Salsa studsboll

Salsa kommer från köket vidare genom hallen i full fart. Spinner loss på parketten, får fäste på rumsmattan och tar ett skutt för att anfalla sin tunnel. Banzaaaaiiiiii. Med magen först landar hon mitt på en av pinnarna som stadgar upp den och riktigt skjuter iväg upp genom luften. Ryggen före men lyckas vända sig och landar på mage med alla tassar ut. VAD HÄNDE?!

Jag försökte i alla fall

Men mozilla you're out!
Explorer, välkommen tillbaka.
Förlåt att jag tvivlade.

Jag har bestämt mig för att skaffa häst. Alltså inte nu men när jag går den här kursen får jag mycket att fundera på. Jag har bestämt mig för att göra allt jag kan för att inte behöva ligga och ångra mig på min dödsbädd och fundera över allt jag inte gjorde. Jag hoppas det är låååångt kvar till dess men det kan jag ju inte veta säkert. Därför tänker jag inom en snar framtid (runt 5 år) äga en häst. Det har varit en dröm sedan första dagen jag var i stallet och jag kommer helt klart att ångra mig om jag aldrig provar hur det är. Det kommer ta en massa tid och kanske är det inget för mig men då kan jag åtminstonne säga att jag provat det.

Nu ska jag gå ut med hunden. Sedan ska jag titta på the Forgotten och Criminal Minds. Samtidigt som jag ska sortera en massa papper. Typ lönespecer, bankpapper, hundförsäkringar, reklam, ja allt som hamnat i en gigantisk hög i det vita skåpet. Så kom pärman, kom ordning. (Förlåt Winnerbäck.)

Ny favorit:


Hästarna

Jag saknar hästarna så det värker ibland. Jag hinner inte lika ofta som jag skulle vilja. Det första jag ska göra när jag får ett schema och kan börja planera är att komma upp oftare till stallet. Det är harmoni. Det är så underbart fridfullt för själen. Det är kärlek. Älskade djur.


Resa, någon?

Kanske bara skulle ta och skita i den här sommaren och dra utomlands istället... Nej visst ja, jag har ju redan skrivit kontrakt. Så nervös. Kan inte fatta att det bara är typ fem veckor kvar... Hur kunde tiden gå så himla fort?! Vart tog dessa tre år vägen?

En av mina absoluta favoriter

Idag var det skola i tre timmar. Så värdelöst tråkigt och inte lärde vi oss något nytt direkt. Hon gick mest igenom sin avhandling med hur hon frågat en etisk kommite, fått den godkänd, valt ut personer, frågat dom osv osv det tog tid. Kändes som vi var tillbaka på vetenskaplig metod. Blä.

Jag, pappa, mina bröder och min mormor har en gemensam idol. Han heter (hette kanske man ska säga) Johnny Cash. Det hoppade över en generation så mamma har det tufft ibland när alla vill lyssna på Johnny. Så in på Spotify och njut.


Välja och sedan få tag i en veterinär

Dömt att misslyckas. Upptaget på mitt 1:a handsval. Hallå? Ingen telefonkö? Jag kan ju inte sitta och provringa en timme tills de svarar. På mitt 2:a handsval satt jag i 45 minuter i telefonkö. Sedan gav jag upp. Nu börjar telefontiderna ta slut på de flesta ställen. Ska prata lite med moster om hon har några bra tips på andra kliniker. Eller kasta mig på luren imorgon precis när telefonen öppnar. Funderar på distriktsveterinären men en kompis var där med sin gårdis och fick jättedåligt bemötande. Kanske får bättre med en katt?

