Hemtenta

*Griper efter halmstrån.

Snälla bli ett rep!

Varning för tårar

Små änglar ska inte behöva åka till himmlen för tidigt på grund av vuxna. Hur kan man slå ett barn?



George eller Izzy?

Ikväll börjar det ÄNTLIGEN! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.


Tungviktsmatch

Vaknade idag med ett svullet öga. Eller ja det var svullet redan igår men imorse såg det ut som om jag fått nock i en boxningsmatch. Nåja nu börjar svullnaden lägga sig lite så jag kan se mer normalt i alla fall.

Nya bilder

Fick nya bilder idag på kissen. Den röda är min :D


Note to self

Börja drick kaffe!

Hemtenta.

*Bankar huvudet i köksbordet i ren desperation.

Kväll

Dricka en halv liter te en halvtimme innan läggdags. Smart drag. Nåja det är ju så gott, Red forrest fruits från Lipton. Mumma. Till det några smörgåsrån med ost. Nu säger jag godnatt.

Måndag

Det var jättekul igår på träningen och gick betydligt bättre än väntat men jag har sådan fruktansvärd träningsverk i magen och armarna. Det känns även i framsida lår.

Nu håller jag på att baka bröd, mums, och om en stund ska jag sätta mig och med hemtentan vi fick ut idag. 4000-4800 ord! Herregud. Tur vi har en hel vecka på oss.

Lyssnar på Mikas nya album. Rekomenderas.
http://open.spotify.com/album/22wHkYnvPuHbiiYKDinVWk 


Burn baby burn...

Ikväll ska jag och en kompis och träna.

För första gången.

På jätteläääääng

Är ganska säker på att jag kommer avlida...

Ok kanske överdrev lite.

Men det komer bli tufft.

Nu jäklar ska jag komma i form!

Karin och Emelie. Ni har inspirerat mig. Köpte massor av nyttig mat idag.

Ni kan kalla mig hälsan själv.

...om några månader i alla fall.

Till slut en bra komma igång låt. Danssugen. (Brukar inte gilla Beyoncé, men vem kan sitta still till denna?)


Det blir katt

Om minst åtta veckor flyttar Samson/Smilla in.


Mamma Ester. Hur fin som helst och hade toppen psyke. Vi fick hålla på med hennes ungar fast de inte ens var ett dygn gammla och hon var så kelen och vilka ögon hon hade! De såg verkligen rakt in i själen på en.

Alla syskonen. Igår var en vit och så den röda tingade. Hoppas resten också han bli det.


Slump?

Kattungarna föddes idag ungefär samma tid som vi satt och pratade om dem, är det verkligen en slump? Dessutom kommer de som inte har hem innan söndag att tas bort. Mitt hjärta blöder! Vågskålen för att skaffa katt är nästan nere i backen nu.

Kattägare?

Nu kanske jag ska skaffa katt. Kanske. Jag har bara nästan bestämt vad den ska heta, var den lilla klätterställningen ska stå, vad och var den ska äta, hur jag ska få han att bli sams med Pax (han var jätteduktig när han hälsade på Zixten= mosters nya kattunge) och var kattlådan ska stå. Moster satt och pratade om en katt som snart ska få ungar och jag blev lite intresserad, färdig att hämta vid jul. Hallå perfekt julklapp eller vad?! Lillebror hade kalas och jag kunde förhöra moster om allt vad gäller kattägande. Namnen jag funderar på är Samson eller Atlas på en hane, Smilla eller Sunni på en hona. Ska fundera igenom detta noga och till sommaren kan ju pappa bygga in balkongen med hönsnät...

Försök 2

Det andra inlägget jag nyss skrev handlade om något helt annat, men det lyckades Pax radera. Han la huvudet över tangentbordet och medans jag kliade på honom så försvan hela texten utom:

Idag har vi seminarie, så jävla dåligt förberedd funderar

Rolig historia

Idag hade vi bara föreläsning i 2 timmar istället för 6. Föreläsaren som skulle ha de sista fyra timmarna var sjuk. Jag stannade och åt lunch med de andra och en av klasskompisarna berättade en jätterolig historia. Denna:

Nattvarden


Den unge prästen var så nervös inför sin första nattvard så han kunde inte ens prata ordentligt. Inför sin andra nattvard söndagen därpå berättade den äldre ärkebiskopen hur man kunde göra för att slappna av lite. Han föreslog följande: Nästa gång, ta ett par droppar vodka i ett vattenglas och drick det. Du kommer genast att märka hur avslappnad du blir.

