Och förresten

Vad var det för j*ävla idé att jogga igår kväll? Haft sån fruktansvärd träningsverk i benen idag vilket gjort att jag gått lite dåligt. Kanske därför jag misstogs för en 85-åring? Jag skulle sätta mig på huk och leta en dosett men höll på att inte komma upp igen. Nu ska jag vanka iväg till mamma och pappa.

Dags att göra nåt åt saken?

Jag och en patient.

X: Hur gammal är du då? Närmare 86 eller?
Jag: Nja.. närmare 26...
X: Haha, tur du har humorn i behåll. Är du 85?
Jag: Ja, det är jag.
X: Ja, jag tänkte väl det. Du ska inte vara orolig, det är ett trevligt ställe det här. Jag ser att du har med dig din tvillingbror också.

Det är inte lätt alla gånger. Borde jag göra något åt saken?


Med en glitterboll blir allt lite bättre

U: Här ska du få ditt nya halsband Salsa.
S: Åh va fiiiint...vänta lite...vad gör du?! Aaaaaaah jag döööör! Jag kan inte andaaaaas. Oooh my gaaaaad. *klia, klia. Sen blir jag skitig också!!! Måste tvätta. Stackars miiiiig. Det här går aldriiiig!!!! Jag dööööör!!!!
U: Här Salsa en ny glitterboll.
S: Oooooooh, vilken fiiiiiiiiin. Glitterboooooll. Wiiiiiii. Nanana.

Salsa i stora världen

Såklart fungerar inte mobilöverföringssladden för kort men mattes lilla buslus har varit ute för första gången. Hon och Pax vankade runt på gräsmattan i fem minuter sedan skakade hon av antingen spändhet eller av kyla så vi gick in. Hon hade att göra med att tvätta sig, herregud blöt om tassarna.

Imorse började hon för övrigt dagen med att riva ner sin matskål. Keramikskärvor och kattmat över hela köket. Bra start på morgonen? Nej inte direkt. Blev lite sur. MEN sedan hörde jag denna låt på radion och började fundera. Det är faktiskt bara JAG som hindrar denna dag från att bli den bästa i mitt liv.



Nej nu ska jag banne mig jogga en kvällsrunda med hunden.

La familia

Vi gillar att umgås.
Vi gillar att äta tillsammans.
Vi gillar varandra, ibland mer och ibland mindre.
Vi hjälper varandra.
Vi försvarar varandra när det krävs.

Ny sovplats

Salsa har en ny sovplats. Klart att matte la upp en liten fillt till henne:



Hon kommer upp genom att hoppa från skrivbordet, det vita. Varför hoppa upp på hyllan och göra det lätt för sig när man kan hoppa från skrivbordet? Var tvungen att mäta. Hon hoppar 1.30 från stillastäende. Sex månader gammal:


Lugnt och fint

Började dagen ganska bra. Vaknade tidigt som vanligt. Hjälpte mormor med att tvätta bilen bakom Lidl, rätt kul faktiskt.

Hemma igen fick jag världens huvudvärk. Den bara slog till som en blixt från klar himmel, som om någon spikat en tio centimeter lång spik rakt uppifrån in i huvudet. Gjorde så ont att jag var tvungen att sätta mig en stund. Genast självdiagnostiserade jag mig med ett brustet aneurysm och stroke som följd. Herregud jag är ju bara 21 år gammal, ska jag redan få en hjärnblödning!? Nåja, bestämde mig för en Ipren men ångrade mig. Kan ju inte ta ett NSAID-preparat som gör blodet mer lättblödigt nu när jag sitter med en stroke så det blev en Alvedon istället. Woho har faktiskt lärt mig lite i skolan. Tur.

Efter en stund märkte jag att jag inte direkt visade några tecken på en skadad hjärna så jag bestämde mig för att ta en apelsin. In svassar katten och sätter sig på stolen mittemot. Luktar lite, rynkar näsan och kisar med ögonen på mig. Hon tycks undra över hur jag kan äta något så fullkomligt vidrigt.

Helt friskförklarad la jag mig och tittade på TV en stund. Planen var ju att plugga. Fy fasen vad jag skjuter på det. Det är snart dags.

