstret, gnaggt på min byrå, morrat på badrumsdörren och grävt ihop en matta och tuggat lite på den, men nu ligger han peppar, peppar lugnt och tuggar på ett ben. De är så härligt med djur. Skönt att han ska få rusa av sig lite...

Resa?

Någon som hänger med? Vart som helst bara det är över 25 grader varmt!! Australien kanske? Är öppen för alla förslag.

Formel 1

Stora lillebror kommenterar: Det där är inga söndagsåkare...även fast de åker...på en söndag...eeh ja.

Jaja han gör så gott han kan.

Nu ska jag kolla på Grey's Anathomy. Misade det i onsdags...hur gick det till?! Ska aldrig mer hända. Det lovar jag mig själv.


Bambi

Bambi

Under min säng bor ett monster och här är hon. Hon måste ju också få en bild på bloggen. Väldigt bestämd dam som bestämmer på en gång om hon gillar någon. Om hon inte gör det jagar hon ut personen genom att bitas i hälarna...

Svårt att sova

Ja, ok de kanske inte var den smartaste idéen att sova en timme mellan 18 och 19. Man lär sog något nytt varje dag. Alla i familjen sover så här sitter jag med min dator ich Slade som sällskap.

Idag har jag städat lite. Väldigt spännande att berätta/läsa om jag vet men det händer inte mycket i mitt liv nu. Hittade i alla fall en udda strumpa jag letat efter och en svensk-italiensk ordbok under garderoben...hmm sist jag läste italienska var över 2 är sedan. Går att tolkas på två sätt att jag inte städar så ofta eller att jag bara gör det lite slarvigt eftersom jag inte gillar att ligga och kräla på backen för att kika under garderoben. Dessutom flippar mina djur när jag sätter på dammsugaren. Bambi (min kanin) blir så stressad att hon bara springer utan att se vart. En gång sprang hon rakt in i väggen och blev alldeles groggy. Efter det sätter jag in henne innan jag börjar. Pax (hunden) har fått för sig att dammsugaren är ond och försöker ta över hans hem. Han skäller som en tok samtidigt som han backar när den kommer för nära och när jag stänger av den viftar han nöjt på svansen och fnyser segervisst. Varför skaffar man djur? De ät ju så söta ibland, när de inte bits och morrar (gäller kaninen) skäller, snor ens strumpor eller väcker en sjukt tidigt för att de är hungriga. Men när de sover eller är så där gosiga och bara vill ligga och bli klappade, då är det värt de. När vovven kommer och kurar ner sig på armen, suckar, himlar med ögonen, smackar lite med tungan och sedan bara tvärsomnar. Eller när kaninen bestämmer sig för att idag får du klappa mig, då kan jag sitta hur länge som helst. Jag älskar de små liven :D


Fortfarande inte trött, fast i och för sig brukar jag kunna somna ändå. Godnatt allihopa.


Mobiltestet

(  )du stänger inte av din mobil när du är i en biosalong
(  ) du har mer än 200 kontakter i din telefonbok
(x) du stänger inte av mobilen på natten när du sover
( ) du skickar över 200 sms om dagen
(x) du skickar sms när du är ute med vänner
(  ) du kan skicka sms utan att kolla
(  ) du kan i stort sett hela din mobil utantill, var allt finns osv (Får leta jämnt)
(x) du svarar i mobilen även om du är ute med vänner/drömkillen
(x) du bär med dig mobilen var du än går
(x) du bär med dig mobilen även när du sitter
(  ) du har mobilen bredvid dig på bordet på lektioner (Nja oftast i ryggan :D)
( ) din/dina lärare har sagt till dig flera ggr att lägga ifrån dig mobilen när du har suttit o skickat sms på lektionerna
( ) du spelar musik på mobilen under tiden du duschar
(x) du blir hysterisk om du blir av med mobilen när du är ute o tror att den är stulen
(  ) du har ser din mobil som en bebis
(x) du bryr dig om vilken ringsignal/bakgrundsbild du har på mobilen
(  ) du har somnat med mobilen i handen o hittat den på golvet eller nånstans i sängen när du vaknat
( ) du har somnat med mobilen i handen under tiden du har hållit på att skicka sms o hittat ett oläsligt sms när du vaknat
(x) du har skickat så mycket sms att dina knappar har blivit uppslitna
(  ) du tycker/tyckt att din mobil är bäst i hela världen 
(  ) du tycker att din kamera i mobilen tar fantastiskt bra bilder
( ) du brukar få tömma "inkorgen" o "skickade meddelanden" flera ggr om dagen för du har haft för många meddelanden
(  ) du skriver ner allt, t.ex. möten, födelsedagar osv i kalendern i din mobil
(  ) din mobil ringer oavbrutet