Söndagen därpå gjorde prästen som han hade blivit tillrådd och kände genast hur avslappnad han blev. Nattvarden flöt på fint och han stammade inte alls. Efter nattvarden hittade prästen ett brev från Ärkebiskopen på sitt rum. Käre fader, nästa gång ska ni lägga ett par droppar vodka i ett vattenglas, inte ett par droppar vatten i ett vodkaglas. Jag tänkte berätta om några fel jag lade märke till, så att de inte upprepas nästa söndag:

Den lilla skålen bredvid altaret är inte en toalett. Försök att undvika att luta er mot statyn som föreställer jungfru Maria och speciellt att krama henne och känna henne på brösten. Budorden är 10, inte 12. Lärjungarna var däremot 12, inte sju. Och ingen av dem var dvärg.

Vi hänvisar inte till vår herre Jesus Kristus som "JC and the boys". Vi hänvisar inte heller till Judas som en "jävla skvallertacka". Bin Laden hade ingenting med Jesu död att göra. Syndarna hamnar i helvetet, inte i hästarslet. Fader vår skall läsas mot himlen, inte genom att göra vågen. Den typen som satt i hörnet på altaret som ni hänvisade till som "bögen" och "mögelkäftad transvestit", var jag.

Jag hoppas att dessa saker skall rättas till tills nästa nattvard.

Med vänliga hälsningar Ärkebiskopen

Inspiration? Vart tog du vägen?

Borttappat: Inspiration och Motivation rymde någon gång förra veckan, antagligen i samband med en väldigt kraftig nysning orsakd av förkylning. De är svagt ljusrosa och glittrar i regnbågens färger (yeah right) och är lite lagom fluffiga. Brukar ofta umgås med Drömmarna. Om ni har sett dem snälla kontakta undertecknad som för tillfället sitter i soffan och stirrar tomt ut i luften, ensam i lägenheten. Hon behöver dem för att komma någonvart i livet. Just nu har det stannat. Hittelön.


Kalasmånaderna

Jag både älskar och hatar hösten. Jag älskar den friska luften och alla vackra färger, ett lugn lägger sig över världen när den och djuren förbereder sig inför vintern. Det enda verkligt negativa är mörkret. Det är så himla deprimerande men då mitt i nedstämdheten kommer alla släktkalasen. På fyra veckor har vi hunnit avverka kusin, pappa, kusin och en till kusin i helgen. Nästa vecka är det brorsan, sedan kommer moster, kusin etc. Sedan toppas allt med julafton. Igår fyllde kusin år och det firades med dunder och brak eftersom hon blev 20. Massa mat, glada skratt och fullt med folk. Var lite trött och inte så supersugen men det blev en himla rolig kväll.


Mina favorit album.

Det händer inte ofta som jag hittar en skiva det man gillar precis alla låtar. Jag kom fram till att det finns fyra album som jag inte kan leva utan. På de här albumen gillar jag varenda låt. Det är:

Linkin Park - Minutes to Midnight
Green Day - American Idiot
Bruce Springsteen - We shall overcome: The seeger sessions
Amy MacDonald - This is the life

I den ordningen.

Vad har ni för favorit album?


You can call me Rudolf

Ok ett rätt så konstigt inlägg blev det.

Hade en finne på näsa, längst ut på tippen liksom. Klämde den men fick så himla ont i näsan nu. Tryckte nog lite hårt. Den är så himla öm, bara jag petar på den eller grimaserar så verker det i hela näsan. Dessutom är den alldeles svullen. Men finnen är borta i alla fall.


Marknadsfredag

Idag var det marknad på torget. Samma marknad som det har varit de senaste 21 åren. Alla gubbar/gummor står på samma plats som de alltid har gjort och antagligen alltid kommer att göra och säljer samma saker.  Jag går alltid medsols runt och denna gången hade jag äran att gå med Karin (som är van att gå motsols och blev lite chockad när jag nämnde vilket håll jag ville gå:P). Jag köpte marknadsnougat och Karin köpte strumpor. Det finns inte så mycket att titta på där egentligen. 25 godisstånd, 10 gubbar som säljer strumpor, diverse fisk och stinkande oststånd. Han gubben från Thailand som säljer massa skämtprylar, fyra olika vagnar att köpa munkar i (i våran släkt kallas de dock nunnor, tror vi kom fram till det efter en låååång födelsedag). 10-kronorslådorna där man kan hitta det mesta, 5 påsar bröd för 100 kr kan man köpa på hörnet vid blomaffären, t-shirt med olika tryck på med text såsom "Öl byggde denna vackra kropp",  slutligen finns indianerna som spelar panflöjtsmusik och mitt i allt detta står några karuseller.

Det var mycket roligarer när jag var liten. Nu går jag mer pliktskylldigt ett varv för det är ju trots allt tradition. Dessutom har man bara chansen att äta marknadsnougat två gånger om året så man får passa på.

Rond 2

Sjuk. Igen. Det blir bara sämre och sämre. Tror detta är en ny förkylning för jag känner mig värre denna gång. 2 ynka dagar fick jag vara frisk. SUCK! Som tur är är Pax också lite sliten efter sprutan igår så jag behöver inte gå så långt och imorgon har mamma lovat att gå med honom. Tack och lov för snäll familj.

