Fröken fräs har flyttat in

Lilla fröken fräs sitter under badkaret där hon suttit sedan 15 igår. Hon har varken ätit eller använt lådan. Mitt hjärta blöder för liten. Pax har tröttnat helt eftersom hon inte ville hälsa så har han gått och grejjat med andra. Ibland måste han gå in i badrummet och titta om hon sitter kvar och då fräser hon och ställer upp sig för att verka så skräckinjagande som möjligt. Så förvirande.

Vad göra? Låta katten komma fram själv eller lyfta fram henne eller stänga dörren så hon får vara i fred en stund. Jösses vad det är svårt med djur!

Jag gillade också att hoppa i lerpölar när jag var liten.

Pojke runt 5 år kanske, hoppar i lerpölar. Mamma säger skarpt ifrån "sluta hoppa i leran". Pojken skiter fullständigt i henne och hoppar i nästa pöl och nästa. Mamman lätt hysterisk "Jamen hoppa då!"

Klumpe julpyntar

Mina julsaker har klarat två flyttar men idag när de skulle från källaren och upp i min lägenhet hände det två olyckor. När jag skulle lyfta ner min snögubbe från hyllan var kartongen uppochned så han ramlade ut och slog sönder luvan. (Syster Ullis ska laga med limm sedan.) Sedan skulle jag bära upp min enda ljusstake som även den slog i backen och en lampa krossades. Ingen lampa jag har på lager direkt så nu måste jag skaffa en ny innan jag kan tända den.

Några före och efter bilder.

Pax mindre intresserad av julpyntning.



Har upptäckt att nu när jag har flyttat till en större lägenhet så har jag faktiskt plats för ännu mera pynt. Wei. Måste hitta en krubba den är så mysigt tycker jag.


Julfint hos granne

Min granne, personen med fyra lampor, har nu julpyntat. I fönstret bredvid det med fyra lampor står numera en adventsljusstake...föreställande tomtar...med lysande luvtoppar... Smaken är som baken men där står de i alla fall. Sju små strålande tomtar.

Lysande.

Vuxenpoäng

Har nu börjat använda tandtråd regelbundet. Varje kväll så får de små gaddarna sig en omgång. Vuxenpoäng på det. Ja, nej det var väl det mest intressanta som hänt den senaste tiden. Annars är det bara c-uppsats för hela slanten. Hade jag vetat att vi skulle skriva det skulle jag inte ha sökt till ssk.

En god nyhet är att jag från och med söndag kan titulera mig kattägare, då flyttar lilla Salsa äntligen hem till mig. Har förberett allt. Köpt kattsand och mat som hon är van vid, miniklätterträdet är uppställt och elementbädden upphängd. Bara några dagar kvar nu,

Idag har jag gått runt och visslat på denna låt hela dagen från filmen Bron över floden kwai.


Den bästa tiden på året är nu!

Jag fullkomligt älskar julen. Nej jag avgudar julen. Familj, värme, trygghet, glädje och julsånger. Idag håller jag på och julstädar det går långsamt men jag har tid. Brukar hålla på julsångerna till första advent men det är mycket roligare att städa med dem. Så ur mina högtalare strömmar julsånger. Pax "hjälper till" som vanligt. Alla leksaker och ben har han redan packat upp nu.

Före detta klasskompisen Emmy som flyttat neråt götet ville ha en länk till sin blogg så varsågod. Så här kommer en till henne och hennes ärta (Emmy borde du inte döpa om den till typ fotbollen i magen?) Pluspoäng till moi.

Sovmorgon

Pax sov hos mamma och pappa.
Jag sov till tolv!

Modern dagbok

Bloggar känns som vår tids offentliga dagböcker. Satt idag och funderade på att i mars har jag haft min blogg i två år. Oj vad tiden går fort. Det har hunnit bli drygt 400 inlägg. Ibland kan jag gå tillbaka och läsa gammla inlägg och komma ihåg hur det var för 3, 6, 12 månader sedan osv.