totalt; 8

- 0-8; din mobil betyder inget för dig. varför inte sälja den istället? skulle inte förvåna mig om du knappt vet hur man skickar ett sms

- 9-17; du använder din mobil sådär lagom. du är inte beroende av din mobil, du har ett liv! 

- 18-24; mobilen är ditt liv! du är besatt på riktigt, aldrig funderat på att söka hjälp?


Jaja men skicka sms kan jag i alla fall....

Jolene

Sitter och klinkar lite på gitarren har precis lärt mig Jolene. Den var inte så svår bara 4 olika ackord. Men men jag har ju bara spelat några veckor. Brorsorna ligger hästlängder före, fast den minsta ha ju tagit lektioner iofs...

Relax. Take it eeeeasy

Relax. Take it eeeeasy

Kolla Emmy en bild :D

Sen lunch

Har vart hos mormor en stund nu så det blev sen lunch. Lithells plättar!! Mums. Fick de av kusinen igår som jobbar där, oh yes. Med jordgubbssylt och kall mjölk så man får en riktig hjärnfrossa :D Men vi har ju fått lära oss hur man åtgärdar en sådan nämligen genom att lägga tungasn mot gommen, enkelt och smart.

Ett annat bra tips för alla förkylda. Om man är täppt i näsan men vill slippa såren man får av nässprej så kan man ta lite tigerbalsam och gno mellean nyckelbenen. Sedan går man där i ångorna ett tag och då lättar det. Var skeptiskt först men de blir fri passage på en gång. Synd bara att det inte hjälper mot hosta, min hänger fortfarande envist kvar...


Kul test

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.

NO CHEATING!

How are you feeling today?
Längtan - Nordman och Jessica Andersson (Till sommaren)
How do your friends see you?
Jacob's Ladder - Bruce Springsteen (någon slags halvreligiös gospellåt...hmm oki)

Will you get married?
Jag mår illa - Magnus Uggla (Klockren)

What is your best friend's theme song?
Scotty doesn't know - Eurotrip (Ja jo sämmer rätt bra :D)

What is the story of your life?
På en sommerdag - Kim Larsen (Föddes ju på sommaren och jag älskar den)

What was high school like?
99 red ballons - Goldfinger (Måste ha missat alla ballonger...)

How can you get ahead in life?
Vi lever - Nordman (Ja leva det kan ju va bra...det är ju de man fösöker)

What is the best thing about your friends?
Carrie - Europé (Fin sång, älskar den och mina vänner <3 va puttenuttigt det blev nu då )

What is tonight going to be like?
We will be burnin - Sean Paul (YEAH ska ni med?)

What is in store for the remainder of this weekend?
I'm in the band - The Hellacopters ( Hmm fattar inte frågen...)

What song describes you?
Buffalo gals - Bruce Springsteen (Pretty girl, dancing ja de kan va jag ;D)

To describe your grandparents?
Whiskey in the jar  - The Dubliners (Är det därför jag blev som jag blev?)