Fyra lampor är fler än ett fönster.

Min granne har fyra lampor i sitt fönster. Fyra stycken! Längst ner till höger står en ljusblå segelbåtshistoria. Ovanför den hänger en som är en del av en blomma. Till vänster hänger en bollampa i glas med julgransbelysning ringlad inuti och nedanför den ligger något jag skulle kalla för ett prickigt ägg. Dessutom står där några blomkrukor, det är smockat. Själv har jag tre fönster och två lampor. Betydligt mera lagom enligt mig, men smaken är ju som baken...

Oj då

Om min dator slutar fungera och ni inte hör av mig på några dagar kanske det beror på de 19 trojaner, 21 virus och 16 maskar som "mitt" virusprogram (som jag inte visste att jag hade) helt plötsligt hittat. För att få bort dem var jag tvungen att ladda ner och köra ett program. Konstigt att mitt riktiga virusprogram inte sagt något. Stackars lillebror som blev väckt av mig när jag ringde i panik för att jag inte kunde stänga ner varningsrutorna. Han sov och tipset blev "jamen gå in på aktivitetshanteraren och stäng dem". Ok, tack, sov gott, förlåt att jag väckte dig... Jag körde inte programmet, tyckte det var lite misstänkt...

Did you mean

Me and Julio
DID YOU MEAN: Me and Julie
Nej. Jag menade Julio. Tror jag kan skilja på om jag vill skriva Julie istället för Julio. Nåja, hittade videon jag ville ha i alla fall. Det är huvudsaken:



Oj vad många inlägg det har blivit sista tiden. Nu ska jag titta på Kärleken checkar in och skriva klart det sista på seminarieuppgiften. Eller i alla fall leta reda på de rätta sidorna idag. Kanske skriver ihop det imorgon. Börjar ju vid ett.

Ensam mamma söker

Sitter och tittar på Ensam mamma söker på TV3. Har aldrig tittat förut men fastande när jag zappade runt lite. Det verkar vara ett ganska mysigt program, för att vara den typen av program. Jag gillar i alla fall musiken de spelar. Det var riktigt länge sedan jag hörde denna låt men när de nu spelade den i programmet var jag tvungen att leta reda på den och lyssna på hela. Som närkepatriot tycker jag ju denna är lite speciell :P

Sko

Pax kastar iväg sitt ben som är format som en sko.
Pax skuttar runt benet som om det levde.
Pax snurrar runt i glädje och bus.
Pax fastnar med baktassen i skon.
Pax får tokryck och sparkar bakut som en liten ponny.
Pax blir rädd för att någon släpper en sko bakom honom.
Matte skrattar.
Pax fnyser.
Pax väljer en ny leksak.

Wild horses

Jag älskar denna.


IQ

När de delade ut hjärnor i hundhimlen så skolkade nog Pax. Eller vad sägs om detta:

Matte ställer ifrån sig datorn i soffan och ska hämta vatten i köket. Pax hoppar efter ner men svansar inte efter. Konstigt. Matte hör Pax gny innifrån TV-rummet. Går dit och tittar vad hunden håller på med. Ser att hunden är "fångad" mellan soffan, soffbordet, laddarsladden till datorn och modemsladden (en framför och en bakom). Att kliva ÖVER sladdarna slog honom aldrig (en höjd på ca 5 cm.). Matte får lyfta upp sladden så Pax kan krypa under. Hunden är överlycklig över sin nyvunna frihet och viftar på svansen så hela rumpan vickar. Jösses.

Organiserat och klart

Nu har jag sorterat klart mina bilder. Det tog många veckor för det har varit lite tråkigt men jag fick energi efter tentan. Totalt 2844 bilder i 44 olika filer. Ordning och reda pengar på freda'. Nu återstår bara att rensa ut de dåliga som jag inte orkat ta bort när jag laddade in dem i datorn...

Oxöra

Rökt oxöra. Jag säger bara mums! Hälsningar Pax


GODKÄND

Godkänd på tentan! En 100 kilos vikt har lyft från mina axlar. Det känns helt okej att gå ut i regnet med hunden för jag vet att jag är godkänd!!!! WIIIIHOOO

Kan du så borde väl jag kunna?

Eller? Vart kan man hitta självförtroende på burk? Skulle behöva lite...

Vardag

Vad snabbt det blir vardag igen. Borta är sommaren och allt man skulle göra. Borta är semestern som vi längtade så till. Borta är lediga dagar och sommarjobbet. Borta är de ljusa kvällarna och värmen. Bara minnena finns kvar och ett löfte om höst. Snart är den här. Tiden går så fort. Hoppas bara den nedrans förkylningen kunde ge sig någon gång.

RSS 2.0