Pax har snott Jesus!

Pax älskar julen. sPeciellt snön och alla prydnadssaker som ska fram. Förra året var vi hemma hos mamma och pappa och packade upp julsakerna smög plötsligt den lilla 3 månaders valpen iväg med något. Jag satt och plockade upp julkrubban och kunde högljutt konstatera att, just det, Pax har snott Jesus. Fniss och några vad sa du?! hördes och sedan började den vilda jakten på Jesus. Till slut fick vi tag i Pax och kunde plocka ut Jesusbarnat som klarat sig helskinnat även om han var lite chockad över händelsen.

Snö

Det är massor av snö utanför fönstret och mindre än en månad kvar till jul. Därför har jag gett migsjälv lov att spela julsånger trots att det inte är december än!

Städdag

Idag har jag skurat hela lägenheten från golv till tak känns det som och jag är mycket glad att jag bara bor i en etta! Men man måste ju göra lite fint inför jul.

Hittade en cykel på promenaden med Pax. Den ser ut att frysa...

Statistik

Idag hade vi statistikföreläsning i fyra timmar. Det var väldigt segt. Speciellt med alla frågor. Känns som en lite onödig kurs eftersom den är till för att förbereda oss ifall vi vill forska någon gång i framtiden. Kan man inte få läsa den som extrakurs ifall man bestämmer sig för att forska istället? Så kan vi få göra något roligare som känns mera aktuellt för vårt kommande yrke. Lite mera medicin eller fysiologi skulle inte skada. Vi övar mer på att läsa och granska artiklar än att lära oss ta blodprover, sätta dropp m.m. m.m. Det blir lite.
-Hej. Jasså du blöder och har ont sa du?
-Smärtlindring? Nej det vet jag inte riktigt hur man ger. MEN jag kan berätta för dig hur många procent som upplever att de blir väl bemötta på en vårdcentral. Jag kan även förklara hur jag vet att denna forskning stämmer.
-Vadå inte intresserad? Men det var ju det jag fick lära mig i skolan! Du, kan du lugna dig lite du kladdar ner mina papper med allt ditt blod.

Oj. Var jag hemsk nu? Men det är så det känns ibland.
Nu ska jag äta smarties.

Mycket bättre

När jag satt och körde förut idag fick jag för mig att jag skulle byta kanal på radion. Så långt allt bra. Fast problemet som uppstod berodde ju egentligen inte på mig utan på tummvantarna....Det slutade i alla fall med att jag stängde av ljudet i framsätet och bara hade ljud där bak, eller ja i ena högtalaren längst ifrån mig eftersom den andra är det glapp i. Ingen idé att börja mickla med sådant när man kör i 90 km/h, så jag höjde lite och sjöng för full hals ändå. Det gick också bra, även fast det var dåliga låtar.

Undrar vad de andra bilisterna tänker när de möter mig och jag sitter där och gapar för mig själv. Eller är det bara jag som är jättenyfiken och stirrar på folk när de kör? Blev totalt utstirrad av en farbror när jag lade till lite armrörelser till min underbara sång när jag stod vid ett trafikljus en gång...men om det kommer en riktigt bra låt så rycks man ju med. Alltså en sådan där låt som man bara älskar och det spritter i hela kroppen, man bara måste röra sig lite. Ryckas med totalt om så bara för en liten stund. Att bli lycklig bara över att få flyta bort en stund från verkligheten, dansa som en galning och sjunga så högt man kan utan en tanke på om det låter falskt eller att man inte riktigt kan hela texten.


Inte så superbra låt kanske men när jag hör denna tänker jag på Göteborg, trasiga luftmadrasser, svettiga omklädningsrum, basket och såklart alla som spelade i laget när vi var på cup. Jag blir alldeles lycklig och börjar sjunga. Nej jag kan inte hjälpa det, jag måste dansa lite också!

Riktigt kul


Photoshop



Weiiii det här är ju kul!

Dålig balans

Nu har jag förstört inte mitt första occh sorgligt nog inte heller mitt andra, utan mitt tredje skohorn! Varav två i plast och ett i stål. Det brukar gå til så att jag tappar balansen och det slår aldrig fel utan jag kliver mitt på skohornet som går av eller böjjer sig. Jag känner mig som värsta heffaklumpen. Fast inget ont som inte har något gott med sig. Nu vet jag vad jag ska köpa till mamma och pappa i julklapp. Det var nämligen deras skohorn...

