Helgen som kommer + tenta tankar

Ja då ska man iväg på utställning på söndag men åker redan idag för att sova hos lite släktingar i 2 dagar. Kan inte säga att jag bor i en stor stad men ska nu till en by. Tur att det bara tar ca en timme därifrån in till Göteborg :D

Skrev tenta igår men var som en zombie resten av dagen och orkade inte göra något annat. Det är rätt så märkligt det där med tenta egentligen... På Örebro universitet är tentorna kodade, vilket är bra för det känns skönt att få ett helt objektivt betyg för en gångs skull. Värre är det när man kommer fram till vakterna och upptäcker att man ibland kan ha samma nummer som någon annan. Då blir det klurigt för dem..
Vakterna ska väl egentligen kallas skrivvakter. De ska se till att alla får sina tentor och att ingen fuskar. En sitter längst fram vid en kateder och en går omkring och stirrar strängt på alla. Ibland kollar de att det verkligen är rätt person som sitter där genom att granska ens legg. Stället man skriver på kallas bunkern och ligger nere i källaren. Vem behöver fönster? Fast om det blir krig/jordbävning har vi de bästa platserna...
Om man skulle behöva t.ex. gå på toaletten så måste man skriva upp sig på en lista med namn och tid...undrar vems jobb det är att granska listorna, de kan ju inte bara slänga dem (:D). Men det roligaste är ändå rökpauserna. Då får de som är rökare skriva upp sig på en lista sedan blir de guidade upp en trappa och ut av en skrivvakt. Sedan när de rökt klart kommer de ner på ett led igen med skrivvakten sist...bara randiga kläder och bojjor som fattas alltså.
Innan ä rman supernervös för att upptäcka att det inte var så fruktansvärt som man fått för sig, men jag har ingen aning om hur det kan ha gått. Tyckte jag skrev på mycket fast en del kan ju ha varit totalt missförstått.

När man väl kommer upp från bunkern igen så kan man andas!! Man känner verkligen hur den där tyngden lyfter från axlarna, man tar verkligen djupa andetag för första gången på en längre tid. Sedan blir man oftast sjuk. Vadå stress? Vad är det? Det vet jag inget om...

Nu blir det tidigast inlägg på söndag kväll...antagligen på måndag...Ha det bra allihopa och se till att hålla ställningarna nu när jag drar!! (vadå ego? faller inte allt om jag åker? så måste det ju vara :D)
Kramar till alla vänner

Huvudvärk

Ja den blir bara värre och värre men måste ju gå imorgon i alla fall.

Kul att So you think you can dance Scandinavia har börjat. Jag älskar dans. Är kass på det själv mrn älskar att titta på andra som kan det.

Gissa vem som börjar bli könsmogen?! Rullar sig när han hittar extra dofter ute och försöker jucka på allt i huset. Stackarn han vet ju inte vad som händer. Blev ett fint koppel inhandlat idag. Ett lite kortare som vi kan ha på utställning, lite smidigare.

Gasolin'

Såg en dokumentär med Gasolin' igår. Massa sköna låtar, men måste nog säga att Kim Larsen klarade sig bra utan bandet också. Så nu är det en blandskiva med både låtar av bandet och från Larsens solokarriär som snurrar i CD-spelaren. Najs musik gör ju att man kan må lite bättre :D Favoriterna är "Blip-båt",  "Hva gör vi nu, lille du?" och "This is my life". Fast hela skivan är i och för sig riktigt bra...

Allt för att slippa plugga...


Sjuk?

Tror jag börjar bli sjuk. Fick ont i halsen igår och en sådan där dunkande huvudvärk så fort man rör sig. Inte bra för jag har inte tid!!! Tenta imorgon och utställning på söndag, det går helt enkelt inte...det blir alvedon som gäller.  Eftrersom jag inte mådde så bra igår så blev det väldigt lite plugga, men ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte!! Är verkligen inne i en lågperiod, inget känns roligt just nu. Kan inte den här j*vla tentan bara vara över. Sedan har man ju detta ljuvliga väder, det kan ju ta sig någonstans för jag fryser om fötterna!!

En annan som är less är Pax. Efter massa plugg de senaste dagarna och väldigt lite tid till honom så klättrar han på väggarna, eller i alla fall i fönstren... Har bara en glad nyhet och det är att han var ensam förut i 5 min och det gick bra, måste ju börja någonstans...

Vart tog våren vägen?