Avslutar med Salsa i sitt ässe. Hon slåss mot sin ärkefiende som flyttade in för några veckor sedan.:


Sista ordet

Pax: MATTE DET GÅR EN HUND UTANFÖR FÖNSTRET VOV VOV VOV!!!!!!!
Ullis: Han får gå där. Tyst med dig.
P: Oooooooh vov
U: Nej.
P: Ooooooh
U: Ssssh
P:.....Oooh
U: Nej!
P:....o...
U: Men tyst med dig.
P: Oooh...piiiip.
U: Naaaaa
P: ...oh
U: Ne...
P: SUCK....oh.
U: Gå och lägg dig.
P: Oh. *Går och lägger sig. Oooh.
U: Herregud, vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Nu ska jag gå och hjälpa mormor tvätta bilen.

Vilken morgon

Tack för tetipsen. Ska prova.

Igår kväll kom jag in från kvällspromenaden. Salsa har vällt en glasvas. Fram med dammsygaren vid 23. Populärt hos grannarna? Nåja inget mer hon kan riva ner på den hyllan. Går och lägger mig. Jodå det fanns en glaslykta som kunde åka i backen...och det gjorde den. Klockan 04.50. Dammsuga klockan fem på morgonen. Antagligen inte så populärt hos grannarna. Vadå sova? Gav upp vid sju. Skönt med sovmorgon när man jobbar kväll.

Fått denna på hjärnan:


Te junkie

Efter tre veckors psykpraktik där allt jag gjorde var att stirra ut i luften och dricka te så är jag nu lite beroende. Har två favoritkoppar som rymmer riktigt mycket. Och ja det stavas te. T-E. Inte the, thé. Det är bara en töntig stavning tycker jag.

Nåja behöver tips på lite goda tesorter. Börjar tröttna lite på mitt nuvarande red forest fruit från lipton även om det är väldigt gott. En gång gick jag in i en teaffär och bad om att få ett gott, svart, fruktigt te. Det första hon tog fram luktade underbart och var otroligt gott. Om jag bara kunde komma ihåg vad det hette... Så tips på nya favoriter mottages tacksamt.

Nej, nu är det dags att brottas med hunden. Klorna ska klippas vare sig han vill eller inte. Tror jag tar Salsas med på en gång. De är så vassa.

När minnet sviker.

Tänk dig att inte komma ihåg när du är född eller hur gammal du är. Att inte komma ihåg vad det är för datum, år eller årstid. Tänk dig att inte veta vart du befinner dig, inte ens kunna komma ihåg vad landet heter. Tänk dig att inte komma ihåg vilka dina närmaste är. Tänk dig att vara förlorad i glömska. Men hellre det. Hellre det än att i glimtar komma ihåg allt. Skämmas för det man gjort och inte gjort. Vara medveten om allt man förlorat. Allt som glider iväg. Utan att man kan göra något åt det.

Det kallas demens.

Where have all the toffsar gone?

Vad är det egentligen för svart hål som äter upp mina hårsnoddar? Mina kära toffsar bara försvinner hela tiden. Ena sekunden sitter de runt handleden och i nästa är de borta. Ta till exempel imorse. Jag gick upp, klädde mig, åt frukost och allt det där. Sedan hittade jag två riktigt bra toffsar med mycket gummi i. Här skulle flätas. Satte dem runt fingrarna för de var för små för handleden. Dock kom jag på att salladslådan inte var klar så jag hällde salladen i en burk och la den i en kasse tillsammans med matlådan. Jag ställer mig framför spegeln och ja, som ni kanske förstår, toffsarna är bort. Nåja så svårt kan de ju inte vara att hitta, hade dem ju nyss. Letar i köket, i kassen, i badrummet, i vardagsrummet och sovalkoven. Letar i salladslådan och i ryggsäcken. Kollar fickor och skåpet där toffsarna ska ligga men icke. De var och är spårlöst borta.

