Lägenhet?

Nu har jag sökt en lägenhet :DD helt sjukt glad. 36 kvadrat, hiss och kök nästan i centrum av Kumla. Om jag får komma och titta och den verkar bra kanske jag flyttar 1/8. Kul.

Dåligt samvete

Har varit supersen med att lämna in Tema 11 elimination. Nu är det äntligen inne men jag skäms nått så grymt. Stackars personen framför mig som ska läsa och kommentera det hoppas han hinner. Jag skickade ett brev och bad om ursäkt men va fasen! Man kan ju inte göra så här. Skärpning på mig! Hade även igår fått ett mail av min handledare om att jag måste lämna in det. Det ända positiva är att jag ändå inte var sist med att lämna in...Har ingen motivation alls just nu. Tema 12 hud känns inte speciellt rolig.

Lite yr

Har varit lite yr i huvudet idag eftersom jag var och lämnade blod idag. Har nog inte riktigt druckit som jag ska de sista dagarna så jag fick ligga där nästan en timme innan jag kunde ställa mig upp utan att vingla. Mitt låga blodtryck hjälpte ju inte heller till. Men nu har man i alla fall gjort en insats och fått en t-shirt för besväret. Man vet ju aldrig vem som kan komma att behöva blodet...

Var även på räknestuga idag. Räknade läkemedel. Jag fick ett slarvfel 250/5 är inte 3 utan 5! Ett fel = UNDERKÄND!!! Jaja jag har ju några dagar på mig att öva.

På lördag är det utställning på gång. Är extra nervös eftersom att hans uppfödare kommer att vara där :S Men det ska bli kul. Måste säga att jag hoppas lite extra på honom, men han kommer ändå vara vackrast i mina ögon sedan får domaren säga vad hon vill :D

Segt

Nu är jag helt slut. Speciellt fötterna! Ajajajaj. Måste köpa bättre skor, man går och står hela dagarna. Jag har lärt mig massor under denna period eftersom jag inte jobbat inom vården förut. Har fått prova på massor och helt underbar personal att jobba med. De gör massor att folket är trevligt och pensionärerna är jättegulliga.

Men ibland undrar man vad man gett sig in på. Herregud folk dör ju i detta yrke! Okej jag är inte dum i huvudet jag vet att folk dör i sjukvården men man tänker inte så mycket på det föränsen man stöter på det. Fast ibland kan det vara fint och fridfullt också, man vill ju såklart inte att någon ska dö men man vill ju inte att någon ska ligga och lida heller eller bara skrika att de vill dö. Det är jobbigt att höra att de bara vill hem till herren eller att livet inte är värt att leva längre.

Boktest á la Emelie



Litet boktest från Emelie

När man är nere

Är det bara att titta på detta så blir man glad en stund...

Godmorgon

Härlig morgon. Fick sova ända till nio. Pappa var ute med Pax och gick, skönt. När han kom in fick Pax ett av sina tokryck och bara sprang och sprang samtidigt som han hoppade upp och ner för min säng. Lite magträning på morgonen alltså ;) Sedan hittade han sin gula banan pip. Varför köper man pipleksaker! Den piper extremt högt på både in och utandning och Pax morrar lite till svar. Sedan åt vi frukost och nu sover han igen. Livet är hårt när man är liten. Själv borde jag börja med min tema uppgift men den är så sjukt tråkig. Ska hitta vetenskapliga artiklar om elemination av alla ämnen. Trääliiiigt!

Va sjunger han?!


Utställning

Jippie Bäst i Rasen valp. En fin ljusrosa rosett och en mörklila HP. Jag är jättestolt över Pax, men jag skötte mig inte så bra. Jag frös som en gris i regnet och blåsten och kände att jag inte gjorde någon bra insatts. Han stod snett inför dommaren, sprang lite lojt och skakade av kylan...Lilla fryslorten. Fast jag ska inte klaga, han fick jättebra kritik.
image15

I pauserna hade han sitt vintertäcke på sig plus att han låg på rygg inlindad i sin fleecefilt i min famn. Mysigt värre och både han och jag blev varmare. Tog väl fem minuter sedan sov han, han kan verkligen slappna av den hunden.  

Vildarna

image8
Detta är Pax som leker med bästa kompisen Zingo (mosters hund). Zingo är oftast med men ibland får han nog. Undra varför? Min hund som är så snäll och rar...