Vaknar imorse till det ljuvliga vädret av - 0.9 grader och snö!!! Det snöar fortfarande...det är så jobbigt att pulsa ut med hunden, men det är vacert i alla fall. Synd att vi hade vårstädning i helgen och alla kängor åkte upp på vinden, jaja jag har ju sportskorna kvar. Burrr.

En glad nyhet såhär på morgonen blev att dagens lektion är inställd, skönt då hinner man plugga mera :D

Som tur är ska utställningen i helgen vara i ett ridhus. Men jag hoppas att snön hinner försvinna tills på tisdag för då börjar jag och Pax valpkurs. Han bara stuttsar runt när det är snö ute och är allmänt lycklig. Så med massa nya hundar och människor, ett helt nytt ställe och dessutom snö...ja då kan jag stå där och locka med falukorv och köttbullar för han kommer antagligen inte tycka att jag är det minsta intressant. Jag är jättenervös jag vet att alla är på samma nivå och att de flesta kommer att vara där för första gången, men det vore ju kul om något funkade. Fast han går ju att få kontakt med när vi vart på utställningarna.

Nej nu var det väl dags att plugga igen. Kollade igenom de gamla tentorna så nu är jag inte lika nervös. Två av delarna verkar vara ungefär samma saker på. Så jag kommer att lägga det mesta av tiden på den svåraste delen: vetenskapsteori...det är också den största delen känns det som.

Äntligen har Nordman kommit med ny skiva :D Jag är så lycklig, den är jättebra och går på repeat hela dagarna. Synd bara att de andra inte tycker den är lika bra...


Måste bara berätta om lilla lillebror som har åkt på hockeykupp i ett annat land och lyckats glömma det viktigaste av allt!!! Nämligen linsgrejjorna. Är man linsbärare och har glasögon och ser så dåligt att man inte kan vara utan dem (som jag och brorsorna gör) så är det de grejjorna som man alltid MÅSTE ha med sig. Så han drog iväg med ett par linser i ögonen. Vätskan, glasögonen och extralinser stod kvar på byrån. Tur att det finns några föräldrar som skulle flyga dit idag så jag och mamma fick igår kväll häva oss ut vid 22-tiden och försöka hitta rätt hus där människorna bodde som snällt lovat att ta med grejjorna till lillebror. Utan linserna kan han inte spela så jag hoppas att väskan kommer fram...Ja vad ska man säga det var ju inte ovanligt att det hände direkt, lilla slarver.


Full fart mot tentan

Jaha då börjar den där gnagande känslan komma smygande om att man skulle ha börjat läsa tidigare...Men hur tråkigt kan det bli? Vetenskaplig gundkurs *suck.

Utanför yr snön omkring och jag skulle hellre vara ute och busa med vovven än att sitta här. Pax ska på sin andra utställning på söndag. Denna gång är det en officiel. 46 gårdisar anmälda varav 9 är valpar. Det ska bli spännande med några fler hundar samt en mer specialiserad domare :D

Emmy kul att du stannar i Örebro!!! Hoppas det blir fler spelkvällar Emlelie!!

Rekord

Fick sova till kl. 8 idag innan studsbolen ville ut. Skönt eftersom jag måste vara på topp ikväll till spelkvällen...

Vilket j*vla väder!!!! Jag och valpen höll på att blåsa bort. Pax hatar blåst, han blir alldeles krokig och kryper fram. Gömmer sig bakom träd och stressar. Jag tycker så synd om han, samtidigt som han är lite väl fjollig...

Såg på "Atlantis, en försvunnen värld" imorse. Snacka kanonfilm!!!! Varför gjorde inte disney sådanna filmer på min tid.... Riktigt bra film :D intriger, död, spänning, action, och kvicka kommentarer. Gullig kärlekshistoria, lyckligt slut och lite mystik/magi över det hela. Kan det bli bättre?

Sedan var jag en sväng till Maxi...jättemycket folk och låååång kö. Men i kassan satt kanske sveriges trevligaste kassörska. Hon var supertrevlig med världens smile. Lämnade affären med ett leende på läpparna jag med, det smittade.

Har inte börjat plugga än...börjar få lite dåligt samvete. Vet ju hur stressad och hur dåligt jag mår inför varje tenta p.g.a. att jag inte har pluggat tillräckligt. Blir så trött på mig själv. Får prova att sparka mig själv i baken. Har bara inte lyckats räkna ut hur jag ska göra det. Kanske får bli smalbenet, det gör bra ont det med... Hmm det här inlägget blev lite skumt....

Glad Påsk till alla!!!

