Johnny Cash

Spotify är en guldgruva för oss som älskar Johnny Cash. Hur många skivor som helst. Jippie!!!!
HAr köpt en ny musmatta på Clas Ohlsson, miljövänlig, ergonomisk och dessutom är det jordgubbar på. Jackpot.
Det här är så häftigt:

JAg vill se dokumentären!
 

Girig på hjärnan

Älskling, älskling, älskling du är för girig!
Girig med Governor Andy

Men annars har det varit en bra dag. Mitt munspel har kommit. Har lyckats blåsa fram Amazing Grace och Over the rainbow så att folk faktiskt hörde vad det var. WEIII!
Älskling, älskling, älskling...

Morgonstund har guld i mun...

...och lagom mycket ljus. Med på morgonpromenaden i morse var även kameran. Resultat:











Sök och du skola finna

I min stora dag reklamen påTV spelar de en så otrolig låt. En grym version av "Over the rainbow" Nu har jag äntligen hittat den versionen. Lyssna och njut av Israel Kamakawiwo'Ole. Varje gång jag ser den reklamen med den lilla flickan är jag nära att gråta.



Denna reklam menar jag:
 

Spa

Bara jag skriver ordet spa kommer jag utsökt att tänka på Peanut och Jalapeno on a stick med Jeff Dunham. Hmm, skadad? Ni får själva avgöra. Nåja fick i alla fall för mig att jag skulle ha lite mini-spa hemma. Rättare sagt skulle jag prova en ansiktsmask som skonsamt skulle rengöra mitt fejs. Kleta på och låt sitta i 10-15 min (tror exakta beskrivningen var "applicera varsamt på huden, undvik ögon och läppar"). Hade valt en som luktade jordgubb, citron och passionsblomma, mums. Nog luktade det alltid, det gör det fortfarande... Nåja insmord och klar satt jag där med jordgubbskärnor och diverse skalbitar i ansiktet och försökte lista ut vad man kan hitta på i 10-15 min medans masken rengjorde, skonsamt. Inte mycket, speciellt inte utan linser om man ser så taskigt som jag gör. Det blev alltså att rulla tummarna sittandes på toalocket, spännande. Efter nio minuter bestämde jag mig för att det fick räcka. Sedan tillbringade jag 7 min. till att få bort allt klet och skal, men lyckades till slut med en massa vatten. Tips till er som provar, ta andningspauser mellan vattenstänken, det är så jobbigt att få vatten i näsan när man drar efter andan i panik för att man inte får luft. Huden känns minsan rengjord på djupet. Lite lenare, lite mer lyster, lite mjukare och lite slätare. Där ser man. Ska definitivt prova igen, klart godkänt. Sedan lyxade jag med ögonkräm och ansiktslotion, de gör ju ingen nytta som prydnad i badrumsskåpet direkt. Jag känner mig som en helt nu människa. Nej, jag överdrev lite nu men det känns rent i alla fall.


Snart så

Snart flyttar jag närmare bestämt den 1 juni. Kommer dock sakna denna utsickt från mitt fönster:

Phew

Nu var tentan inlämnad, skönt. Som belöning åt migsjälv har jag beställt ett munspel. Det verkar så häftigt, kommer ihåg när man var liten och morfars bror drog igång och resten av klanen hängde på. Det var riktigt kul vi är ju en ganska stor och väääldigt högljud släkt...
På tal om släkten så ska vi göra en shoppingresa till Ullared, spännande. Nio stycken i två bilar, fram och tillbaka över dagen. Vi ska starta resan kl. 04 jag är trött redan nu! Men jag vet vad jag ska göra på fredag, men vi brukar alltid ha kul på våra roadtrips.

Börjar med en Bellman

Det var en gång en präst och Bellman som var ute och spelade golf. De kom fram till första hålet och Bellman missade, upprörd skrek han - Satan jag missade! Prästen svarar minst lika upprörd att - Om du talar sådär kommer Gud att straffa dig. - Äh, svarade Bellman och de gick vidare till nästa hål. -Jävlar, skrek Bellman när han missade även detta hål. - Om du säger sådär kommer Gud att straffa dig, replikerade prästen. 17 hål senare och efter en hel del svordomar står prästen och Bellman slutligen vid det artonde hålet med en tremeters putt kvar. - Satan jag missade!, vrålade Bellman. Då blev himmlen helt plötsligt mörk och från de tunga molnen slog en blixt ner och träffade prästen i huvudet följt av en röst som svor - Satan, jag missade.


Jaja jag tycker den är kul i alla fall. Nu ska jag återvända till glukokortikoidernas underbara värld.


Jag vill sova...

...men det går inte. Måste ut med hunden och egentligen skriva lite mer på tentan, men jag orkar inte. Har kört fast på vad kortison gör, suck orkar inte hämta rätt bok 41 och 6 minuter timmar tills tentan ska var inne.

Anafylaktisk chock.

Jag kommer ägna helgen åt sjukdomstillståndet anafylaktisk chock. Dags för hemtenta. Ge han lite adrenalin sedan är saken biff! Bara 2 sidor kvar att fylla. Har glömt bort nästan allt om beta-2-receptorer och beta-1-receptorer och alfa-receptorer med för den delen, men har en känsla av att det var beta-2-receptorerna som var viktiga här. Inte för mycket adrenalin bara...då kanske han börjar slåss eller vill fly hehe...eller inte, ok jag erkänner, jag är skadad.

Hårfärgning

Igår färgade jag och slingade mammas hår, det blev jättefint men ena handsken gick sönder när jag färgade så min ena pekingernagel är lite brunfärgad inte så roligt, men nu börjar det i alla fall att skrapa bort.
Idag ska jag:
Göra klart det sista på tentan.
Försöka skriva mer på temat.
Börja med skutsjukvårdstentan.
Skriva kontrakt på nya lägenheten.
Vad ska ni göra idag?