Tvätt del II

Tvätten gick bra. Eller inget krympte i alla fall, men skåptorrt för torktummlaren är halvblött för mig. Insåg att det inte var någon ide att argumentera så nästa gång väljer jag "helt torrt" istället. Nu är hela lägenheten full med halvblöt/skåptorr tvätt. Najs.

Tvätt

Fick den tidiga tvätttiden idag. 7-10. Så nu är klockan 8.39 och jag har redan hunnit med att sätta igång maskin nummer 5 och 6. Oj vad man hinner mycket på morgonen. Har även vågat mig på att använda torktumlaren för första gången. Hoppas att inget krymper!

Oskylldig


Jag har inte gjort nått man inte får...Jag looooovar!

Ommöblering

Nu har jag möblerat om.
Så att jag ska kunna ligga i sängen och titta på datorn.
Vadå lat?

Jag har också kommit på att jag är en msn fjortis. Avslutar alla meningar med :D :P :/ :S osv... men de tar jag bort innan jag publicerar här i bloggen. Kan man söka hjälp för sånt här?!


Lite tips

Fick tips om vad man kan göra ifall man har lite tid att slå ihjäl.

1. Ta en knapp, enkrona eller liknande.
2. Ställ dig mitt i rummet.
3. Snurra runt tills du känner att du nästan ska spy.
4. Släng iväg knappen/enkronan.
5. För att inte riva ner så mycket saker så kryp när du nu ska leta reda på grejjen du slängt iväg.

Voíla! Underhållningen är fixad.

Ska testa inför nästa tentaplugg.
Det kanske kan liva upp lite.

I stallet.

Det var så länge sedan jag var i stallet men idag blev det äntligen lite sol så jag och Pax pallrade oss dit. Kameran hängde med och jag tog lite bilder på Mariana. Kusinens häst som jag brukar låna lite då och då.


Tenta paus

Kanske ska förklara det där förra inlägget. Min hjärna har nu gått in i en vilofas, efter två veckors intensivt pluggande. Förra fredagen och idag (lördag! anledningen var att det var en omtenta.) hade jag tenta. Så nu tänker jag inte läsa något på flera dagar!

...eller jo förresten imorgon måste jag läsa den där artikeln.

De blåser.

En liten hund och hans matte var nära att blåsa bort när de var ute och tog en sista kvällspromenad ikväll. Matte avundades alla som inte har hund och kan sitta inne och ta det lugnt för kvällen. Hunden korvar ihop sig som en makaron av obehag inför vinden. Då helt plötsligt dök det upp någon. Han närmar sig med snabba steg. Nej, det kan inte vara sant. Jo. Nej det finns väl inte någon vettig människa som skulle? Oh herregud! Det är en joggare! Lördag kväll, kvart över nio, november och stormvindar. När joggaren passer stannar hunden och ägaren upp en stund, de vänder sig om och tittar förundrat med stora ögon på hurtbullen som snabbt försvinner nedför gatan. När den värsta chocken har lagt sig lullar de sakta hemmåt igen. Lite skakis över vad de just varit med om.

Vad är det som luktar i kylen?

Kan det vara den nästan tre veckor för gammla öppnade mjölken?! Svar JA. Blev så sugen på mjölk och köpte en tetra för ett tag sedan. Efter det hamnade den bakom juicen tydligen...oops.

Ingen pluggdag.

Idag var det tänkt att jag skulle plugga. Det blev inte så mycket av det men gjorde uppgiften tills imorgon i alla fall. Det började med att jag åkte med moster och mormor till brukshundsklubben en stund. Vi gick en långpromenad och Pax fick chansen att träna lite på att träffa folk. Efter det blev det lunch för mig och Pax hos mormor.

Mormor var ledsen idag. Det var tre år sedan morfar dog. Hon försöker att gömma det men man ser i hennes ögon att det är jobbigt. Hon ler men vissa dagar, som idag, når det inte upp till ögonen. Men det är klart att jag förstår att hon är ledsen, det är jag med. Jag saknar honom så det värker i hjärtat ibland.

Jag kommer ihåg den kvällen. Det var en fredag, jag satt och tittade på MTV i mitt rum. Mamma kom in och berättade vad som hade hänt. Min första tanke var "men han var ju bättre" vi hade fått höra under dagen att han skulle komma hem imorgon, det gjorde han aldrig. Vi satt i soffan och grät, jag minns till och med vilken pyjamas jag hade på mig.

Några månader innan hade jag och mamma varit på en resa, jag med kameran i högsta hugg som vanligt och när vi visade bilderna för mormor och morfar tyckte han att jag hade tagit så vackra bilder. Jag blev så himla stolt. Det är den bästa kommentaren jag någonsin fått.