Har funderat på gåtan hela dagen och kommit fram till tre olika lösningar:

1. Jag har lagt dem på ett jättesmart ställe så jag ska veta precis vart jag har dem. (Mest troligt)
2. Jag har lagt ifrån mig dem och en viss liten Salsa har snott dem och lagt dem i ett nytt förråd. (Ganska troligt)
3. Jag råkade slänga ut dem tillsammans med gladpacken som var över salladen. (Jag kan väl inte ha SLÄNGT mina bästa toffsar?!)

Har letat på alla mina och Salsas smarta ställen och inte hittat dem. Soporna slängde jag ut i morse och jag är långt ifrån tillräckligt desperat för att kravla ner i sopkärlet och leta. Så nu har jag bara trasiga halvdåliga toffsar kvar. Därför vill jag tillägna denna sång till alla förlorade toffsar därute:


Kollat lägenhet

Idag har jag kollat lägenhet. Två rum Som var jättefina, kokvrå som var ok MEN badrummet var hemskt. Jättelitet, halvsunkigt och inte inte ens plats för kattlådan. Det blir nej tack till den.

My precioussss

Nu är den min. Lillebror köpte nu gitarr och jag tyckte han skulle sälja sin gamla till mig. Det tyckte han också. Så nu är den min. Den är så fin.

Nu ska jag titta på sluten avdelning på tvåan om en sluten psykiatrisk avdelning.

Ikväll

Blir det tjejkväll med kusinerna och svägerska, wihoo. Det låter gammalt, så vuxet att säga svägerska säger man det? Alltså min brorsas tjej. Taco och film står på schemat.

Imorgon kommer L. hit. Ska bli så kul att höra allt om den fantastiska resan till Nya Zeeland som hon gjort. Jag vill också ut och resa. Nåja, nu börjar jag åtminstone se ljuset i tunneln.

Kickstartar kvällen med att fodra djuren och ta en promenix med il dogo.

Katten rapar/hulkar konstigt. Bäst att klä in soffan i handdukar innan jag går. Börjar bli en garvad djurägare.


Rivmärken

Det gör ont att få rivmärken på huden.
Det gör ännu ondare att få det under fötterna.
MEN!
Det gör absolut jävla skitondast att få det i handflatorna.


Jag får göra massor

Nu händer det verkligen grejjer på praktiken vill jag lova. Dela dosetter, ta blodprover, dokumentera en del helt själv (läskigt), kompretionslinda ben, sett bensår och fått info om diabetes och äldre. Roligt värre. Mera, mera.

En dag försent kommer såklart min lilla hyllning till Abba som valdes in i Rock and Roll Hall of Fame. STORT.


Ny bok

Har läst klart min förra bok och nu börjat på nästa. Min handledare på psyk rekomenderade en bok av Michael Greenberg som heter Den dagen min dotter blev galen. Hon sa att det kan vara en bra inblick. Alla blir inte så sjuka som hon men intressant att läsa från ett anhörigperspektiv. Har läst de första 40 sidorna och den är riktigt bra tycker jag.


Paaaax

U: Vad gör du?
P: Inget...
U: Du får inte tugga på Salsas glitterbollar. Du har en miljon egna leksaker att förstöra.
P: Meh, jag har ju inte gjort något!
U: Varför har du en massa glitter sticker ut genom mungipan då?
P: Ehh...det var Salsa. Ja, så var det. Hon tryckte in det. MED VÅLD! Jag hade inte en chans...

Lite vårig musik

Just nu lyssnar jag mycket på Nisse Hellberg. Killen från Wilmer X. Började lyssna för några år sedan när pappa kom hem med hans skiva Snackbar blues från 2006. Nu lyssnar jag på det albumet och det senaste En modern man. Gillar hans stil. Så detta får bli dagens låt.


Morgonstund

Börjar dagen med promenad, frukost och en stor kopp te. Nu ska jag sätta på denna film och mysa en stund i soffan.


Ny vfu

Nu är det hemsjukvård som gäller. Möttes imorse av en stor stoppskylt där det stod att det var magsjuka på huset. Höll på att vända i dörren. Vill inte ha!