Godmorgon!

Idag fick jag sovmorgon till kvart i sju! Mamma var ute med valpen på morgonen sen kom han instutsandes till mig för 15 min sen. 

Idag kommer en kompis på fika ska bli kul. Sedan är det  väl tentaplugg som gäller :(

Resurs + Tenta

Jaha då har man haft resursen då (frågestunden innan tentan). Jätteroligt, inte innehållet men detta hände:

Vi har denna kurs haft tre lärare en i statistik, en i vetenskaos teorier och en i forskningsprocessen. Först ut var Vet. teori läraren som svarade på sina frågor, avklarat på en halvtimme. Sedan kom forskningsprcessläraren in och skulle svara på sina frågor. Det gick sådär...det slutade med att vet. teori läraren fick svara på dennes frågor eftersom den förseläsaren tydligen inte riktigt visste vad det var hon pratat om på 4 föreläsningar...Det känns som den nivån man förväntar sig på universitetet...NOT! Efter att ha ratat de andra frågorna eller hänvisat till boken skulle hon göra en snygg överlämning till den sista läraren: "- Nej nu måste ja ta och släppa in J. i det här." Statistiklärare J. reser sig då upp och säger "Nej, nej släpp ut mig" varpå han gick ut ur salen. Alla bröt ihop och skrattade, några slutade när de märkte att han inte kom tillbaka. Men de flesta visste att han skulle ha sin utfrågning på en lektion efteråt istället. Jag kommer aldrig att glömma den extremt förvånade minen på processläraren...obetalbar. Hon som är så präktig.

Brorsan sitter och pluggar fysik...jag saknar det! Eller nja inte direkt fysiken men jag saknar utmaningen. Att få sitta och tänka, klura sig fram till svaret. Nu är det bara att lära sig allt utantill...lite långrandigt ibland. Aja kanske beror på att jag inte är så sugen på att plugga tenta hela påsken...men jag har ändå aldrig gillat hönor.

Att ångra sina köp...

Eftersom Pax har växt ganska ordentligt och blivit så stor att han nästan bitit sönder sina valpleksaker har jag köpt några nya. Eftersom jag inte vill att han ska äta strumpor, bokhyllor, mattor, skor etc. så måste han ha många andra val när den lilla räven börjar titta fram bakom örat. Så igår blev det en tripp till djuraffären och han blev lycklig ägare till: ett rep med gummiben, ett runt rep med ett gummihandtag, en studsboll, en pipand sko och en pipand grön och lila fisk.

Han älskar sina leksaker. Problemet är att studsbollen flyger all världens väg när han slänger med den och piparna var kanske inte den bästa idéen, men han blir ju så glad. Han piper och piper och smatidigt pratar han lite med leksaken, morrar och gnäller. Varför måste alla pipar låta så gällt?

Idag har inte gjort ett dugg! Bara suttit framför denna beroendeframkallande maskin och det börjar kännas i axlarna. Tenta pluggandet får börja imorgon :D Tentan är ju inte föränsen nästa torsdag. Vem behöver påsklov? Insåg aldrig hur bortdkämd man var i grundskolan...

Glädjeskutt på egna stigar

Vilken härlig dag! Solen skiner, det är 3 grader varmt och ett tunt snötäcke ligger envist kvar på backen efter gårdagens snökaos. Vinden är kall men frisk och i lä blir det nästan varmt. Snön smälter, det droppar överallt och fåglarna sjunger för full hals. Livet är härligt.

Pax oxh jag har precis kommit in från en långpromenad och nu ligger han här nöjd på mattan och tuggar på en repknuta. Vi har varit i skogen så nu är han helt slut.

Ca 500 meter från vårt hus ligger ett motionsspår med skog runtomkring. På vissa ställen är den så gles att man ser rakt igenom den 50 meter eller så och på vissa ställen är den lika tät, som en sagoskog och man bara väntar på att trollen och älvorna ska titta fram. Fast dit kommer man bara om man lämnar spåret. För att komma dit måste man gå in på de små stigarna rakt in i skogens hjärta.

Här trivs både Pax och jag men speciellt Pax. Han nosar och gräver, letar reda på kottar, pinnar, hålor och vattenpölar. Han äter snö och stannar plötsligt för att kolla på kråkorna som retsamt sitter uppe i träden. Han brukar alltid göra ett tappert försök att nå dem, det slutar alltid med att han landar på backen igen utan fågel p.g.a. att han bara kan hoppa ca en meter. Han kollar in dem en stund till sedan bestämmer han sig för att skutta vidare på nya äventyr. För det är just det han gör, skuttar, han går inte eller springer utan hoppar fram jämfota som en lammunge på grönbete. Svansen går som en propeller och näsan vädrar efter dofter vi människor inte har en chans att känna. Öronen är framåt och han tittar sig hela tiden vaket omkring. Pax älskar skogen.