Att unna sig sovmorgon

Idag bestämde jag mig för att ta sovmorgon. Sagt och gjort. Vid 08.00 vaknade jag utvilad efter en rejäl sovmorgon...sedan tog jag på mig glasögonen och såg att klockan egentligen var 6.30. Var fick jag 8 ifrån? Aha, det var därför jag fick väcka hunden, när han är vaken var det ändå bara att gå upp. Jaja kommer hinna en massa idag om jag bara kan stänga ner internet en stund. Ska läsa i Livet pågår och ringa mitt sommarjobb. Svarar de inte idag blir det ett mail. Ska även ringa veterinären när deras telefontid öppnar vid 8.15. Salsa ska kastreras, vaccineras och id-märkas. Kan även bli ett besök hos mormor om hon är hemma.

Just nu lyssnar jag på Morgonpasset i P3, mitt nya favoritprogram.

Men man blir alltid glad av djuren

Pax: Släpp mig, släpp mig. Jag kan döda han! SLÄPP MIG!!!!
Ullis: *Släpper.
Pax: Matte! Va f*an?! Du måste ju hålla i mig! Hjälp!
Ullis: *kväver ett skratt.
Pax: *Fnys. Det var INTE roligt.
Ullis: ....jo! Hehe.


Salsa: Släpp ut mig. Släpp uuuttt mig! Släääääpppp uuuuuttt MIIIIGG!
Ullis: Ok då går vi ut. Kom då. Koppel på.
Salsa: Släpp in mig. Släpp iiinnn mig! Släääääpppp iiiiinnnn MIIIIGG!


Upp som en sol...

Dagen började bra och jag kände hur kul det var med en ny kurs. Sista kursen. Men sedan föll mitt humör. Nu påminner det mer om ett åskmoln. Eller nja, åskmoln för två timmar sedan, nu är det mer gråa moln. Så det lättar, nivå svensk sommar.

Var och handlade trots att jag var helt opeppad. Det gick sådär. Mjukosten jag ville ha var slut. Det fanns trettio andra sorter (jag överdriver inte, herregud vad mycket det finns att välja på!), men inte den jag ville ha. Fick nöjja mig med näst bästa alternativet. Jag vet, dagens i-landsproblem men det hjälpte inte mig. Var inte ett dugg sugen på någonting så när jag kom till punkten Middag x 2 blev jag bara sur. Jag skiter i det här! Det blev ett kilo potatis, tre blodgrape och en liter mjölk. Så nu kan jag göra...potatismos och äta c-vitamin. Bra(ironi). Orkade inte stå och stirra i köttdisken och hoppas på inspiration, överväger seriöst att bli vegitarian.

Dessutom ställde jag mig på kattsandshinken förut som tippade när jag skulle hämta en leksak till Salsa. Slog mig inte men blev så himla arg att jag höll på att gråta. Inget funkar för mig idag. Jag har ingen energi, lust eller ork för någonting.

Dessutom har jag nynnat på denna låt hela dagen. Gaaah!



Nåja. Det kunde varit värre...

Det sa bara klick

Nu har det varit tyst ett tag men den monstruösa tentan som jag skrev i fredags har tagit all min energi den senaste tiden

Nu till en glad nyhet. Ni som känner mig väl kanske vet att jag är en fantasy-nörd (ni andra lär väl få veta nu...). Jag är även med i en fantasy-klubb på en boksida här på nätet (fler varningsklockor?). En sådan typ av klubb som skickar ut diverse mail med olika nyheter och erbjudanden då och då. Mycket praktiskt, slippa leta själv efter nya guldkorn. Nåja, till den glada nyheten. Håll i er så ni inte ramlar av stolarna (speciellt du Labolina om du inte redan vet :P). Det kommer en sjätte del på Liftarens guide till galaxen!!!! Woho. Inte med den riktiga författaren Douglas Adams dock, han dog för några år sedan, utan med en annan som en hyllning till att böckerna kom för 30 år sedan. Gissa om jag klickade i "Ja tack" rutan snabbt. Fick lite panik när jag inte hittade mitt lösenord men lyckades rota fram det, phew så nu är den på väg. Lycka. (Jag vet är jag är lite materilaistisk just nu men det skiter jag i.)

Så nu sitter jag på hallmattan med min handduk och stirrar på brevlådan i väntan på paketet. *Försöker låta bli att dregla...