Jag grät i flera dagar. Hur kunde livet vara så orättvisst? Han skulle ju komma hem. Min busmorfar som alltid hade nått skämt på lur, en historia eller ett spratt på gång, alltid med glimten i ögat. Jag saknar dig morfar så himla mycket, men jag vet att du har det bra bland änglarna. Vi tänker på dig här nere och saknar dig allihopa.

Så virrigt

Jag vet inte vad jag vill längre. Allt känns så himla hopplöst. Vill jag verkligen bli sjuksköterska? I mitt yrke kommer folk att dö, jag har redan varit med om det under praktiken och sedan var det ju obduktionen. Jag har fortfarande svårt att äta pizza ibland... Jag vet inte om jag kommer orka med ett yrke där man vet att alla inte kommer att överleva.

Jag är inte speciellt gammal och finns det inte mer i livet? Altt jag vet är att plugga. Jag vill resa, ströjobba lite tills jag verkligen är säker på vad jag vill göra men jag vet inte om jag vågar. Jag har både lägenhet och en hund så jag behöver ju en någorlunda fast inkomst och vad kan man egentligen få för jobb om man inte har någon utbildning?

Problemet är väl att jag vill göra allt. Jag vill bli veterinär, kemist, jobba med hästar och bli lärare osv. Livet känns så kort och jag vill utnyttja det till max men som det känns nu så gör jag inte det.

Samtidigt känns vissa dagar helt toppen, jag tycker att jag vill bli sjuksköterska och världen är underbar.

Är så sjukt förvirrad just nu.

Tänk vänner

Jag och S. har kännt varandra sedan vi gick i ettan tillsammans. Alltså första ettan, inte gymnasieettan. Nu bor vi mitt emot varandra i ett hyreshus i våran lilla stad. Öppnar vi dörrarna ser man rakt in till den andre, det blir lite som i serien vänner.  Det är skönt att bara kunna hänga med någon när det blir lite ensamt på kvällarna. Titta på film och prata en stund, med någon annan än hunden...

Gott och blandat

Jag tror att jag börjar bli lite beroende. Bloggberoende. Det är mysigt att sitta på kvällen och skriva om lite allt möjligt. Jag kan vara allvarlig när jag vill och skämta om jag känner för det.

Helst bloggar jag på natten, eller när det är mörkt och man sitter själv. Det blir liksom lite hemligt. Det är bara några få som känner till denna blogg som känner mig på riktigt. Det blir lite som stålmannen. På nätet kan man vara vem man vill. Skriva små inlägg när man känner för det, eller bara smyga runt i andra folks blggar och läsa om just deras liv. Som sagt har jag blivit bloggberoende av min egen men även av andras bloggar.


Haha

Sitter och kollar på America's funniest home videos. Jättekul ju.

Behöver lite hjälp med inlägget innan. Kan ni se bilden bra? Eller är den jättemörk så att man knappt kan se nosen? Försöker ta reda på om det är min eller mamma och pappas dataskärm som är konstig...

Idag

Har kommit fram till att det är mycket svårare att blogga på morgonen/dagen. Det går lättare på kvällarna. Jag kör blogging by night.



Så tills skymmningen kommer tar jag siesta.

Jag = en brandfara

Skulle vilja kalla mig själv lite tankspridd ibland, antagligen på snudden till fara för mig själv. Grejjer som att glömma spisen på efter man har lagat klart maten, eller att veva med papper en halv centimer från brinnande ljus medans man läser någon intressant artikel är nog inte så bra. Anser dock att jag är mycket vuxen som kan konstatera detta om mig själv. Jag utvecklas. Jag är en blomma i universum som är på väg mot nya kosmiska höjder.

Lite för mycket Di Leva i slutet kanske?


Glömde...

I paniken efter den efterhängsna annonsen (se förra inlägget) glömde jag helt bort att skriva om tentan. Jag hade nämligen tenta idag i vårdkommunikation A bemötande och hälsa, phew kunde de inte ha valt ett kortare namn? Nåja det handlar om hur man pratar till folk och med folk. Hur man ställer frågor, argumenterar utan argumentation och reflekterar över vad man egentligen håller på med. Jättespännande. Nåja det kändes i alla fall ganska bra. Med tentan alltså.

