The guide

Har hittat en "så-blir-det-lätt-och-kul-att-flytta-guide" Hittills har jag följt den och jag måste såga att det känns bra, mycket bra tips. Jag har packat allt jag inte behöver, även en del saker som jag faktiskt behöver också. Det slår mig lite att vad mycket grejjer man har som man inte behöver, för jag klarar mig utan att packa upp sakerna.
Nåja tillbaka till guiden så stod det att två veckor innan flytt ska man ringa och ändra elen, försäkring, bredband, telefon etc. och tvätta. Så det har jag faktiskt pysslat med idag. Jag har tvättat kläder, mattor och sofföverdraget, skulle ha tvättat sängöverkastet men det hans inte med. Har bara kvar att ändra hemförsäkringen. Vidare står det att om man storstädar nu så kommer flyttstädningen att gå mycket lättare. Tror jag hoppar det. Nu måste jag bara adressändra också, sedan ska jag diska laga mat och göra matlådor, lämna hunden till farmor och farfar samt åka för att göra ett pass på praktiken.
Måste duscha också. Bästa jag sätter igång.

Packdag

Idag har jag packat. Hela lägenheten är kal, men nu slipper jag göra det i veckan då jag har praktik. Det ska bli så kul och skönt att få lite större och att få ett kök! Wow.

Tentan i fredags kan ha gått hur som., den var på 100 poäng och bara första frågan var värd 20. Tror jag skrev lite lite på de flesta frågorna men det värsta som kan hända är ju en omtenta. Då kommer den vara innan höstterminen börjar så då jag har hela sommaren på mig att läsa. Nej man ska ju inte förhasta sig, väntar på resultatet först.

Igår dunkade jag i min stortå i badrumsdörren, det gör fortfarande ont.

Nu ska jag lägga i pastan i vattnet så jag får en matlåda tills imorgon. Har lite köttfärssås i kylen. Gott..


Årets händelse

Hallelujah! Det är ute. Jag pratar förstås om Green Days nya album 21st century breakdown. Måste erkänna att jag är lite sådär barnsligt fjortiskär i Green Day, förra albumet American Idiot var ju en gudasänd gåva till mänskligheten. Nya skivan verkar också riktigt lovande, har inte hunnit igenom hela än. Idag är min själ mycket, mycket lycklig. Ha en underbar dag allihopa!

Mat

Jag har börjat bli hungrig fort numera, tror det beror på den klena frukosten. Jag försöker börja dagarna vid sju, upp, ut med hunden i 30 min, är det fint väder går vi till spåret då tar det nästan en timma. Sedan är det frukost framåt åtta oftast bestående av en macka och ett glas juice. Efter det blir det plugg fram till elva ca. ut med vovven igen och när vi kommer in så är jag hungrig.
Idag blir det 21 minuters vårrullar, råkade titta på datumet, nästan två månader gamla men jag orkar inte gå och handla. Äh, det går nog bra. Gulp. De har ju legat i frysen, även om det står att man inte ska äta dem måste man ju leva lite farligt ibland.
Idag blir det C-tur på praktiken alltså 14 till22 ocg imorgon börjar jag kl. 07 igen till 16. Då går jag direkt till hundkursen som börjar 16.30 och slutar vid 18. Fullt upp.


Jösses

Kolla in den här filmen! Lova! Sedan är det bara ut och träna. Vem behöver gymkort?!
http://www.jesper.nu/filmer/coolt/5728-Ghettostyrketraning/

Igång

Då var praktiken igång igen. Sjukt kul och än så länge har det gått bra peppar, peppar... Tog mitt första blodprov på nästan 6 veckor igår, var lika nevös som första gången men venen var lika bred som E20 så det gick mycket bra. Let there be blood. Ska bli så kul att jobba i sommar. Känns väldigt bra att vara igång igen. Denna avdelning skiljer sig rätt mycket från den förra men jag börjar trivas. Idag ska jag på seminarium och plugga resten av dageen. PANIK. Tentan är på fredag!