Sedan höll jag på att svimma. Spänningar inför det nya, dålig sömn, dålig frukost och allmänt lågt blodtryck är ingen bra kombination. Fick lägga mig en stund på soffan i fikarummet med fötterna i vädret men det blev bättre. Lite pinsamt. Imorgon är jag ledig. Skönt. Har fått en jättegullig handledare. Det här kommer bli bra. Har idag gjort mer än vad jag gjorde på en hel vecka på psyk.

Magknip

Idag har jag bakat bullar, ätit lite bulldeg, ätit färdiga bullar, bakat kladdkaka, ätit smet, ätit färdig kladdkaka, ätit sockerkaka och toppat allt med en chokladboll. Nu mår jag jätteilla och har magknip så det blir knäckebröd och vatten till kvällsmat.

Salsa lyckades riva mig precis i ett gammalt rivmärke. Det blöder och svider som f*n.

Imorgon blir det ny praktikplats. Kanske måste skriva instuderingsplan.

Salsa gillar också falu rågrut.

Hurra, hurra, hurra, hurra

Idag firar denna blogg två år. 24 månader efter skapandet har jag nu lyckats knåpa ihop över 470 inlägg. Jösses. Det trodde jag inte när jag började. Ett tag var jag riktigt less på den och tänkte till och med stänga ner den, men uppenbarligen så fortsatte jag.

Vaknade tidigt imorse vid sjutiden. Börjar nog bli gammal, behöver inte alls lika mycket sömn nu för tiden. Nåja, gick ut på en underbar morgonpromenad. Strålande sol, bara några få minusgrader och jag gick nästan på BARMARK hela vägen. Wohoo. Bara lite is och snö kvar på vägarna. De 50 centimeter höga snötäckena på var sida om vägen valde jag att ignorera.

Melodifestivalen igår. Anna hade nog inte vunnit om hon inte varit med i idol. Tycker nog vi skulle skickat tvåan istället, Salems låt var lite fräschare. Mina favoriter fick åka tillbaka till Dalarna i andra chansen.

Nu ska jag baka kanelbullar och kladdkaka. Brors flickvän fyller år och vi ska ha lite fika och fira hos mamma och pappa. Anledningen till att jag bakar är att man kan döda folk med mammas bullar, så hon gör sockerkakor istället men det är hon riktigt grym på.

Dagens låt. Den kanske har legat uppe förut men den passar verkligen in idag:


Reklam


Det svarta hålet

Matte har letat runt i det svarta hålet under soffan och hittat kattleksaker som en viss Salsa placerat där. Så nu är dagens katt-i-landsproblem: Hur får man in fem glitterbollar, och två råttor i munnen samtidigt?


Dagens låt 120310

Jag är inne i en rubriksvacka så därför döper jag hälften av inläggen till "dagens låt". Ofta den låten jag nynnat på hela dagen eller som jag tycker passar in, som idag:



Idag har det varit strålande sol och till och med lite värme! Slutade praktiken straxt före tolv med godkänt betyg. Fick lunch hos farmor och farfar, lyx. Har klippt mig, det är fortfarande långt. Valde att klippa bort det slitna och så tunnade han ut det. Det blev så himla skönt och luftigt, min hårbotten kan andas! Idag ligger jag på plus i motion, totalt 2,5 timmars promenerande. *Klappar migsjälv på axeln. Det var så skönt att jag bara fortsatte gå alla promenader när jag väl var ute. Pax är nu trött och jag har träningsvärk i framsidan på vaden, benhinnorna kanske. Nu är det tvätta som gäller. Vill ha det gjort idag så jag kan slappa i helgen. Håller på och läser en jättebra bok och har kommit till sista tredjedelen.

Hade hjärnskakningsvakt på Salsa igår som klättrade upp i en gardin, ramlade ner och dundrade huvudet i en ljuslykta. Hon var helt borta ett tag, satt med huvudet på sne rätt länge och blödde nosblod. Hon var groggy en halvtimme, åt lite och efter 1,5 timme var hon igång och klättrade igen. VADÅ LÄRA SIG AV SINA MISSTAG?! Skönt ändå, för då känns det inte som om det var så jätteallvarligt. En riktig galning till katt det där. Måste chippa henne snart så jag kan försäkra henne. Det känns som att det kommer behövas. Hon är redan nere på sitt femte liv. Hoppas de har betydligt fler än nio som det sägs...