Men så här glad blir han bara på de små stigarna. På stigarna som ringlar in i skogen, som svänger för stenar, träd och vattendrag som är långt borta från asfalt, bilar och tåg. Som går genom skog som växt på samma plats i flera hundra år. Ibland tar stigarna slut. Det gör inget för då gör vi nya, våra egna stigar. Det är alltid lika kul. Man vet inte riktigt vart man kommer att hamna, men här kan man skutta i lingonris och klättra på stockar och vara sådär allmänt nöjd och lycklig med livet. Man blir lite blöt om fötterna rätt vad det är men det torkar ju, och ibland får man vända när man kommer fram till en liten tjärn eller bäck, fast ännu roligar är det ju förstås att följa vattnet och se vart det tar vägen...

Med denna lilla solskenshistoria vill jag bara uppmana alla att gå sina egna vägar. Ingen kan gå dem åt dig därför måste du själv välja de vägar som passar just dig. Ta det lugnt och våga stanna en stund och titta på kråkorna (eller vad du nu blir lycklig av), våga hoppa efter dem, hoppa efter dina drömmar. En dag kommer du att nå dem och om du inte gör det har du i alla fall försökt så gott du har kunnat. Glöm inte heller bort att ha kul på vägen, ibland kan vägen dit vara minst lika viktig och spännande som att nå målet.

Pax har slutat tugga på sitt ben och sover nu nöjt utsträckt på mattan. Säkert drömmer han om nya äventyr, på egna stigar.

Funkar inte

Nu funkar det inte att komma in på min blogg så detta är ett litet test meddelande för att se om det löser sig....

BIM på första utställningen för oss båda :D

Najs. Då har jag och Pax varit på vår första utställning och det gick kanonbra!! Han fick HP och vi blev BIM valp för gårdisar. Jag är så stolt över både mig och honom. Jag klarade att hålla nerverna i styr och han höll sig i skinnet :D.

Dagen började tidigt kl 7.00 åkte vi iväg men det tog bara en drygt en timme att ta sig till ridhuset och utställningen. Väl där belv det först veterinär besiktining (kollade bara så alla vaccinationer var ok, vilket de var). Sen blev det till att ta ett område vi kunde ha som bas. Det gick sådär...efter att ha kommit tillbaka efter att ha följt en kompis chihuahua hade vi fått fem gigantiska S:t bernads hundar som grannar. Det blev dreggel på både Pax oxh hans kojja. INTE fräscht, usch!

Pax var lite hyper men han skötte sig fint när jag plockade fram falukorven. När väntan var över kom jag knappt ihåg vad som hände...de gock så snabbt sedan var jag helt plötsligt BIM. Kul. Pax trava på fint och det gick ok på bordet, sedan stallde han sig fint också. Fick jättefin kritik är helnöjd.

Idag är det statistik lektion som gäller. Man kan ju ha roligare. Nu är det promenad och dusch som gäller.

1 dag kvar!

Nedräkningen har börjat till första utställningen!!! Om mindre än 24 h. är han utställd och klar.

Igår kväll åkte ja in till Emelie och vi hade spelkväll med Emmy. Det slutade framför datorn och youtube efter att jag hade åkt på spö i Jeopardy! Grattis Emmy och stark insatts av Emelie som tog på sig den tunga rollen som Adam Allsing och stod för alla ljudeffekter. Det blev väldigt trevligt även framför datorn och många skratt. Herregud vad man kan hitta roliga klipp på youtube...fast ibland undrar man om vissa inte har lite för mycket fritid...

Innan jag åkte till Emelie hände nått förskräckligt, pipen dog. Pax bästa leksak, en blå gummibjörn med väst och freestyle slutade helt plötsligt pipa. Det visade sig att själva pipdelen numera ligger inuti björnen och Pax blev helt förvirrad. Varför pep inte björnen när han bet på den? Han försökte gång på gång och det slutade med att han fick gnälla lite själv, för att få igång han men utan framgång. Som den kanske lite för snälla matte jag är så har jag självklart sett till att han fått en ny, en gul banan som piper både när han biter och släpper efter. Nu springer han runt och är allmänt lycklig, han har pipit utan uppehåll i snart 15 min...jag börjar ångra mitt köp.