Det är till viss del en dagbok men inte fullt ut, jag väljer noga (ok ibland får jag hjärnsläpp) det jag skriver. Det får inte bli för personligt för vem som helst kan läsa det jag. Jag har under vissa perioder i mitt liv försökt att föra en dagbok för att det känns så himla bra att skriva av sig. Efter att jag skrivit något jobbigt så känns det redan bättre. Jag har dock aldrig lyckats hålla i det längre än tre veckor men med bloggen har det snart gått två år. Det är inte speciellt många i min familj och vänskapskrets som känner till bloggen, t.ex. ingen i min familj nu när jag tänker efter. Det har bara blivit så, jag vill ha en egen "kanal" där jag kan lufta allt och samtidigt är det kul att kunna dela med mig av mitt liv, speciellt till alla som jag inte träffar regelbundet.

Ibland skriver jag inlägg som jag aldrig publicerar. Jag trycker på delete istället för på publicera när jag skrivit klart för vissa saker vill jag bara skriva ner men inte publicera. Tanken är oftast att publicera det från början men ibland när jag skrivit texten så vill jag behålla det för mig själv. Ibland tycker jag det är synd för det är ju bitar i mitt liv som ibland försvinner och inte kommer tillbaka. Tankar som fanns men som jag antagligen inte kommer att komma ihåg, men att publicera dem skulle kännas för privat.

Jag gillar att skriva roliga texter, oftast om Pax och det är inte så ofta men ibland skriver jag dem för att gömma mig. Om jag kan skratta åt en rolig liten vardagshändelse kan säkert ni också det. Humor är mitt försvar. Om det har hänt något jobbigt eller om jag mår dåligt så kanske en liten text piggar upp. Jag tar emot kritik med ett leende (ett väldigt stelt leende) men jag har fruktansvärt svårt med att verkligen ta emot det och ibland när jag kommer hem är jag krossad. Det kan jag vara i flera dagar. Att skratta åt det jag gör ger mig en känsla att jag skrattar med folk istället för att folket skrattar åt mig. I grund och botten handlar det väl om osäkerhet.

99% av det jag skriver är för att just underhålla och inte för att gömma mig. Att kunna få en människa att le eller till och med skratta är viktigt för mig. Det är en mening som har fastnat i mitt huvud från sommarjobbet "Med lite humor kommer man långt, då spricker människor upp". Jag antar att det är mitt sätt att försöka bidra med något i världen. En av mina högsta drömmar är att någon gång skriva en bok. Bloggen kanske är min övning? En dag ska jag verkligen göra ett seriöst försök, men varför vänta? Jag är jätteduktig på att hindra och klanka ner på mig själv och jag har väldigt svårt att ta beröm. När någon säger att jag gjort något bra försöker jag släta över det. Gjort något bra? Vadå? Skulle jag? Jag mumlar något och tar åt mig kritiken istället, den bär jag alltid med mig medans berömmet snabbt är glömt.

Vad jag än tar mig för är jag livrädd för att misslyckas. Jag måste bara komma ihåg att alla misslyckas ibland och hittills har jag ju klarat av det.

Såja. Det var det jag kände just nu. Antagligen det mest personliga jag någonsin skrivit på bloggen. Nu är bara frågan spara eller publicera?


Kanin, inte hamster.

Kan någon förklara för min kanin att hon är just en kanin och ingen hamster? Hennes bakterieflora i magen är lite vajsing och nu ska hon äta proviva som jag ger med en sådan där spruta som man ger barn medicin med. Nu har hon lärt sig spara vätskan i munnen så när jag sedan drar ut spruta så rinner allt ut. Lösningen blir att försöka trycka bak den ännu längre så att hon inte har något annat val än att svälja. Tänk om man bara kunde förklara för djuren att man bara gör det för att de ska må bra...

Kära halsdukar

Jag har tre favorithalsdukar och just nu ligger alla i tvätten.

Alt. A: Jag dreglar för mycket.
Alt. B: Jag tvättar för sällan.