Salsicus

Står på sängen och ska gå över till bokhyllan. Har framtassarna i hyllan och baktassarna kvar i sängen. Jasså, hmm, det var en massa böcker och jag får inte plats. Fasen. Nåja tillbaka till sängen då. Oj då. Orkar inte skjuta tillbaka. Salsa tänk! Jag kanske skulle...DUNK. Ner kom jag ju i alla fall, även om det blev ett magplask. Mission accomplished.

Dags att bli officiell?

Har börjat fundera på om jag ska berätta om min blogg för fler. Alltså mest familjen då för de känner inte till den, vad jag vet i alla fall. Läser ni min blogg? Mamma? Pappa? Grejjen är väl mest att mina föräldrar inte gillar bloggar. Jag bloggar för jag tycker det är kul och skönt att skriva av sig. Jag startade bloggen mest för att alla andra höll på. Det var två andra i klassen som bloggade och det var kul att läsa och dela med sig med dem. Det blev som en offentlig dagbok, därför skriver jag inte allt här. Det som får mig att tveka är att jag antagligen kommer att börja censurera mig själv mer och det är härligt att inte göra det. Har tänkt på det här länge. Jag träffar de inte lika ofta nu så det vore kul om de också kunde hålla sig uppdaterade om vad som händer i mitt liv. Speciellt när jag börjar jobba heltid, då blir det fullt upp. Några tips? Vad göra? Vilka berättar ni för?

Jag ser ljuset!

Snart är denna vfu-period slut. Bara imorgon kvar då jag går halvdag och ska ha ett seminarie och på fredag slutar jag efter bedömningne vid elva. Ska bli skönt att lägga det här bakom sig och gå vidare på nästa.

Dagens låt som jag nynnat på hela dagen. Den sämsta musikvideo jag sett men lyssna på låten istället. Är inne i en Millencollinperiod. Låten heter Ray:


Dagens låt 090310



Har gått och nynnat på denna hela dagen. Lyckades även göra en snurr i äkta MJ anda, precis när en av skötarna gick förbi. Lite pinsamt men hon bara log, jag blev lite röd och mummlade att det var en bra låt. Hon höll med.

Var det en komplimang jag hörde?!

Min handledare nummer två är lite bitter...Okej väldigt bitter...Okej otroligt jävla skitbitter. MEN idag fick jag i alla fall en komplimang. Eller nja, så nära en komplimang man kan komma antar jag. Jag blev i alla fall nöjd över kommentaren "Nja du var ju inte jättejobbig i alla fall". Hon är en riktigt pedagog ända ut i fingerspetsarna. Inse hur hon brukar låta eftersom jag blev glad över denna kommentar. Hon kanske var glad över det fina vädret idag? Nåja skönt att den andra handledaren kan bekräfta att jag gör bra saker och kommer med bra funderingar i alla fall.

Syns inte, finns inte

Har jag nämnt att jag nog är stolt ägare till Sveriges smartaste katt?

Salsa sitter på bordet. Matte säger fy och ska fösa ner henne från bordet. Salsa som gärna vill vara kvar på bordet bestämmer sig för att gömma sig. Vilket gömställe hon hittar sedan! Bakom vattenglaset. Smart. Salsa fyra gånger så stor som vattenglaset duckar bakom sitt helt genomskinliga gömställe med 70% av kroppen fortfarande helt synlig. Hon verkade rätt nöjd med sitt geniala ställe och förvånad när jag hittade henne och satte ner henne på golvet igen.


What?

Den 27 februari hade jag 147 besökare. Ursäkta?! Brukar ligga på snitt 10 unika besökare per dag och den dagen var det 147. Vad hände då?

Dagens låt II:

Kommer antagligen tappa bort numreringen men, men. Här kommer underbara Be like that med 3 doors down. Älskar denna.


Redan skadad?