Hamnade bredvid två killar som gick någon juristkurs tror jag. De hade i alla fall lagböcker på bänkarna. De hade även matsäck med sig, för ett helt år! Ena killen hade tre bananer, två äpplen, en cola, en chokladkaka, en fralla med någon röra i och ett paket vindruvor. Dessutom tappade han sin ena penna i backen tre gånger och sparkade på mackan och äpplena som han hade lagt på golvet. Killen framför honom hade fyra (4!) redbull, en cola, ett paket med dammsugare, en chokladkaka, ett paket kex och två mackor.

Jag hade ett suddgummi, fast det åt jag inte och en penna. Hade en vattenflaska, men den stod kvar hemma i hallen. Där gjorde den jättemycket nytta...

Jag är förföljd

Dock inte av duschdraperiet denna gång. Gick in på en hemsida, där var några annonser i högerkanten. En av dem handlade om utsatta barn. Vänd inte barnen ryggen till stod det. Okej tänkte jag och scrollade ner. Hmm, efter ett tag kom samma annons igen....Scrollade ner lite till och insåg att den följde efter. Provade att scrolla superfort (jag vet, kul man kan ha...) Haha jag hade lyckats skaka bort den! 1-0 till mig. Snabbt kontrade dock annonsen och dök upp igen 1-1. Jag provade lite fintar upp och ner liksom. Ha, den hängde inte med alls, sucker! Scrollar sedan upp jättefort och innan annonsen hinner upp byter jag sida! Game, set och match till mig!....Eller kanske inte ändå. Vad stod det på hemsidan egentligen?!
Vadå konstiga idéer? Jag? Vad menar ni?

Plugg

Pluggandet går bra. Jätteintressant. Jag vet inte hur jag hamnade framför datorn! Jag lovar.

Välkommen tillbaka!

Jag har saknat er, Stress, Panik och Ångest. Det var ett tag sedan. Ja för vem behöver egentligen sova på nätterna? Det är mycket mer givande att ligga och stirra ut i mörkret och känna sig värdelös, och lite hjärtklappning är väl ändå bara mysigt. Äntligen tenta igen. Härligt att ni är tillbaka. Stig på, stig på...

PS

Har nu lyckats laga två maträtter två dagar i rad som faktiskt smakat bra. Bra = inte supergott men inte äckligt heller. Korvstroganoff och köttfärspaj. Ok S. och jag lagade pajen ihop rent tekniskt sätt, men är ända otroligt nöjd.

DS

AAAAAAHHHH!!!!

Ibland vill man bara skrika. Högt och länge. Jag bor i lägenhet. Så jag skriker här.

AAAAAAAAAHHHH!!!!!!

Nu känns det bättre.
Godnatt

Weiii

Jag har tråkigt...därav alla bloggnlägg. Så nu vet ni det. Förstår om många satt och undrade....

Pax...

...sover som en stock. Stackarn var ju tvungen att gå ut klockan sex imorse! Ligger klubbad i korgen och sover så han snarkar. Lugnt och skönt med andra ord.

Lunch

Blev bjuden på lunch hos farmor och farfar idag.

Farmor, 71: - Nej jag har märkt att jag börjar bli lite virrig.
Farfar, 77: - Det var ju på tiden du kom på det!
Jag och farfar börjar skratta lite.
Farmor: - Vad sa du?
Farfar:- Å du säger att jag hör dåligt. HA!

Kvävda skratt från mitt håll. 

Suck

Tenta.

Kallt ute.

Kalla fötter.

Hela tiden.

En tenta till.

Nämnde jag kylan?

Byggjobbare.

Klockan sju.

På morgonen.

Inte kul!

Fröken negativ tackar för sig.

Åh nej

Skulle gå ut med hunden, den sista promenaden för dagen. Ställer mig i hissen men den funkar inte, står där ett tag men kommer ingenstans. Åh nej! Måste jag gå i trappen?! (dagens i-landsproblem) Nej då det var lugnt. Man behövde bara trycka in vilken våning man skulle till, då gled hissen iväg neråt...oops.

Med detta säger jag godnatt.

Lilla Pappa

Pappa lovade att hjälpa mig att sätta upp lite tavlor.

Jag: - Ska du inte ta med betongborrarna? Jag har betongväggar vet du...
Pappa: - Nej det var så klena väggar. Det räcker med vanlig borr.

Nu sitter han i bilen på väg hem för att hämta betongborrarna...

Lyssna och njut.

Denna lyssnar jag på just nu, om och om och om och om igen. Så bra är den!

Hmm

På Örebro Universitets hemsida kan man välja att få information på teckenspråk. Varför?! Kan inte döva läsa? Klart de kan! Teckenspråket är väl dövas talspråk, eller har jag missförstått det?

RSS 2.0