Mat

Pax har ordet:

"Schyst matte ska laga mat, luktar, som, kyckling! Yes. Brukar alltid få slamsorna kokta som matte är för kinkig att äta. Bäst jag lägger mig lite närmare, vill ju inte missa nått. BINGO! Hon tappade. Bäst jag spurtar fram och snor lite. Meh! Det var ju inte kyckling. *slick, slick, va fasen *slick, slick, det fastnade på tungan! *slick, slick, ris jag har blivit lurad! *slick slick. Sluta skratta matte det är INTE roligt. Ska det vara på det här viset går jag och lägger mig igen. *slick, slick.


Ny dag

JAha då är nästan Mars slut. Hur fort har inte det gått? Tentan gick riktigt bra igår och Mariana har fått en ny röntgentid imorgon, håller tumarna. Imorgon blir det seminarie med vårat medicinfall, brutet underben , sedan gäller det att förbereda sig till den praktiska tentan på måndag. Sedan har jag ju hemtentan i akutsjukvård och sedan kommer hemtentan i medicin, sedan var det ju patientfallen om cancer och det om smärta. Suck.

Mariana

MAriana är sjuk. Det ser väldigt mörkt ut. Imorgon får hon dommen och då sitter jag i en svettig tentasal.






Läskigt

Ute på kvällspromenaden såg Pax något som gjorde honom så paff att han var tvungen att sätta sig ner en stund. Vad det var? Två svanar som kom flygande ovanför oss och skränade väldigt likt nybörjare på trumpet. Läskigt! Kom matte så skyndar vi oss in.


Snälla våren kom tillbaka!

Vill inte ha mer snö och halka jag vill ha vår! En liten bild som kanske muntrar upp, jag blir lite gladare av den i alla fall. Den är lite mer vår så den får agera ny bakgrundsbild på datorn.


Nejmen oj då.

Vad mycket snö det han komma helt plötsligt. Tråkigt att den komm tillbaka jag ville ha vår. Det har i övrigt varit en kanondag idag. Gick upp tidigt och fick lite gjort, sedan till universitetet för seminarier om diabetes, KOL och astma. Efter det blev det lunch på Pizza Planet med Karin och Emelie, hur mysigt som helst och gott, dit ska jag gå igen. Hann även köpa en väggdekoration att ha i badrummet. Hem igen till hunden och ut på nätet en stund efter promenaden, hittade en till lägenhet att söka. En etta med kök, sovalkov och balkong. Vore så himla skönt och jag hamnade först i kön! Hoppas. Sedan komm S. över en liten stund. Trevligt som vanligt och snackade lite om allt möjligt. Nu ska jag väl snart gå och lägga mig. Skönt med sovmorgon imrgon.

Fred

Jag och Word har slutit fred. Word kapitulerade till sist efter flera månaders upprepade påtryckningar att standardinställningen ska vara Times New Roman tillsammans med storlek 12. Förhandlingar gällande radavståndet pågår fortfarande.

Vilket val!

Kårvalet 2009 på Örebro Universitet. Min sektion kommer att ha fem mandat och vi ska nu rösta fram vilka vi tycker sak sitta på dessa platser. Saken är den att det bara finns fem stycken att rösta på...

Tid


Min bakgrundsbild. Bara för att påminna om att tid är viktigt. Drömmar, liv och hopp kan försvinna på ett ögonblick. Så det gäller att ta vara på den tid man har. Jag börjar inse det mer och mer nu. Mina ögon är öppna, eller de är uppspärrade, hoppas det går bra imorgon. Jag måste börja bry mig mer, man har ju bara en chans, ett liv. Bry mig mer, om de viktigta sakerna.

Bara för en dag

Med Fredrik Swahn:


21 minuter

Vårrullar:
Tillagningssätt: Ugn
200 grader C i 21 minuter.

Alltså inte 20, inte 22 utan 21 minuter. Det stod det på förpackningen.


Ikväll

Ikväll tittar jag på Criminal Minds. Kanske världens bästa serie, även om det var bättre förr så håller den forfarande måttet med råge.

Periop.

Operation idag. Ortopedkirurgi, tänk dig snickarverkstad och jag fick titta på! Så coolt!

Ny låt

My dream is to fly
Over the rainbow so high

Denna fras går om och om igen i min hjärna.

Mmmm

Frysta jordgubbar.
Vaniljglass.
Mjölk.
Mixa.
Drick.
Mmmmm

Bygga stol med basala hygienrutiner

Ok lite konstigt kanske. Ska börja från början:

Ryggstödet på min gamla skrivbordsstol gick sönder och ramlade bort. Kvar blev en pinne, inte så skön att luta sig mot. Det blev till att införskaffa en ny. Oj vilket litet paket för en stol. Hmm, måste vara många delar men det kan ju inte vara så svårt....

Först skulle jag sortera ut skruvarna, det var tydligen två olika sorter. Även om det knappt gick att skilja dem åt lyckades jag till slut. Detta ledde till att jag blev flottig om händerna. Nu skulle jag ta itu med ryggstödet och sitsen som var rena. Från smutsigt till rent arbete = tvätta händerna. Tog i gasfjädermojengen, blev flottig skulle ta i ryggstödet alltså tvätta händerna. Tar jag lite för allvarligt på det här med basala hygienrutiner? Eller är jag redan så skadad? Jag kunde liksom inte fortsätta när jag visste att jag var smutsig.

Så fortsatte det tills jag fick för mig att jag var klar. Jippie. Nej, då hade jag skruvat på bottenplattan åt fel håll. Tillbaka på ruta ett, eller egentligen nummer två enligt manualen. Till slut blev den i alla fall ihopskruvad och jag är riktigt nöjd. Bara ett litet problem med att spärra lutningen. Man kan tydligen luta den fram eller tillbaka och låsa den med en skruv. Jag vill ha den tippad bakåt så jag lutar mig bakåt, än så länge går det bra. Nu kommer problemet. Vill man fästa stolen i det läget så måste man skruva på en skruv som sitter under stolen, för att nå den måste men luta sig framåt. Detta resulterar även i att hela stolen tippar framåt. Förstår ni problemet

En vecka.

Ännu en vecka klar, en ny har börjat och det är redan mars! Jösses vad fort det går. Praktiken går i rasande fart och det är redan mittbedömning imorgon. Hoppas det går bra, men jag vet är jag är svag på några av punkterna. Halva praktiken är ju ändå kvar så jag hinner ju träna upp det med. Idag är jag ledig, så skönt men jag måste plugga...

RSS 2.0