Lite tillsatser tack.

Just nu luktar det ladugård hos mig. Varför? Jo Pax fick en helt natturlig lammflätag, utan tillsatser. Usch jag får kväljningar han drar som långa trådar från den. Ueck. Men den fyller i alal fall sitt syfte för jag får plugga i fred, i en lägenhet som har en doft av får. Bäää. Lite tillsatser kanske inte hade varit så dumt, för att dölja doften.

Saker att komma ihåg: Köp intte hundgodis som är förpackade i lufttäta påsar, det är det av en anledning nämligen lukt.

Varning för internskämt

PJOPPpjoppPJOPPpjopp.
Tillbaka till arbetet.
I luv PJOPPAJ!


Hmm

Det känns som om jag har glömt något. Något som jag inte borde ha glömt. En sådan där konstig känsla liksom, att jag har missat nått. Jaja jag kommer väl förhoppningsvis på det innan det är för sent. Tentan går i alla fall (peppar, peppar) rätt så bra just nu. Värre med temat, har kört fast så det får ligga och vila en stund så kanske jag kommer på något bra senare.

Dagens

Dagen har jag tillbringat i kolorektal cancerns värld. För er som inte vet vad det är så är det cancer i tjock- och ändtarmen. Spännande, nja det kan man ju disskutera.
Ord som word inte kan om ämnet:
kolorektal
ulcerös proktokolit

proktit

px

TNM-systemet

Dukes-klassifikationen

adenocarcinom
PAD
FAP
Det var ord som jag inte heller kunde när dagen grydde men man lär sig något nytt varje dag och nu kan jag dessa i alla fall. Jippie.


Klassiskt

JAg har numera börjat lyssna på klassisk musik, underbart speciellt när man pluggar. Bach, Vivaldi, Mozart, Grieg. Tchaikovsky, Chopin, Wagner, Beethoven ja allt slinker ner. En av mina favoriter är denna:
Prelude av J.S. Bach,
Det är jätteskönt att ha musik på men samtidigt slippa störas av text när man samtidigt läser. Det är vackert.

Fundering

Jag funderar på att börja spela munspel.

Underbara älskade

Igår tittade jag på Underbara älskade. Vilken otroligt bra film, min nya favorit. Grinade mig igenom varenda scen nästan och i de andra var tårarna kvar i ögonen. Helt underbar. Tror jag är den sista att se den men till er som inte har sett den: GÖR DET! http://www.youtube.com/watch?v=R0YgTQRZF0s detta är trailern och ledmotivet(?) Ensamhetens hav med Göran Fristorp är suveränt. Fem plus i min bok. Nu måste jag bara få tag i filmen på DVD så jag kan se den igen och igen och igen och igen.

Glad Påsk.

Pax och jag ville bara önska en glad påsk på er alla.


Hade bara två jättegammla påskbilder men de fick duga, dessa är tagna med en kompaktkamera.
GLAD PÅSK.

Hos optikern


Såhär såg jag ut efter att jag kom ut med nya linser efter ett besök hos optikern. Denna optiker brydde sig, hon höll på och provade och byte och ändrade tills det funkade att se bra för mig. Wei. Inte som den andra tjurskallen jag hade förra gången som sa "eh du kommer inte kunna se bättre än såhär", men det kunde jag. Mohahaha. En helt ny värld, sweet.

Update om:

Praktiskt prov: avklarat, gick sådär, glömde ergonomiska principer.
Lägenhetsletande: avklarat, skriver kontrakt på måndag och kommer få massa omgjort innan jag flyttar in. 1 Rok med sovalkov och balkong. Tre trappor upp, utan hiss.
Förkylning: still going strong men förhoppningsvis snart avklarad.
Sommarjobb: fixat, ska jobba på sjukhuset i sommar, spännande!
Pax: något sugen på alla löpande tikar i området. Tänkte försöka cykla med han imorgon. Ojoj får se hur det går.
Solen: ja vart försvann den egentligen? det var ju så fint!
Kiwi: jag älskar kiwi just nu, mums, frukten alltså.
Tvätthögen: stadigt växande.
Blogginlägg: längesedan nu, men nu är det också avklarat.

PS. Labolina det ska bli jättekul när du kommer tillbaka. Måste få höra allt om Kanada.


Vilken härlig dag.



Vilken härlig morgon. Började dagen med en promenad i spåret med Pax, vi tittade på soluppgången och jagade ankor. Resten av promenaden njöt jag av vädret och lyssnade på fågelsången. Se till att ta en promenad idag för vädret är underbart. Update på Mariana: hon kanske har diabetes. Aldrig hört talas om en häst med diabetes men vi får väl se. Dessutom har hon fång typ allergisk mot gräs och så har hon sommareksem, allergisk mot knott. Så på sommaren får hon ha ett sådant här nättäcke på sig.



Ha en bra dag allihopa. Själv ska jag plugga och ringa på lägenheterna jag sökt och förhoppnngsvis få en tid att komma och titta på dem.

Så kan man inte säga!

-Nej jag kan inte äta ost. Då kräks jag! Säger kvinnan.
-Jaha men det kanske är bra då går du ner i vikt fortare. Svarar Anna Skipper. Jag tittar på du är vad du äter. Hur kan man säga så?! Har haft svårt för henne innan men det var sista droppen. Nu ska jag sluta titta på det programmet.

Nymålat

Hallen är numera nymålad. Det blev jättefint, nu är det vitt och inte avskavt, fläckigt och vitaktigt. Synd bara att nu när de äntligen har kommit och gjort klart det så söker jag ny lägenhet.


RSS 2.0