Behöver jag nämna att jag har HÖGA förväntningar på denna bok? Måste läsa om de första fem också. Har tänkt att det ska bli sommarens lilla projekt. Det var så länge sedan jag läste dem att jag glömt en massa och det går ju inte för sig. Skärpning. Kanske smygstartar lite innan sommaren, ska bara läsa Livet pågår! till skolan först.

Svårt att komma på en rubrik med ett så splittrat inlägg...

Jaha då var helgen över och första "arbetsdagen" också.

Var och hälsade på mamma och pappa i helgen och jag saknar lite att bo hemma. Det är så skönt att ha sällskap hela tiden. Plus att man får skratta gott åt kommentarer som "Han ritade mig på kinden, så jag slog honom med limpan i huvudet". Jag saknar mina syskon. Inte riktigt samma sak och bara träffas lite då och då.

Måndagen bjöd på EKGn, sår och venprover. Åtta prov blev det och behövde bara sticka om en gång. Skönt. Har idag beskådat den största ven jag någonsin sett. My god. Den var nästan en centimeter bred! Stasen satt mest som dekoration, trodde venen skulle explodera när jag drog åt den så jag fick lossa på den igen. Tycker det är sjukt störande med sängar som inte tar bort elstörningar! De har några med elhiss på stället jag är på nu och då måste man rycka ut kontakten annars får man jättefula kurvor och det glömmer såklart jag. Jag kommer på det när jag ser förstoringen när det är klart, P- och T-vågen försvinner i bruset. Mindre lyckat, gör om, gör rätt. Sängarna ska ta bort störningar men det gör de inte, så det är bara att rycka sladdarna.

Börjar bli mer och mer förkyld. Nu har jag ont i halsen dygnet runt och inte bara på morgonen. Alvedon och Ipren är mina bästa vänner just nu. Har inte tid! Energinivån är lite låg också. Borde plugga som en liten galning men känner mig helt tom i huvudet efter en ganska intensiv dag. Hur ska det gå?!

Numera är jag stolt ägare till två bindgalna flugjagande animaler(läs: idioter). De är som två ånglok när de försöker ta dem. Totalt tunnelseende. Pax upp till fönsterhöjd och Salsa, hon har inte direkt några höjdbegränsningar. Pax kommer nöjd fram och visar upp sin fångst genom att lägga sin halvdöda slemmiga fluga framför fötterna på en. Tack? Salsa äter upp sin. Fräscht? Det är härligt med djur. Igår kväll när jag precis hade lagt mig hörde jag att det lät i köket. Aj då, bäst jag kollar vad katten gör. Hann precis slänga av mig täcket innan jag hörde kraset. En assiet fattigare. Det ÄR härligt med djur.

Denna kan man skratta gott åt. Blir bara roligare och roligare ju fler gånger jag ser den:


Tv-kväll

Kollar på världskuppen i hoppning. Borde plugga.

Rätt nöjd

Med dagens plugginsatts. Imorgon blir det mer av den varan. Mitt liv är såååå roligt just nu. Fått tre nya tentor nu på varje område så de ska göras imorgon. Barn, psyk, kvinnor och hemsjukvård/palliativ omvårdnad. Barnen kräks och har ont i magen, kvinnorna blöder och förder barn, psykpatienterna är deprimerade eller maniska och hemsjukvårdarna ramlar, kan inte ta mediciner och dör. Det var en liten sammanfattning. Nej vad hemsk jag börjar låta. Godnatt.

Dagens låt 100417


Pluggi pluggi

Idag blir det plugga av. Klockan 11 är det träff i bibblan på oru.

Grattis

Efter att Salsa rivit omkull soptunnan tre gånger fick jag nog. Gnuggade mina små grå och tänkte så det knakade hur jag skulle få henne att sluta. Vattenspruta och tag i nackskinnet fungerade inte. Sedan kom den, virvlandes från ingenstans, idén med stort I. Jag skalar en mandarin och lägger i skalet. Hon avskyr ju citrusfrukter.