Regn

Nu regnar det, jaha. imorse var det sol och varmt när jag gick på mark'en med mormor. Pax var med för första gången och det gick riktigt bra, stolt matte. Köpte det obligatoriska marknadsnougatet och sedan fikade vi nyköpta munkar hos mormor, mums.

Jag brukar ju lägga ut låtar jag gillar här och nu kommer en till hoppas n gillar:

Vad tycker ni? Nya sommarplågan? Jag tror att risken finns, men än så länge är den riktigt bra

Praktiken går bra än så länge peppar, peppar verkar vara en bra avdelning med trevligt folk och rolig patientgrupp. Nu kommer det bli en intensiv period och jag kommer kanske inte uppdatera så mycket nästa vecka, har praktik lördag söndag, seminarium på måndag, då ska jag även lämna in underlag till nästa seminarium. Jobba tisdag, onsdag, torsdag, fredag. På fredag måste jag ha ledigt en stund för att skriva sista tentan för i år, jösses vad fort det går och snart är det flytt. Målaren ringde idag och undrade om de nya tapeterna, det kommer bli så fint!

Flockfria

På förpackningen till mina disktrasor står det: mjuka - smidiga - flockfria - maskintvättbara i 60 grader. Vad menas med flockfria disktrasor?! Att de jagar föda på egen hand? Att jag inte behöver vara orolig över att ett gäng disktrasor ska ringa in mig och hunden och bita oss i fötterna/tassarna.  Att de inte blir oroliga och nervösa när jag skiljer dem från kompisarna eftersom jag bara använder en trasa i taget (de andra får ligga kvar i sopskåpet). Är det ett stavfel? Kanske, men jag tror inte det för det står med stora bokstäver tvärs över hela förpackningen. Någon som vet vad som menas med flockfria disktrasor?

Youtube

Nu vet jag hur man söker på den. Man skriver in lillapax för jag glömde tydligen ändra namn på filen så den heter P00...5 någonting :D Jaja bättre lycka nästa gång.

Bad del II

Det blev youtube, kan hitta videon om jag loggar in och går via uppladdningar men jag kan inte hitta den sedan om man söker från sökfältet. Någon som är bra på youtube och kan förklara hur man göra?!

Här är filmen i alla fall:


Här är länken:
http://www.youtube.com/watch?v=QcSoQWFVBO0&feature=channel_page

Bad i söderhavet

I lördags åkte jag, mormor, moster och hundarna upp till söderhavet. Ett gammalt kalkbrott i hällabrottet. Där badade Pax och Zingo, sedan tog vi en promenad, mycket trevligt.


Zingo, Pax och Tjabo.


Pax blev jäääätetrött av det.
Har en film när han simmar men vet itne hur man laddar upp filmer. Måste de ut på youtube först eller?

Dansa

Tuggar Riesenkola. Lyssnar på Bruce Springsteens Dancing in the dark och dansar runt i lägenheten, hunden tittar konstigt på mig...kanske ska dra för persiennerna.
Valborg var mycket trevlig i år. Karin var här och vi käkade kinamat, massa frukt och godis och kollade på filmer.
Australia: SE DEN
The wrestler: Har du inget bättre för dig och vill slösa bort lite tid skulle jag ändå rekomendera en annan film. Hade så höga förhoppningar men de grusades snabbt.
Premiäråt också jordgubbar, mums.
Pax har badat idag, eller simmat. Gick ner till ankdammen tillsammans med långlina och sele. Har man en 40 cm hög hund kan han lätt simma i en ankdam. Pax älskar att simma men idag fick han en kallsup, mitt under simturen fick han för sig att han skulle dricka lite, smart, host, host. På't igen!. Lärde han sig något av incidenten? Nej, han gjorde samma sak andra gången han simmade ut. Tredje gången verkade det som om ett litet ljus hade tänts och han koncentrerade sig på att simma. Duktig vovve.
Nu är det dags att sussa. Skulle bara kolla mailen och lägga mig efter det. Det var 1,5 timmar sedan. Vad hände egentligen? Minnesluckor vid 20 års ålder! Inte bra. *luktar misstänksamt på vattenglaset

RSS 2.0