Dagen började härlig :D vilket otroligt mysigt väder det var i morse. På morgonpromenaden var luften klar och frisk och det enda man hörde var fågelkvitter. Sedan blev det en tripp upp till stallet för att hoppa på kusinernas häst. Så glad att jag får låna henne. 07.45 var jag och kusinen där och gjorde iordning henne vi skulle hoppa bana. Det gick jättebra hon var pigg och framåt och hoppade alla hinder med "rätt" antal galoppsprång. Hon har väldigt kort galopp och brukar lägga in ett extra men idag var det full gas från början till slut. Det blev ett litet stopp man bara p.g.a. att jag red dagens sämsta sväng! Hon fick ingen ärlig chans.

Ikväll ska jag till Emmy som ska bjuda på mat, mums. Hon ska börja jobba en bit härifrån och har en hej då-middag för alla. Synd att du åker Emmy!! Men du är modig som följer dina drömmar :D

Nej usch vad mycket fjärilar jag har i magen inför imorgon. Måste bada hunden och packa innan jag drar till Emmy. Fast det får vänta, nu ska jag åka till farmor och farfar och äta lunch. Det är alltid en 10-poängare och jag är jättehungrig nu

Pax hatar...

...Magnus Ugglas låt "Dansar aldrig nykter" så fort introt börjar springer han till köket hoppar upp på soffan och skäller i fönstret tills jag byter låt. Trodde det var en slump sist men nu när jag kommit ned till den på låtlistan så rullade valpen runt (låg och sov på ryggen i korgen) och drog raka vägen till köksfönstret där han började skälla. När ja bytte låt till "Tubaduren" tog han nöjt ett ben och gick tillbaka till korgen...Vad ska man säga. Synd på en bra låt :D

Snart dags för utställning!

Ja tiden går fort....kommer ihåg när jag hämtade Pax från uppfödarna. Han var då 8 veckor och vägde 2 kilo, mindre en min kanin som väger 2,5 :D. Efter 4 timmar i bil som han spendeade med att sova kom vi hem. Pappa hade snällt ställt upp och skjutsat mig för att hämta hem min lilla diamant. Det första han gjorde när vi kom hem var att:

1. Hälsa på alla nya människor som verkade glada över att han var där.
2. Sätta sig på hallmattan och skita (nyavmaskad= LÖS i magen såg ut som en brun kräm och luktade apa) ja fick panik och trodde att pappa skulle lämna tillbaka han.
3. Inviga alla sina leksaker.
4. Somna som en klubbad på min axel.

Han var hemma.

Vi hade bestämt 2 regler ingen hund i soffan och ingen hund i sängen. Det tog en dag att komma upp i sängen och en vecka att charma sig förbi pappa och upp i soffan.

Pax ras dansk/svensk gårdshund kan födas med stubbsvans vilket han har gjort. Så det första folk frågar är vilkan ras det är (en har gissat rätt hittills) och vad som har hänt med svansen. Han föddes så :D

Nu har liten blivit stor och vid 5 månaders ålder väger han drygt 8 kilo och mäter straxt över 35 cm i manken och på söndag ska vi göra premiär i utställningsringen. Matte är supernervös men vi har tränat stenhårt (många köttbullar och mycket falukorv blev det) och han börjar bli duktig på att stå stilla. Är mest nervös över hur han ska reagera på alla andra hundar.

Så om en stund ska vi träna lite till men just nu ligger han och sover på rygg i sin korg med tassarna i vädret, enda chansen för mig att få något gjort. Han är ju bara vaöp och har precis fått alla tänder. Han tuggar på allt, far omkring som en stutsboll, springer genom huset så att mattorna hamnar i en hög och hjälper gärna till att bädda upp allas sängar. Alla stumpor som ligger på golvet ser han som sina! (även vantar, mössor och halsdukar) Han äter på allt när vi är ute pinnar, kottar, stenar, mossa, tuggummin, cigarettfimpar, portionssnus och plastförpackningar...ja allt som går att få in i munnen. Tråkiga matte pillar ut hälften och slänger. Han ÄLSKAR löv och eftersom han inte får någon mat hemma (ett skämt, han får mat!) måste han äta gräs.

Kan skriva hur mycket som helst märker jag :D men jag får väl spara lite till någon annan dag för nu har monstret vaknat och dags för en promenad sen ska vi öva på "STÅ"

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0