UT!

Matte -Ska vi gå ut?
Hund -Nej tack, jag ligger bra här i soffan.
Matte-Jo kom nu, kom, hit!
Hund -Meh! Jag sover ju!
Matte -Jag vill inte behöva gå ut mitt i natten så kom nu!
Hund -SUCK-

(Matte tar på hunden kopplet och leder honom bestämt ner genom trapphuset.)

Hund -WHAT?! Du sa inget om att det regnade!
Matte -Men kom nu.
Hund -Nej jag tänker inte gå ett steg!
Matte -Nehe men det tänker jag.

(Hund lommar saaakta bakom matte med hängande öron och svans.)

Hund -Så nu har jag kissat en gång nu går vi in!
Matte -Ok nu går vi in och kollar på Greys.
Hund -Det bästa du sagt på hela dagen. Soffan here I come!

Simply the best

Det fanns en häst som var snäppet bättre än alla andra hästar. Som gjorde lite till för sin ryttare. En riktig legend och jag lovar att alla hästintresserade människor vet vem han var. Han hette Milton och hans ryttare heter John Whitaker. Det kommer nog aldrig mera finnas en häst so honom. Han var simply the best.


Ren hund

Snäll storasyster hämtar försenad lillebror som i sin tur får en glad hund i knäet i framsätet.

Lillebror: Vad har du gjort med honom?
Jag: Vadå?
Lillebror: Meh han luktar ju som dammsugaren...
Jag: Va? Gör han? Konstigt.
Lillebror: ...vad har du gjort då?
Jag: Ja men inte vet jag vad han har gjort. Jag har i alla fall inte damsugit honom!
Lillebror: Ne, ne...

Dagens i-landsproblem

Kommer på mig själv med att tycka att det är JÄÄÄÄTTTTTEjobbigt att jag måste skriva in www på en del webadresser för att komma till rätt sida.

Google är min BFF. Där behöver man minsann inte skriva www inann! Bara google.se så kommer man rätt på en gång.

Måndag måndag

Idag har jag suttit med c-uppsatsen sedan klockan 06.00, men jag har bara mig själv att skylla. Hade kunnat göra det igår men jag åkte och red istället (jag har sån träningsvärk i ljumskar, rumpa och rygg att jag knappt vill sitta ner och luta mig bakåt). Nåja så mycket som möjligt måste bli klart idag för det är inskick idag. Hurra!...not. Pax ligger fortfarande kvar under täcket och sover, inte alls avundsjuk.

Barndomsminnen

Denna sjöng jag och mina bröder när vi var små. Igår började jag och stora lillebror sjunga på den igen hemma hos mamma och pappa. Jag vet inte vem som började och vi kom bara ihåg de två första verserna men eftersom allt finns på youtube kan ni också få ta del av den:


Dagens låt.

Det händer mig väldigt ofta att jag har en låt på hjärnan redan när jag vaknar upp som jag sedan går och nynnar på hela dagen. Detta gör att jag både irriterar andra och mig själv rätt mycket. Dagens låt är från danska Volbeat och jag har nynnat på den sedan jag slog upp ögonen i morse.

Nåja nu är det dags för mera c-uppsats. Pax är hos farmor och farfar en stund för han tycker det är sååå tråkigt när jag bara sitter framför datorn.


Inte igen!

Jag lovar mig själv gång på gång att det aldrig ska hända igen. Jag ska aldrig göra om samma misstag och lovar mig själv att bättra mig men det håller aldrig. Hur jag än gör så faller jag alltid tillbaka men nu är det dags att göra något åt det. Diskberget here I come, med diskmedlet i högsta hugg.


Chilla!

Hahahaha. Tuff grabb. Ska väl inte skratta...men kan inte låta bli.