Woho. Dansar runt i lägenheten åt min smarta idé och käkar mandarin, och japp, den funkade! Haha, I'm the man...eh woman. Asnöjd.
Eh...bra Ullis. Du har överlistat en katt. En sex månaders kattunge.
Jaja...men jag är i alla fall nöjd!


Omläggning efter omläggning

Gillar man sår ska man verkligen bli distrikta (distriktsjuksköterska). Tror jag lagt om 7 eller 8 sår idag. Börjar faktiskt bli lite bättre på det men ibland är det bara äckligt. Det jag har svårast för är lukten. En del sår luktar nästan lite ruttet eller unket, då känner jag hur mina käkar bara biter ihop så jag nästan får kramp. Inte röra en min, inte röra en min. Gillar inte hålor heller, sårhålor. Liksom trycka in kompresserna inuti känns lite obekvämt. Kommentaren "akta tån för den är nästan lös" fick mig nästan att svimma. Den var verkligen nästan lös och jag var så försiktig och spännde mig jättemycket. Måste komma ihåg att äta en bättre frukost när jag ska vara på distriktmottagningen. Vill ju inte slå i backen om det kommer något riktigt hemskt.

Har fått ta några egna patienter idag, handledaren kom bara in och tittade lite på såret för att se hur det såg ut. Dokumenterade sedan allt själv och hon kom bara med lite småtips. Blodtrycket gick riktigt bra för det har gått lite troll i det sedan kommentarerna. Älskar min handledare, hon är så himla gulig och stöttar mig när jag behöver det  Ingen fråga är för dum och jag kan verkligen säga vad jag tycker är svårt, även när det gäller blodtrycken. Hon är helt klockren. Jag ska försöka bli en handledare som hon dessutom har hon ett helt otroligt bemötande mot patienterna. Man kommer så långt med bra bemötande.


Dagens kommentar

Vilken sida brukar vi sticka i?
Det är lite olika.
Ok, så det är hugget som stucket vilken vi tar.
Japp.
(Jag något trött försöker kväva mitt skratt i bakgrunden. "Varsågod och lägg dig ska vi bara hugga in den här sprutan i baken på dig...")

Ett annat ord för sjuksköterska = lapplisa. Herregud vad mycket lappar man använder för att komma ihåg allt. Lappar överallt.

Det var det roliga. Det tråkiga idag var att jag fick en ganska elak kommentar av chefen. Hon tyckte jag kunde "vikariera" för en på distriktsköterskemottagningen som var sjuk genom att ta en del egna patienter. Jag ville inte det utan stöd av min handledare som skulle sitta i telefonen. Fick en syrlig kommentar om att jag inte ens kunde ta ett blodtryck fast jag snart är färdig sköterska. Tog åt mig massor och kände mig jättedålig. Tack och lov kom min handledare till mitt försvar och tyckte att jag absolut inte skulle behöva göra det. Hon förklarade att man inte bara tar ett blodtryck utan även diskuterar medicineringen, aktivitet, kost, rökning, alkohol m.m. och det vill inte jag göra utan min handledare. Har gjort det en gång och det gick bra men ändå. Jag är där för att lära mig saker under handledning inte att fylla deras luckor. Sedan blev det en het diskussion mellan sköterskorna om hur man kan handeda på olika sätt. En annan syrra tyckte att herregud ta lite blodtryck, du kan ju prova! Men andra höll med min handledare. Efter chefens kommentar nummer två "och inte tagit suturer heller?!" som det lilla självförtroende jag lyckats bygga upp inför sommaren blev ganska raserat. Jag har aldrig ens träffat på suturer på de avdelningar jag varit innan. Jag vet att jag inte ska ta åt mig eller bry mig, men det gör jag.