How is your life going?
Bad moon rising - Creedence Clearwater Revival (Känns bra...NOT)

What song will they play at your funeral?
Rock you like a hurricane - Scorpions (What?! Aja när jag konfirmerade mig sjöng de Send me an angel med Scorpions :D)

How does the world see you?
First of the gang to die - Morrissey (Jaha, oki, tack lever livet på gränsen alltså)
Will you have a happy life?

Switzerland - Sons of Cyrus (Kanske skulle åka dit...nån som är på?)

What do your friends really think of you?
A little less conversation (JXL radio edit edition) - Elvis Presley (Snackar jag för mycket?)

Do people secretly lust after you?
Heartbeats - José Gonzales (Aha)
How can I make myself happy?
Störst av dem är kärlek - Nordman (Som vilken film som helst ju...)

What should you do with your life?
How can a poor man stand such times and live - Bruce Springsteen (Oki dålig lön som sjuksyrra, svåra tider kommer men jag ska kämpa mig igenom alltså)

Will you ever have children?
Langebro - Kim Larsen/Gasolin' ("Hvis du tør så kom med mig" ja de är ju en bra början...men jag väntar nog några år.)

Will it be okay?
Monkey Wrench - Foo fighter ( Ja jag kommer i alla fall inte bli din skiftnyckel)

Tack för testet Emmy!


Våren är här!

Jaha en liten update. Utställningen gick jättebra. Vi kom två i kvalitetsbedömningen men vi tävlade mot en tre månader äldre valp. På kritiklappen fanns ingen kritik utan positiva saker. Jag blev så stolt, speciellt slutet "En lovande valp". När domaren tog i hand sa hon att hon trodde mycket på min valp :D Kan man bli annat än nöjd?!

Igår var jag Emmy, Emelie och Håkan på Boda Borg. 15 stämplar lyckades vi skrapa ihop. Det måste ju vara något slags rekord ;D och gud va kul det var. Värsta härliga gänget ju, synd bara att inte Karin följde med.

Jaha våren är här. Äntligen!!! Inte en dag för tidigt. Just nu är det 14 grader varmt och på altanen är det 25. Dörren är öppen och Pax springer som en idiot ut och in hela tiden. Mellan rusningarna hämtar han pinnar som han gnager på, stenar att kasta med och han har även börjat att gräva ett hål under körsbärsträdet. När han hör hundar skälla springer han in och igenom hela huset, sedan hoppar han upp i kökssoffan och ställer sig i fönstret och skäller. Man kan ju inte beskylla honom för att vara smart men grannarna störs ju inte när han skäller inne....

I tisdags var det dags för upprop på valpkursen. När Pax hoppade ur bilen blev han på en gång utskälld av 3 schäfrar, Pax reste ragg morrad/gnällde och fick panik, han kastade sig in i bilen igen, stackarn.Efter denna händelse var han uppe i 390 och helt okontaktbar. Sedan gick vi in i stugan för info då lade han sig under min stol och sov. Det är härligt med Pax, händer det inte något så lägger han sig och sover en stund. Pax var inte värst av valparna även om han kom som god två eller trea... Vi gick en promenad och instruktören kvittrade på om att alla hundar gick så fint, Pax gick på bakbenen, hmm. Men jag har aldrig haft hund och är ju där för att lära mig. Även om man fick lite prestationsångest. Jag har alltid sjukt höga krav på mig själv, även om det börjar bli bättre. Nästa gång på valpkursen ska vi klippa klorna och de som vill får ta tempen. Det kan bli mycket spännande...

Idag var det genomgång av sond och efter det fick vi öva ett tag. Inte så svårt faktiskt men det kommer ju bli en annan sak att sätta det på en levande person som har kräkreflexer och kan ha hosta m.m.

Kom på att jag måste köpa någon typ av solfilm till bagageluckan i bilen så lilla grodan slipper sitta i gassande sol när vi åker någonstans. Mycket att tänka på när man skaffar hund...

RSS 2.0