            

Drömmer om en bättre kamera...Nu blir det mest bilder på Pax när han är stilla annars blir de som sista bilden väldigt suddigt.

Haha



Brorsan tipsade. Helt sjukt roligt :D

13 Maj

Nu har jag haft två dagar ledigt. Härligt. Måndag och så idag tisdag. Skönt att få sova ut på helgerna är det alltid någon som ska upp före åtta *suck! och då drar Pax igång så det är bara att gå upp och ut.

Har upptäckt att det bor en gubbe i buskarna vid vårt vanliga promenadstråk vi den lilla cykelvägen mellan industrierna så nu vågar jag inte gå där själv på kvällarna. Han bara sitter mitt bland buskarna och tittar på folk. Det var Pax som först upptäckte han, han kände nog lukten och började morra som en tok. Då såg jag att han satt där med håret rätt upp och smått galen blick...Läskigt faktiskt. Han kanske bodde i byggnaden som brann för jag har aldrig sett han där förut. Fast det brukar komma lite lustiga prickar dit. Ibland kommer en man som ställer sig mitt på den lilla cykelvägen och röker. Sedan står han där en stund för att sedan cykla iväg.

Pax har fått noskvalster så utstälningen vi skulle vart på i helgen blev inställd. Jättetråkigt tycker jag men det kommer ju nya...

Igår var jag, moster och mormor ute och gick med hundarna. Det var väldigt mysigt. Vi gick runt Söderhavet och hundarna var i och badade. Eller Zingo badade, Pax plaskade tills vattnet kom upp till magen och Tjabo mormors hund försökte komma så långt från vattnet som kopplet tillät. Sedan åkte vi till moster och fikade och Pax och Zingo rusade runt och brottades som vanligt. Zingo lägger sig på rygg Pax hoppar upp på honom och då sparkar Zingo till så Pax flyger iväg. Han ser lika förvånad ut varje gång. Men han är på igen på en gång. Idag blir det favorit i repris. Klockan 11 kommer mormor och hämtar mig :D


Oj oj

Nu var det länge sedan jag bloggade känner jag...Vart ska jag börja.

Världscupfinalen var helt otrolig!!!! Grattis Meredith Michaels-Beerbaum som vann! Skön revans från förra året då hon ledde inför sista dagen när Shutterfly slog på en tvärnit och hon flög av. I år höll han sig i skinnet :D. Och vilken publik! Göteborgspubliken är könd för att vara lite outstanding och jag tror vi bättrade på det rycktet. Stående ovationer, skrik och visslingar. Vilket ärevarv det blev. Fick rysningar.

Jag har börjat min VFU (praktikt) på ett boende. Inte riktigt min grej måste jag säga...men jättetrevligt folk som arbetar där. Är ändå riktigt nöjd med mig själv, jag kan faktiskt mer än jag tror.

Pax lever och mår bra. Har börjat jaga humlor, bin, fjärillar, flugor, myggor etc. Idag upptäckte han en slemmig liten krypande varelse med hus!!! Han närmade sig försiktigt nosade och puttade omkull den. När han skulle ta ett smakprov sa matte ifrån. PET-flaskor är det som gäller just nu. Det bara smäller och skrammlar när han kommer slängandes med sin 2-liters fantaflaska genom huset. Flaskan är typ lika lång som honon och han får bara tag i korken, men stampar man på den skjuter den iväg med en väldig fart.
Han har även gjort en helt otrolig upptäckt! Han har hittat den, kotten med stort K. Kotte 2.0, nämligen grankotten! Nästan tre gånger så stor som tallkotten. Helt fantastiskt. Men jag måste säga att jag är glad så länge det bara är kottar, en kille på jobbet har en schäfer som häromdagen kom hem med ett avgasarrör. Så nu har han det liggandes framför ytterdörren. Rostigt och dant, men enligt frun såg hunden så lycklig ut så hon ville inte ta det ifrån honom. Haha.

Vi har fått till upgift på valpkursen att hundarna ska lära sig rulla runt till sista gången. Vi tränade lite idag och det gick över förväntan. Han lyckades snurra runt men blev sedan liggandes på sidan. Aja vi har ju 6 veckor på oss. Nästa helg är det dags för utställning. Pax startar som nummer 1 i sin ring! Klockan nio ska han in och vi har resväg på minst en timme. Det blir tidig lördagsmorgon, men de gör inget för det ska bli så kul!!

RSS 2.0