Pannkaka

Blev så otroligt sugen på pannkaka. Det var verkligen länge sedan jag åt det men nu står den i ugnen. Mumma. Har nästan helt slutat steka dem eftersom jag ändå inte kan vända dem, de går bara sönder så jag kan lika gärna göra ugnpannkaka. Plus att det är mycket godare tjock. Har tyvärr ingen keso och orkar inte åka och handla så jag får nöja mig med jordgubbssylt och till det självklart ett stooooort glas riktigt kall mjölk. (Sluta dregla Ullis tangentbordet blir alldeles blött!)

Fars dag.

Förut körde vi alltid varvet runt. Grattis pappa, grattis farfar, grattis morfar. Nu saknas det en. Mamma kan inte fira sin pappa längre. Jag vet att morfar har det bra himlen men jag saknar dig massor. Morfar var den första att tycka att jag tog så fina kort. Det är nog därför jag älskar att fota så mycket och vill lära mig mer. Jag älskar dig morfar och saknar dig.


Lille katt, lille katt...

...lille söte katta.

Salsa 6 veckor:


Nej jag är inte alls trött och behöver inte sova.

Eureka

Efter en stunds funderande har jag kommit fram till att jag ska gå som häxa. Hoppas det är tillräckligt mycket skräck...Har ni tur kommer det bilder. Tror det kommer bli skitbra, har asbra idéer.

Tema skräck

Ska på maskerad med tema skräck. Funderar på att klä ut mig till en sån här:

Varken skorna, dansen eller skjortorna är att leka med!


Telefonkontakt.

Hur tidigt på morgonen kan man egentligen ringa folk? Hur länge sover snittbefolkningen egentligen? Efter tio känns lite lagom att ringa men det kanske bara är jag som är morgonpigg? Under min uppväxt fick vi aldrig sova längre än till nio. Inte ens på helgerna för då kom pappa in och väckte mig och mina syskon med argumenten man kan minsann inte sova bort hela dagen och nu är frukosten framdukad så då kan ni lika gärna äta. De dagar han försökte vara snäll kom han in och väckte en och sedan frågade han faktiskt om man ville ha frukost eller ej, det är ganska svårt att somna om då så frukost blev det... Det kanske är detta som har gjort att jag gillar att väcka folk, mohaha. Ge igen från min Svensson-uppväxt med en kärleksfull pappa som bara ville vårt bästa, att vi inte skulle slösa våra dagar.
Nåja tillbaka till frågan när kan man ringa till folk? Elva känns väl ganska ok tycker jag. Sover man då så borde man bli glad över att bli väckt, annars försvinner ju faktiskt hela dagen. Det är ännusvårare att ringa till folk tidigt på helgerna för man vet inte om de har varit ute eller ej. Ständigt denna artighet att inte vilja störa folk. Nåja folk får väl säga till om de tycker jag ringer för tidigt. Jag sattsar på elva.

I'm not crazy


*hulk

Vaknar runt fyra imorse i panik av att hunden står och hulkar i fotändan av sängen. För sent, bara att byta lakan. Ber en bön om att snälla spy inte på detta också för jag har bara två lakan. Vaknar klockan fem av nya hulkningar. Åh nej var är han? Panik! Inte soffan, inte soffan, inte soffan, INTE SOFFAN! Phew, det kom på mattan. Tur. Äntligen kom boven i dramat upp nämligen en inte tillräckligt tuggad benbit som antagligen legat hela natten i magen och inte kommit vidare. Lägger mattan i badkaret på med vatten och somnar om. Klockan ringer halvsju. Är redo att kasta ut den genom fönstret men väljer att snoza istället. Nu till en ny dag med c-uppsats och seminarie=sågning av vårt arbete. Rise and shine.

 


Blodbussen

Been there.
Done that.
Got the t-shirt.

C-uppsats. Del 77? 78?

Nåja idag kändes det faktiskt som att vi kom framåt. Fan vad vi är grymma. Resultat börjar uppenbara sig. Jag kan se hur änglarna svävar runt med sin trumpeter och jag hör harporna spela. Hallelujah. Vadå trött? Inte jag inte.

RSS 2.0