Skulle stå LÅT i början av förra inlägget och inte LPT. Skadad av vfu:n? LPT = lagen om psykiatrisk tvångsvård. Bara en vecka kvar nu sedan får jag byta. Nöjd

Idag vaknade jag med ont i ryggen. Kanske låg konstigt inatt. Så jag har spenderat dagen med att vanka omkring som en sjuttioplusare och stönat och ojjat mig över den stackars ryggen. Nej så illa är det inte det bara hugger till ibland vid vissa rörelser. Annars känns det inte, lika mycket. Därför har jag självdiagnostiserat migsjälv till att det antagligen är något muskulärt. Borde ju göra ont hela tiden annars.

Det är bara TRE månader kvar tills jag är färdig syrra. Vad jag ska plugga nu sista tiden.

Nu har jag bestämt mig för att göra tjejklassikern nästa år. Blev inspirerad idag av Vasafolket som hurtigt skidade genom det svenska vinterlandskapet medans jag åt frukost i soffan. Ni som är intresserade att hänga på säg till. Vore kul om vi blev några. Än så länge är det jag och moster. Ska kolla upp hur man anmäler sig och så. Skida, cykla, simma och springa.

Har planer på att klippa av mig håret också. Har tröttnat på det (igen). Det är ruffsigt, slitet och nedre delen är permanentat. Trivs rätt bra i kort hår. Hoppas jag kan få tag i en tid på fredag för då slutar jag vid tolv.

Ikväll ska jag kolla på parlamentet och nya serien på ettan, livet på laerkevej.


Det finns bara en...

...lpt med Slipknot som jag gillar och det är denna:



Idag träffade jag K. för en fika på sta'n som slutade med soppa hos mig. Potatis och purjo. Du hade varit stolt E. den blev god. Kul att höra lite om Ks praktikplats, hon verkar ha det grymt på vårdcentral. Ser fram emot den perioden.

Har inte fått papprerna från mitt jobb än som skulle komma förra veckan. Ska ringa imorgon och fråga vad som hänt. Nervös. Tänk om det strular. Nåja det löser sig nog. Måste bli lite mindre hisspig.


Dagens låt:

Har idag vart på föreläsning om suicidprevention hela dagen. Bland de bästa föreläsningar jag varit på någonsin. Otroligt skrämmande, lärorikt och intressant.

MEN jag har också gått och nynnat på denna låt hela dagen också, min absoluta Astrid Lindgren favorit när jag var liten (och fortfarande är):

Pilutta, pilutta, det sitter ju som klister nu.


He's got my back

Cykelväg genom skogsdungen.
Fem trasiga gatlampor på rad.
Ett gäng stojjiga killar i tonåren.
Den ena blir knuffad mot mig och Pax.
Pax blir galen.
Har aldrig hört han låta så.
Hade svårt att hålla honom i kopplet.
Trodde han var en fegis innerst inne men det var tvärtom.
He's got my back.
Killen blev så rädd att han hoppade upp i en snöhög.
I joggingskor.


Ojojoj

Va segt det är! Idag har jag varit på praktiken i åtta timmar. Jag har varit med och dela ut tre medicinpåsar. Gått med promenadgruppen. Femtio minuters promenad i Hbh. Underbart. Men man blev i alla fall pigg av kylan. Sedan lärde jag mig hur alkomätaren fungerar (används när patienter ska få Antabus. Antabus + alkohol --> riktigt dååålig patient). Resten av dagen har jag arbetat med min uppgift och snurrat på stolen. Har även lärt mig att mottagningen inte har någon som helst akututrustning. Det mest avancerad de kan göra är att ta blodtrycket. Stabilt. De ger ju ändå injektioner, tänk om någon är allergisk eller får andra komplikationer? Tur vårdcentralen ligger vägg i vägg. Känns lite oproffsigt.

Imorgon ska psykologstudenten öva tester på mig och jag ska lära mig vad han testar för något och varför. Grilla han med frågor. Hoppas jag förstår vad han säger bara. Det är han som jag trodde kom från ett annat land eftersom han bröt så. Som visade sig kom från skåne. Jag visste att det var något lurt med honom. Tur jag inte frågade vart han kom ifrån. Pinsamt.

Nu ska jag ta tillbaka mina vindruvor som katten har snott och spritt över hela lägenheten. Gaah.

RSS 2.0