På eftermiddagen gick jag med en jättetrevlig sköterska och fick lägga om en massa sår och ge injektioner (ni vet sticka, hugga). Börjar faktiskt känna att jag kan lite om att lägga om sår nu i alla fall. Hon frågade mig om saker och jag kunde svara och komma med egna förslag som hon tyckte lät bra. Börjar tycka såren är mer intressanta än äckliga, framsteg.

Så dagen slutade ändå rätt bra och jag lyckades linda ihop mitt stukade självförtroende någorlunda. Jag måste bli lite mer hårdhudad när det gäller sådana saker. Jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra människor tycker. 

Vad skönt det är att skriva av sig. Nej nu ska jag släppa det här och plugga en stund till. Geriatrik. Men först dagens låt. Är inne i en Winnerbäck period just nu och den här är en av mina favoriter:


Min nya skylt

För att få lite inspiration nu när jag ska sitta och plugga en stund så börjar jag med att beställa en skylt. Japp nu ska det äntligen bli av. Snart är jag ju färdig syrra och det måste man ju visa. Bra att ha till sommaren.

Jag har hittat en jättebra sida där man kan få sin skylt gratis om man bloggar om aktiebolag och lagerbolag. Perfekt om man är fattig student så nu blir det till att springa hem och kolla posten varje dag. Detta erbjudande hittade jag på SkyltMax.

Vaknade med denna låt på hjärnan

Pappa har en skiva med Hootenanny singers ochd e är ju inte direkt jättebra men vad gör det när den sitter som klister ändå. Jag och min handledare är jättelika i setta avseende. Vi "smittar" varandra med olika låtar och går och nynnar båda två hela dagen sen.


Du vet att du är lite trött...

...när du stoppar i ICA kortet istället för busskortet. "Nej du det där kortet kan du inte betala med!". Oops. Skulle vara detta busskort ja. Hehe.

Idag har det varit mycket intramuskulära injektioner och såromläggningar. Dagens färger: Röd, rosa, blå, orange, gul, grön och svart. Mysigt, nej. Har fortfarande lite svårt för de riktigt svåra fallen men jag lär mig. Som sjuksköterska måste man vara bra på att bita ihop ibland och inte röra en min vad man än får se. Jag kommer bli en grym pokerspelare. Man börjar linda av och det man får se är rena lotteriet. Ibland kan man känna på lukten efter några varv att det antagligen inte kommer se så mysigt ut men ibland får man sig en överraskning.

Börjat titta lite på boende till efter sommaren, håller bara tummarna att jag kan få förlängt då.

Idag har jag gått och nynnat på denna lilla fina barnvisa hela dagen. Vi sjöng den en gång på konfirmationen men jag vet inte hur jag kom att tänka på den idag helt plötsligt. Jag kan jättefina rörelser till den också.


Ny praktik

Ny praktikplats idag. Ska vara på vårdcentral och det kommer bli så bra. Idag fick min handledare säga till mig att nu måste du nog gå till bussen. VA?! Är klockan redan 16.30? Nu snackar vi grejjer här, det händer faktiskt saker! Lärt mig massor redan idag.

Hemma på hallgolvet låg idag ett brev om att jag ska på datautbildning till mitt sommarjobb. Blev så inspirerad så nu, håll i er så ni inte ramlar av stolarna, sitter jag och pluggar. Bara 16 dagar kvar!

Dagens låt 100404

Sitter som klister:

Börjar panika lite över tentan som är om endast 18 dagar! Hur ska det gå? Blir till att plugga järnet imorgon.


Jag bjuder på den

Mamma, lillebror och jag spelade kort igår, lången.

L: Vad ska vi ha denna omgång?
M: Två trissar och en fyrnisse.
U: VA?! Skulle vi inte ha det förra gången?
M: Nej då skulle v ha EN triss och en fyrnisse.
U: Jaha. Då var det därför det inte gick så bra...

Det är inte lätt alla gånger.

Tysslingen

Jag, farmor, farfar och pappa var vid Tysslingen idag och kollade på svanar och gäss.

Mycket fåglar som lät högt. Sångsvanar borde byta namn till skränsvanar.


RSS 2.0